Naklen atama işleminin objektif kriterlere dayanmaması nedeniyle iptaline dair Kastamonu İd. Mah. kararı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
KASTAMONU
İDARE MAHKEMESİ

ESAS NO: 2007/613

YÜRÜTMENİN DURDURULMASINI İSTEYEN (DAVACI) : Mehmet BAYRAM

Orman İşletme Müdürlüğü Lojmanları Daire 1 Kat 1

Bozkurt/KASTAMONU

KARSI TARAF (DAVALI) : Kastamonu Valiliği /KASTAMONU

İSTEMİN ÖZETİ : Abana Devlet Hastanesi'nde ambulans şoförü olarak görev yapan davacının Araç Devlet Hastanesi'ne ambulans şoförü olarak atanmasına ilişkin Kastamonu Valiliği'nin (İl Sağlık Müdürlüğü) 21.09.2007 tarih ve 1.3378 sayılı onay işleminin; Abana Devlet Hastanesi'nde kendisinden başka ambulans şoförünün olmadığı, eşinin Bozkurt İlçesi Orman İşletmesi Müdürlüğü'nde memur olarak görev yaptığı, çocuğunun İnebolu'da Turizm Lisesinde okuduğundan aile bütünlüğünün bozulacağı ve atamasının yapılmasını gerektirecek hakkında herhangi bir idari ve adli tahkikat yapılmadığından bahisle iptali ile yürütmenin durdurulması istenilmektedir.

SAVUNMA ÖZETİ : Araç Kaymakamlığı'nın (Araç Devlet Hastanesi Baştabipliği) 06.09.2007 tarih ve 818 sayılı acil şoför ihtiyacının giderilmesi talebine istinaden, kamu yaran ve hizmet gerekleri dikkate alınmak suretiyle atamanın yapıldığı, Araç İlçesi'nde de Orman İşletme Müdürlüğü'nün mevcut olduğu, talep edildiği takdirde davacının, eşinin tayinini Araç Orman İşletme Müdürlüğüne aldırabileceği, çocuğunun eğitimini sürdürdüğü okulun yatılı okul olması nedeniyle eğitiminin yarım kalmasının mümkün olmadığı belirtilerek davanın reddi gerektiği savunulmaktadır.

TÜRK MİLLETİ ADINA

Karar veren Kastamonu İdare Mahkemesi'nce işin gereği görüşüldü:

Dava, Abana Devlet Hastanesi'nde ambulans şoförü olarak görev yapan davacının. Araç Devlet Hastanesi'ne ambulans şoförü olarak atanmasına ilişkin Kastamonu Valiliğinin (11 Sağlık Müdürlüğü) 21.09.2007 tarih ve 13378 sayılı onay işleminin iptali istemiyle açılmıştır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 76. maddesinin 1. fıkrasında, "Kurumlar, görev unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68. maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler" hükmüne yer verilmiştir.

5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 8/c maddesinde, valilik makamına lüzumu halinde ve mensup oldukları il idare şube başkanlarının inhası üzerine memurları il içinde görev yerlerini değiştirme yetkisi verilmiştir,

Anılan maddelerle memurların naklen atanmaları konusunda idareye takdir yetkisi tanındığı açık olup, bu yetkinin ancak kamu yararı ve hizmet gerekleri gözardı edilerek kullanıldığının kanıtlanması ya da idari yargı merciince saplanması hâlinde, söz edilen bu durumun dava konusu idari işlemin sebep ve maksat yönlerinden hukuka aykırılığı nedeniyle iptalini gerektireceği yerleşmiş yargısal içtihatlarla kabul edilmiş bulunmaktadır.

Dava dosyasının incelenmesinden; davacının Abana Devlet Hastanesi'nde Ambulans Şoförü olarak görev yapmakta iken Kastamonu Valiliği'nin ( İl Sağlık Müdürlüğü) 21.09.2007 tarihli kararıyla ihtiyaca binaen Araç Devlet Hastanesine şoför olarak atanması üzerine bakılmakta olan davanın açıldığı anlaşılmaktadır.

Öte yandan, Mahkememizin 31.10.2007 tarihli Yürütmenin durdurulması ara kararından sonra karar üzerine davalı idarece gönderilen bilgi ve belgelerden, davacının ihtiyaç üzerine Valilik Makamının 21.09.2007 tarih ve 13378 sayılı onayı ile Araç Devlet Hastanesine şoför olarak naklen tayin edildiği, Abana Devlet Hastanesinin boşalan şoför kadrosuna Bozkurt Merkez Sağlık Ocağı'nda görev yapan hizmetli Orhan Yılmaz adlı şahsın Sağlık Bakanlığı'nın Görevde Yükselme Sınavında başarılı olması nedeniyle Valilik Makamının 21.09.2007 tarih ve 13342 sayılı onayı ile atandığı, ancak, söz konusu şahıs Valilik Makamının 09.10.2007 tarih ve 14170 sayılı onayı ile ihtiyaca binaen Bozkurt Devlet Hastanesine geçici olarak görevlendirilirken, Bozkurt Devlet Hastanesi Şoförü Mustafa Turgut'un da Abana Devlet Hastanesine geçici olarak görevlendirildiği, ayrıca Abana Devlet Hastanesi'nde 4 tane şoför kadrosu mevcut olup, 3 tane şoför kadrosunun boş olduğu, Araç Devlet Hastanesi'nde 3 tane şoför kadrosu mevcut olup, hiç boş kadronun olmadığı anlaşılmaktadır.

Bu durumda, davalı idare tarafından işlemin tesisine neden olarak 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun idareye tanıdığı taktir yetkisi dışında herhangi bir nedenin ileri sürülememesi, yürüttüğü şoförlük görevinde başarısızlığı ve hizmete ilişkin kusuru kanıtlanamayan davacının Abana Devlet Hastanesinden Araç Devlet Hastanesine atanmasına ilişkin dava konusu işlemde sebep ve maksat yönlerinden hukuka uyarlılık görülmemiştir.

Açıklanan nedenlerle; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27.maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde. Bölge İdare Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere 28/11/2007 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Başkan Üye Üye

AYDEMİR TUNÇ ŞAHAP GÜVEN BOYDAK ERKAN ALTIN

33593 37987 101990

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber