İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kılıçdaroğlu'nu içeri almayan TÜİK, Twitter hesabını yorumlara kapattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 11.00'da kendisine randevu vermeyen TÜİK'e gitti. Kılıçdaroğlu TÜİK binasına alınmazken bina önünde yaptığı açıklamada, kurumun açıkladığı rakamlara güvenmediğini belirtti. Bu kriz sonrası kuruma tepkiler yükselirken TÜİK, Twitter hesabını yorumlara kapattı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Aralık 2021 22:36, Son Güncelleme : 04 Aralık 2021 00:14

Türkiye İstatistik Kurumu ( Tüik ) aylık yüzde 3,51, yıllık da yüzde 21,31 olarak açıkladığı enflasyon nedeniyle tepkilerin odağına yerleşti. Kurumun açıkladığı verilere göre politika izlendiğini ifade eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları bilgi almak için Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) gitti, fakat randevu verilmediği gerekçesiyle heyet TÜİK binasına alınmadı. Ardından Kılıçdaroğlu, TÜİK'in önünde açıklama yaparak TÜİK'in açıkladığı rakamlara güvenmediği belirtti.

TÜİK, TWİTTER HESABINI YORUMLARA KAPATTI

Kılıçdaroğlu'nun bu hareketinin ardından TÜİK'e tepkiler yükselirken kurum Twitter hesabındaki yorumlara kısıtlama getirildiği görüldü. Türkiye İstatistik Kurumu'nun Twitter hesabı @tuikbilgi'ye yorum yapmak isteyenler "@tuikbilgi adlı kullanıcının bahsettikleri yanıtlayabilir" uyarısı aldı. Bazı kullanıcılar ise TÜİK'e tepki göstererek "Adamlar sanal dünyada da içeri almıyorlar kimseyi" tepkisini gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber