Devletin Ciddiyeti ve Memur Alımı Belirsizliği

Artık Mayıs ayı içerisindeyiz. Yeni bir KPSS sınavı bu yılın Haziran ve Eylül ayları içerisinde yapılacaktır. Ancak yüzbinlerce adayın merakla beklediği sorular, "kapatma davası" nedeniyle cevaplanamamaktadır. Ancak bir Devlet ciddiyeti ve sürekliliği var ise Sayın Başesgioğlu'nun KPSS tercih işlemleri, sayın Mehmet Sait Yazıcıoğlu'nun diyanet personeli, sayın Recep Akdağ'ın sağlık personeli, Sayın Mehdi Eker'in tarım personeli ve sayın Beşir Atalay'ın emniyet personeli alımı konusunda bir takvim açıklaması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 06:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net forumu bugün itibariyle 400 bin üyeyi aşmıştır. Kamu kurumlarından yanıt gelmemesine ve yetkililer görmezden gelmesine rağmen, üyelerimizin taleplerini tekrar tekrar yayımlayarak, rahatsızlığı her daim göstermek gerekmektedir.

Örneğin Diyanet İşleri Başkanlığı... Diyanet İşleri Başkanlığı 28 Haziran 2007 tarihinde 6000 adet 657'e tabii 4/B sözleşmeli İmam hatip alımı yapmış olup, bu 6000'den, diyaneten sorumlu devlet bakanı sayın mehmet sait yazıcıoğlunun açıklamalarına göre 1475 adedi boş kalmıştır. Ayrıca ÖSYM'nin 2007/7 yerleştirmesinde 1500 imam hatip yerleştirmesi yapılmış olup bu atamada 657 tabii 4/B sözleşmeli personel de başvurmuştur. Naklen geçenlerden dolayı kaç adet sözleşmeli pozisyonun boş kaldığı bilinmemektedir. Neden bugüne kadar hiç bir açıklama yapılmamaktadır.

Örneğin Emniyet Genel Müdürlüğü... Sayın Atalay bir çok defalar, bu yıl polis alınacağını belirtmişti. Ancak açıklamalar Ocak ayında yapılmıştı. Aradan geçen 4 aya rağmen, Sayın Atalay, binlerce gencin talebini neden görmezden gelmeketdir.

Örneğin Sağlık Bakanlığı... Sayın Akdağ neden KPSS/Sağlık bölümünde yazışan ve kendisine ulaştığını bildiğimiz taleplere yanıt vermemektedir.

Örneğin Tarım Bakanlığı... Binlerce mühendis ve tekniker ne zaman 4/B'li alım yapılacağını sormaktadır. Bu sorular sizlere de ulaşmaktadır. Neden aydınlatıcı bilgi verilmemektedir.

Ve Örneğin Sayın Başesgioğlu... Tüm kamu personelinden sorumlu olan Sayın Başesgioğlu neden sadece futbolla ilgilenmektedir. Neden yüzbinlerce adayın çağrıları bir anlam ifade etmemektedir. İşsiz demek, KPSS'ye girmiş olmak bir suç mudur?

2004 ve 2006 KPSS'ye girmiş olan 2 milyona yakın aday bulunmaktadır. Devlet ciddiyeti adına bir açıklama yapılması zaruridir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber