5 Ay Geçti... Başbakanlık Müsteşarı Nerde ve Neden Görevini Yapmıyor?

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun 34. maddesine göre, mutabakata varılan konular için Bakanlar Kuruluna üç ay süre tanınmıştır. Ancak aradan geçen 5 aylık süreye karşın toplu görüşmedeki bir çok konuya ilişkin düzenlemeler hala yayımlanamamıştır. Bu konuda ihmali olan üst düzey kamu görevlileri için, hem görevi ihmalden dolayı suç duyurusunda bulunulması hem de tazminat davası açılması mümkün bulunmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008 yılı toplu görüşmeleri 30 Ağustos 2008 tarihinde mutabakatla sonuçlanmıştır. Ancak kanun koyucunun Bakanlar Kuruluna tanımış olduğu sınırlı süre, kamu görevlileri tarafından suistimal edilmiştir. Aradan geçen 5 aylık süreye rağmen hala hiçbir sonuç elde edilememiştir.

4688 sayılı Kanunun 34. maddesinin 2. fıkrası şu şekildedir:

"Mutabakat metni, uygun idarî, icraî ve yasal düzenlemelerin yapılabilmesi için Bakanlar Kuruluna sunulur. Bakanlar Kurulu üç ay içinde mutabakat metni ile ilgili uygun idarî ve icraî düzenlemeleri gerçekleştirir ve kanun tasarılarını Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar."

Üst düzey yönetici personelin, sendikaların iyiniyetini suistimal ederek, yıllardır devam eden bir mağduriyeti çözümlemek konusunda yavaş davranması, kanun koyucunun dahi uygulamaların bir an önce hayata geçmesi için tanımış olduğu sınırlı sürenin, idari tasarruflarla uzatılması, görevi ihmal niteliğindedir.

Bu çerçevede, toplu görüşme tarafı olan bürokratlar ve kurumlar hakkında;

1- Başta etik kuruluna olmak üzere şikayette bulunulması,

2- Kurumlar ve yöneticileri hakkında görevi ihmal etmek ve mağduriyete sebep olmak nedeniyle suç duyurusunda bulunulması,

3- Görevlerini zamanında ifa etmeyenler hakkında, maduriyetin devam etmesine neden olduklarından ötürü tazminat davası açılması,

mümkün bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber