İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (SNo:69)

Haber Giriş : 21 Aralık 2003 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BÜMKO : 115535-28/20992-19

KONU : Giyecek Yardımı hk.

Çeşitli kurum ve kuruluşlarda, özellikle Kamu İktisadi Teşebüslerinde çalışan Devlet Memurlarına, Kanun ve Yönetmelik hükümlerine aykırı harekat edilerek nakdi giyecek yardımı yapıldığı Bakanlığımızca gözlenmektedir.

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 5 inci maddesinde; Devlet Memurlarından hangilerinin ne şekilde giyecek yardımından faydalanacaklarının Maliye Bakanlığı ile Başbakanlık Devlet Personel 'Dairesi'nin birlikte hazırlıyacakları bir yönetmelik ile tespit olunacağı hükme bağlanmıştır.

Sözü edilen hüküm uyarınca, Bakanlar Kurulunun 13.11.1975 tarihli ve 7/10845 sayılı kararıyla değiştirilip yürürlüğe konulan Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde, memurların yaptığı görevin içeriği ile çalışılan yerin iklim ve coğrafi şartları gözönünde tutulmak ve görev yapılırken giyilmesi gerekli eşyaları dikkate almak suretiyle kimlere, ne gibi giyecek eşyası verileceği açıklanmıştır.

Anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinde; Giyecek Yardımının ayni olarak verileceği ve bu yardım karşılığında nakden bir ödemede bulunulamıyacağı hükme bağlanmış olup, sadece Emniyet Hizmetleri sınıfında sivil olarak görev yapanlar ile Milli İstihbarat Teşkilâtı Müsteşarlığı Personeli bu hükmün dışında tutulmuşlardır.

Bu nedenle, Kanun ve Yönetmelik hükümleri gereğince ayni kanun giyecek yardımı yapılması gerekenlere, nakdi ödemede bulunulması gerekmektedir.

Uygulamanın buna göre yapılması arz ve rica olunur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber