Sendika yöneticilerine ceza... KESK Başkanına 1 yıl üç ay hapis

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında KESK Eğitim-Sen, Birleşik Taşımacılık Sendikası, Yapı Yol-Sen, SES sendika başkanlarının da bulunduğu ve 24-25 Kasım 2006'da Türkiye genelinde Ankara'ya yapılan eğitimci yürüyüşüne katıldıkları için haklarında dava açılan 11 sanık, birer yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezalar ertelendi.

KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve Birleşik Taşımacılık Sendikası Başkanı Fehmi Kütan'ın daha önce Rahşan Affı kapsamına alınan cezaları olduğu için aldıkları ceza ertelenmedi.

Ankara 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına Eğitm-Sen Genel Başkanı Allattin Dinçer, Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin ve Eğitim-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan ve avukatları hazır bulundu. 22 sanıklı davada 11 sanık hakkında birer yıl üçer ay hapis ve 407'şer YTL para cezası çıktı. Ceza alan sanıklar, Bedri Tekin, Bülent Kaya, Özgür Bozdoğan, Abdullah Çiftçi, Murat Kahraman, Emir Alı Şimşek, Alaatin Dinçer, Köksal Aydın, Erkan Sümer, İsmail Hakkı Tombul ve İbrahim Fehmi Kütan 2911 sayılı yasanın 28/1 maddesi uyarınca ceza alan sanıklar indirimden yararlandı ve cezaları ertelendi.

Ancak, Kütan ve Tombul, haklarında 4616 sayılı yasa (Rahşan Affı) uyarınca daha önce verilen bir erteleme olduğu için ve 5 yıllık süreyi kapsadığından ertelemeden yararlanamadı. Tombul hakkında Ankara 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 1996'da iş bırakma eylemiyle ilgili olarak süren dava, 2002'de çıkan ve kamuoyunda Rahşan Affı olarak bilinen 4616 sayılı yasa kapsamına alınarak ertelenmiş, ancak 5 yıllık süre dolmadığı için de Yargıtay'ın 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararı onaması durumunda Tombul, hakkında bu davaya yeniden bakılacak. İbrahim Fehmi Kütan için de İzmir 13'ünca Asliye Ceza Mahkeme'sinin bir kararı bulunduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber