ÖSYM, Alan Kontrolü Yapmaz İse Mağduriyet Artacaktır

2008 yılında yapılan KPSS sınavlarından sonraki ilk yerleştirmeye başvurular 24 Aralıktan itibaren başlayacak. Ancak yerleştirmede hata yapanlar 2010 yılına kadar ÖSYM tarafından yapılan KPSS tercih (memur ve 399'a tabi sözleşmeli personel) işlemlerine katılmayacak. Kılavuzda da açık bir şekilde yer alacak bu husustan haberdar olmayan çok sayıda kişi mağdur olacaktır. Bu mağduriyetleri azaltma imkanı bulunmaktadır. Bunun da sorumluluğu ÖSYM'dedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Aralık 2008 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008/4 KPSS tercih işlemlerinde artık adaylar;

1- Yerleştiği kadronun niteliklerini taşımaşa,

2- Yerleştiği kadroya gidip başvurmasa,

3- Sehven niteliğinin tutmadığı bir kadroyu tercih ederse,

dahi, bir daha 2010 yılına kadar yapılan KPSS tercih işlemlerine katılmayacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Daha önce hukuki nedenlerden dolayı ÖSYM'nin alan kontrolü yapması problemli bir konu iken bu yerleştirmelerde alan kontrolü yapılmaması halinde binlerce aday mağdur olabilecektir. 200/3 KPSS yerleştirmede, alan kontrolünün yapılmaması, niteliği tutmayan çok sayıda adayın kadrolara yerleşmesine neden olmuştu. Ancak bu adayların ataması nitelikleri tutmadığı için yapılmamıştı. Yapılan yanlış atama örnekleri için tıklayınız.

ALAN KONTROLÜ NEDİR?

Kişi Maliye bölümü mezunudur. Ama memur kadrosuna başvururken İktisat bölümü mezunu olmak şartı aranmaktadır. Maliye mezunu kişi kendi yaptığı değerlendirmede bölümünün İktisat bölümüne denk olduğunu düşünerek bu memur kadrosuna başvurmaktadır. İşte ÖSYM'nin mezun olunan bölüm bazında yaptığı bu uygulamaya alan kontrolü denmektedir. Eğer alan kontrolü yapılmaz ise, bazı adaylar kendi yaptıkları değerlendirmeye göre bölümünün isminin yazılı olmadığı kadroyu tercih edebilecek ve puanı yüksekse bu kadroya başvurabilecektir. Ancak yerleşme sonrasında istenen bölüm mezunu olma şartını taşımadığı için ataması yapılmayacak ve bu aday bir daha 2010 yılına kadar ÖSYM tarafından yapılan KPSS tercih (memur ve 399'a tabi sözleşmeli personel) işlemlerine katılmayacaktır. Bunun önlemek için ÖSYM'nin yerleştirme sırasında alan kontrolü yapması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber