Memurlar.net haberleri Meclis gündeminde

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ocak 2009 11:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Haberlerimiz Meclise Taşındı

?Osmaniye MEM duyuru yapmadan atama yaptı?

Haberimizde duyurduğumuz; duyuru yapılmadan atama yapılması olayı meclise gündemine taşındı.

Osmaniye MHP Milletvekili Hakan Coşkun tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'in cevaplandırması isteğiyle verilen yazılı soru önergesinde;

1-Duyuru listesinde adı bulunmayan Osmaniye 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesine Mehmet Ali Savcı'nın Müdür yardımcısı olarak ataması nasıl yapılmıştır?

2-Osmaniye Valiliği; Osmaniye 80.Yıl Cumhuriyet Lisesi, 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldüğünden dolayı bu atama yapıldı diyebilir. Fakat bu işlemin duyurusu yapılmamıştır. Okul Anadolu Lisesine dönüştürülürken görev yapan Okul Müdürünün kadrosu aktarılmış, müdür yardımcısının kadrosu; Osmaniye 80.Yıl Cumhuriyet Lisesinde bekletilmektedir. 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesine İhtiyaç olmadığı halde neden müdür yardımcısı ataması yapılmıştır? Mehmet Ali Savcı'nın atamasıyla orada bekleyen diğer müdür yardımcısının Anadolu lisesine Yönetici Atama Yönetmeliğinin 16.maddesi kapsamında atanması mümkün olacak mıdır?

4-Norm Kadro Yönetmeliğine göre ihtiyaç olmadığı halde duyuruya çıkılmadan neden 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesine Mehmet Ali Savcı'nın ataması yapılmıştır?

4-Duyuruya çıkılmayan bir kadroya Valilikçe atama yapılabilir mi?

5-Bu olayda ihmali bulunan personel hakkında adli ve idari yönden soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

Sorularının cevapları istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız.

?Binlerce Kişi Arasından Neden Sadece İki Kişi??

Haberimizde duyurduğumuz; Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazılan 10.11.2008 tarih ve 166801 sayılı yazıda; C.Ö'nün 10.11.2008 tarih ve 103554 sayılı atama kararnamesi ile gerçekleşen atanma olayı meclise gündemine taşındı.

Bursa MHP Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'in cevaplandırması isteğiyle verilen yazılı soru önergesinde;

?1-Atamalarda kayırma olmadığını her fırsatta söyleyen bakanlığınız, bu durum karşısında ne diyecektir?

2-Diyarbakır iline yapılan bu atama işleminde Diyarbakır ilinde model öğretmenliğine ihtiyaç bulunmakta mıdır?

3-Kılavuzda ne ilk defa atamada nede diğer atama türlerinde model öğretmenliği ihtiyacı bulunmadığına göre bu atama nasıl yapılmıştır?

3?2008?2 Atama Döneminde başvuru Alınarak Yapılmayan bu atama nasıl yapılmıştır?

4-Binlerce öğretmen memleketine atanamazken bu öğretmen neden memleketine atanmıştır??

Sorularının cevapları istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız. (2)

Yine ?Binlerce Kişi Arasından Neden Sadece İki Kişi??

Haberimizde duyurduğumuz; Ürgüp Tesan Anadolu Öğretmen Okuluna duyuru açılmadan Bakan Adına Daire Başkanı Hilmi Çolak imzalı kararname ile okula asaleten müdür atanması olayı meclise gündemine taşındı.

Bursa MHP Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'in cevaplandırması isteğiyle verilen yazılı soru önergesinde;

?1-MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine ve çeşitli yargı kararlarına göre duyuru yapılmadan okul müdürlüğüne atama yapılmasına imkân bulunmadığına göre bu atama nasıl yapılmıştır?

2- 21/Aralık /2008 Pazar günkü Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul konuşmanızda; ?Ha, diyelim ki yönetici atamalarında ben ilan etmeden müdür atamışım. Ben millî eğitim müdürü atayabiliyorum da ildeki müdürü, okul müdürünü atayamayacak mıyım? Bu bana kanunun verdiği bir yetkidir. Ben kanunların bana verdiği yetkinin dışında hiçbir şekilde bunu yapmadım değerli arkadaşlar.? Şeklinde konuştunuz. Kanunların verdiği yetkilerinizi bir ildeki bir okul müdürünün atanması işleminde kullanarak devletimize nasıl bir fayda sağladınız?

3-Kanundaki yetkiniz kullandığınızı söylüyorsunuz, bu yetki hangi kanunun, hangi maddesindedir?

4- Mustafa ÇAVUŞ'un Okul Müdürlüğü ataması Yargı kararı ile iptal edilmesine rağmen Kanundaki yetkinizi kullanarak yargı kararını yok saymıyor musunuz?

5- Kanun yetkisi kullanarak yaptığınız bu atama Kamu Etik İlkelerine aykırılık teşkil etmekte midir?

6-Kanun yetkisi kullanarak yaptığınız bu atama ile bütün kanunların üzerinde bulunan Anayasa'mızın Eşitlik ilkesine aykırı hareket etmiş bulunmuyor musunuz??

Sorularının cevapları istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız. (3)

?Personel MEB'den İl MEM'lere İmalı Uyarı?

Haberimizde duyurduğumuz; Öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına ücretli Öğretmen görevlendirilmesi ile yöneticiliği boş bulunan okullara aynı okul öğretmenlerinden görevlendirme yapılmasına dair Sayın Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN imzalı yazıya uyulmadan yapılan görevlendirmeler meclise gündemine taşındı.

Bursa MHP Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'in cevaplandırması isteğiyle verilen yazılı soru önergesinde;

?1-Bakanlığınızca da bu tür görevlendirmeler bilinmesine rağmen neden yapılmaktadır? Taşra teşkilatlarınız emirlerinize uymamakta mıdır?

2-Bu tür usulsüz görevlendirmelerin iptal edilerek okul içinden yapılmasını isteyen bir genelge yayınlayacak mısınız??

Sorularının cevapları istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız. (4)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber