Özel savaş kararı aldı: Grup toplantısını ben yapacağım

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu yönetiminin grup toplantısı yapılmaması yönündeki girişimine sert yanıt verdi. Özel, grup toplantısını kendisinin yöneteceğini açıkladı.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 08 Haziran 2026 13:29, Son Güncelleme : 08 Haziran 2026 14:27

CHP'de yeni haftanın tartışmalı konu başlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısı. 9 Haziran Salı günü Meclis'te kürsüye kimin çıkacağı merak konusu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurmayları, salı günü kürsüye Kılıçdaroğlu'nun çıkacağını belirtiyor.

CHP Sözcüsü Müslim Sarı; geçtiğimiz hafta Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, 9 Haziran Salı günü CHP TBMM Grup Toplantısı'nı gerçekleştireceklerini söylemişti.

Sarı "Grup Toplantımıza Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan sıfatıyla katılacak. Dolayısıyla salı günü bu toplantıyı yapacağız. Bu konudaki siyasal kararlılığımız da aynen devam ediyor." demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu da 4 Haziran Perşembe günü Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) toplantısı çıkışında "Haftaya Grup'ta sizi göreceğiz." diyen bir gazeteciye, "Umarım, hep beraber." yanıtını vermişti.

ÖZGÜR ÖZEL: GRUP TOPLANTISINI BEN YAPACAĞIM

Özgür Özel'in salı günü Manisa'ya giderek Ferdi Zeyrek'in ölüm yıl dönümü törenine katılması bekleniyordu.

Özel bugün Meclis'te düzenlediği MYK toplantısı sonrası yarın CHP grup toplantısını yapacaklarını ve kendisinin kürsüye çıkacağını söyledi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise Meclis Başkanlığı'nın CHP'deki tartışmanın tarafı olmadığını söylemiş, Genel Başkan'ın kendi partisinin grup toplantısında konuşma yapabileceğini belirtmişti.

CHP'DE GÖZLER PARTİ MECLİSİ'NDE

CHP'de gözler bir yandan da 11 Haziran Perşembe günü saat 13.00'te yapılacak Parti Meclisi toplantısında olacak. Toplantıda Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlerin netleşmesi bekleniyor.

Parti Meclisi'nin olağanüstü kurultay kararı alıp almayacağı da takip edilecek başlıklar arasında.

Kılıçdaroğlu, PM öncesinde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle de bir araya gelecek ve durum değerlendirmesi yapacak.

NTV Ankara Muhabiri Uğraş Bingöl, PM toplantısında ilk gündem maddelerinden birinin disipline sevklerin olabileceğini belirtmişti. Bingöl "CHP'nin mutlak butlan kararının ardından ilk defa taraflar bir araya gelecek, her iki ismin kurmayları tarafından sürece ilişkin son değerlendirmeler yapılacak." demişti.

CHP'DE MUTLAK BUTLAN KRİZİ

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, CHP için mutlak butlan kararı vermişti. Mahkeme, 4-5 Kasım 2023'te CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı'nın iptaline hükmetmişti.

Böylece Kemal Kılıçdaroğlu, 2,5 yıl sonra mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine dönmüştü.

Kurultayın iptal edilmesiyle o tarihten sonra yapılan tüm olağan ve olağanüstü kurultaylar ve alınan kararlar da hükümsüz kalmıştı.

24 Mayıs Cumartesi günü polis CHP Genel Merkezi'ne girmiş, parti binasında olaylar çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber