Genelkurmay'dan 'PKK'ya silah bıraktırma' haberine yalanlama

Haber Giriş : 31 Temmuz 2006 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, ''bölücü terör örgütüne silah bıraktırılmasına yönelik devletin üst düzeyinde anlaşmaya varılmış bir planın mevcut olduğu ve uygulamaya konulduğu'' yönündeki haberlerin doğru olmadığını ve gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, şöyle denildi:

''Bölücü terör örgütüne silah bıraktırılmasına yönelik olarak devletin üst düzeyinde görüşülmüş ve üstünde anlaşmaya varılmış bir planın mevcut olduğu ve uygulamaya konulduğu şeklinde dün bir günlük gazetede yayınlanan haberin bugün diğer bazı basın yayın organlarında da yer aldığı görülmüştür.

Böyle bir planın mevcut olduğu ve buna Türk Silahlı Kuvvetlerinin de onay verdiği şeklinde algılanabilecek bu haberler doğru olmayıp gerçeği yansıtmamaktadır.''


Genelkurmay: Üzerinde anlaşmaya varılmış bir plan yok

Bölücü Terör Örgütüne silah bıraktırılmasına yönelik olarak devletin üst düzeyinde görüşülmüş ve üstünde anlaşmaya varılmış bir planın mevcut olduğu ve uygulamaya konulduğu şeklinde dün bir günlük gazetede yayınlanan haberin bugün diğer bazı basın yayın organlarında da yer aldığı görülmüştür.

Böyle bir planın mevcut olduğu ve buna Türk Silahlı Kuvvetlerinin de onay verdiği şeklinde algılanabilecek bu haberler doğru olmayıp gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber