Memur zammı milli maçlara kurban gitti

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başesgioğlu, aynı zamanda spordan sorumlu bakan olduğu için Malta ve Macaristan maçlarına odaklandı ve memuru görüşmeye çağırmadı

Toplu görüşme masasında uzlaşma sağlayamayan kamu ve memur sendikaları arasındaki son müzakerelerin milli maçlara kurban gittiği ortaya çıktı. Uzlaştırma Kurulu kararlarını geçtiğimiz hafta görüşmesi gereken taraflar, 2 milli maç nedeniyle biraraya gelemedi. Toplu görüşmeleri yürüten Başbakan Yardımcısı Murat Başesgioğlu, aynı zamanda Spordan Sorumlu Başbakan Yardımcısı olduğu için geçen hafta Türk milli takımının Malta ve Macaristan maçlarına yoğunlaşmak zorunda kaldı. Maçlar nedeniyle İstanbul'da bulunmak zorunda kalan Başesgioğlu, memur tarafını görüşmeye çağıramadı. 2.5 milyon memur 2008 zammı için heyecanla beklerken, süreci belki de sona erdirecek görüşme, 1 hafta ertelenmiş oldu. Taraflar arasındaki görüşmenin bu hafta gerçekleşmesi bekleniyor. Bakanlar Kurulu da bugünkü toplantısında ?Kamu işveren tarafı olarak Uzlaştırma Kurulu kararlarını kabul ediyor muyuz?? görüşmesi yapacak.

Yüzde 2+2 zam

Uzlaştırma Kurulu, Hükümet'in de teklifinde yer alan, yılın 6'şar aylık dönemleri için ?yüzde 2+2? oranında zam önermişti. Kurul ayrıca, taban aylığa yılın iki döneminde 10'ar YTL ve denge tazminatına da 30'ar YTL zam önermişti. Hükümet, denge tazminatının 20'şer YTL olmasını istemiş, memur tarafı da bunu kabul etmişti. Ancak memur tarafının bu orandaki zammı kabul etmesi için öne sürdüğü şart, maaşlara önce taban aylık ve denge tazminatı gibi diğer tutarların eklenmesi, ardından da yüzde 2+2 oranındaki zammın ortaya çıkacak bu tutara uygulanması yönündeydi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber