'Taşeron işçilere kadro hükümetin elini güçlendirecektir'

AK Parti'nin taşeron işçilere kadro vaadini hayata geçirecek olmasını değerlendiren işçi ve memur konfederasyonları, bu gelişmenin yeni kurulacak hükümet için büyük bir adım olacağını vurguladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2015 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Taşeron işçilere kadro hükümetin elini güçlendirecektir'

AK Parti'nin taşeron işçilere kadro vaadini hayata geçirecek olmasını değerlendiren işçi ve memur konfederasyonlarının yöneticileri, bu gelişmenin yeni kurulacak hükümet için büyük bir adım olacağını vurguladı.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, hükümetin yüz gün içinde taşeron işçileri kadroya alacağı yönündeki açıklamasının sevindirici olduğunu söyledi. Kadro verme sürecine sendikaların da dahil edilmesini isteyen Arslan, çalışma hayatının sosyal taraflarının görüşleri alındıktan sonra gerekli yasal düzenlenmenin yapılması gerektiğini ifade etti.

Kadroya alınacak işçi sayısıyla ilgili basında bazı rakamların yer aldığına işaret eden Arslan, rastgele rakam telaffuz edilmesini doğru bulmadıklarını vurguladı. Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kadroların iş kanununda yer alan kriterler doğrultusunda hazırlanması gerektiğini savunan Arslan, alımların buna göre yapılması halinde hem çalışanlar hem de devlet için önemli bir gelişme kaydedileceğini söyledi. Arslan, "Kanunda yer alan kriterler göz önünde bulundurulduğunda 1 milyona yakın işçinin kadro almasını bekliyoruz" dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul da taşeron işçilerin uzun yıllardan beri kadro beklentisi içerisinde olduğuna dikkati çekerek, "Kadro vaadinin hayata geçecek olması, işçilerin beklentisini karşılayacağı gibi yeni kurulacak hükümetin de elini güçlendirecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber