Örnek okulun hiçbir çalışanı bu eğitim ve öğretim yılında da sigara içmiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 22:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BALIKESİR (CİHAN)-Balıkesir'in Havran ilçesinde, Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu'nda tüm öğretmenlerin ve çalışan personelin sigara kullanmaması geleneği, yeni eğitim yılında da devam ediyor.

Geçtiğimiz eğitim - öğretim yılında okulun tüm öğretmen ve personelinin sigara kullanmamasıyla gündeme gelen okuldaki örnek uygulama bu sene de devam ediyor. Havran ilçesindeki Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu'nun çalışanlarının hiçbiri sigara içmiyor. Bu şekilde aynı geleneği devam ettiren öğretmenler Edremit Körfezi'nde örnek okul olmaya devam ediyor.

Derslere zinde girdiklerini belirten okulun İngilizce öğretmeni Sinem Kutluana, "Sigara kötü bir alışkanlık. Sağlığı kötü yönde etkilediğini hepimiz biliyoruz. Sigara içilen bir toplumda yaşıyoruz ama ben ve arkadaşlarım içmediğimiz için çok mutluyuz geçen yılki alışkanlığımızı bu yılda devam ettiriyoruz.. İnşallah tüm arkadaşlarımız bu alışkanlığı sürdüreceğinden eminiz" diyor.

Okul Müdürü Hüseyin Aydemir de öğrencilere sigaranın zararlarını anlatırken, model öğretmen olarak kendilerinin de sigara içmediğini vurguluyor. Müdür Aydemir, "Yeni eğitim yılında okulumuza tayin olan 6 yeni öğretmenimizin de sigara kullanmaması tamamen hoş bir tesadüftür. Mevcut 18 personelimiz sigara kullanmıyor. Bu durumdan veliler de çok memnun. Çocukların bulunduğu yerde sigara içilmesi özendirici oluyor. Çocuklar evde anne ve babasını, okulda ise öğretmenlerini örnek alıyor. Bu yüzden çocuklarımızın yanında davranışlarımıza, konuşmalarımıza biraz daha dikkat etmeliyiz. Böyle temiz, sigarasız bir ortamda verilen eğitim öğretim hem öğrencileri hem de velileri mutlu ediyor. Tiryakiler sigarayı bitirdiklerini sanıyor, oysa sigara onların hayatını bitiriyor. Sadece içenleri değil, çevresindekileri de kanser yapıyor. Sigara içmesek de içilen yerlerde bulununca pasif içici oluyoruz" şeklinde konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Kabaoğlu da, öğretmenlerinin sigara alışkanlığının olmamasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Kabaoğlu, şöyle dedi: "Sigaranın zararlarını açıklamaya gerek yok sanıyorum. Sigara içme yaşının 7'ye indiği günümüzde personelinin sigara içmediği bir okul hayal gibi. Çok şükür okulumuz bu hayali gerçeğe dönüştürdü. Allah, sigara içmeyen örnek öğretmenlerin sayısını arttırsın."

Öğrenci velilerinden Mehmet Cici ise kendisi tiryaki olduğu halde çocuğunun öğretmenlerinin sigara içmediği bir okulda okumasından çok mutlu olduğunu ifade etti. Cici, şunları söyledi: "Benim yüzümden çocuğum da sigaraya alışır diye korkarken öğretmenlerinin örnek davranışı sayesinde çocuklarım bana da sigarayı bıraktırmaya çalışıyor. Öğretmenlere çok teşekkür ediyorum. Bütün okullarımızdaki öğretmenlerin böyle olmasını diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber