Naklen geçişlerde verimlilik ilkesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Temmuz 2008 00:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 16. İdare Mahkemesi, bir zabıt katibinin Bayındırlık Bakanlığına naklen geçiş işlemine ilişkin olarak verimlilik ilkesine vurgu yaptı. Jeoloji mühendisliğini bitiren zabıt katibi daha verimli olacağını düşünerek Bayındırlık Bakanlığına başvurur. Bayındırlık Bakanlığı da ilginin naklen ataması için, Adalet Bakanlığının muvafakatı ister. Adalet Bakanlığı personel eksikliği nedeniyle bu talebe olumlu yanıt vermez.

Zabıt memuru ziyaretçimiz muvafakt verilmemesi işlemini dava eder. Ankara 16. İdare Mahkemesinin gerekçesi şu şekildedir:

"Dava konusu olayda, davalı idarece davacının hizmetine ihtiyaç bulunduğu kadro durumu gerekçesiyle muvafakat verilmediği ileri sürülmekte ise se; kamu hizmetinin bütünlülüğü ve devamlılığı ilkesi gereğince, kamu görevlilerinin özel koşullarına göre verimliliklerinin en yüksek olduğu ve hizmetlerinden en yüksek oranda yararlanılacak birimde istihdam edilmelerinin kamu yararına daha uygun olması, Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümü mezunu olan davcının gördüğü eğitim açısından daha fazla verimli olacağı bir alanda çalışması halinde maddi ve manevi varlığını koruyup geliştireceği, öte yandan kamu hizmetinden beklenen yararın artacağı anlaşıldığından, davacıya muvafakat verilmemesi ile bu işlem sonucunda atama yapılmamasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık görülmemiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber