Devlet Personel Başkanından tek maddelik istek

Geçen hafta itibariyle Devlet Personel Başkanı olarak görev yapan Sayın Jale Aygül görevden alınmış ve yerine Sayın Mehmet Tekinarslan atanmıştır. Sayın Tekinarslan'a yeni görevinde başarılar dileyerek, 1 milyonu aşkın adayı ilgilendiren bir sorunu, ÖNEMİNE binaen, hatırlatma gereği duyuyoruz. KPSS'ye 2 milyonu aşın aday, 2008 sınavı sonrasındaki ilk yerleştirmeye ise 900 bin aday katılmıştır. Binlerce aday yeni bir yerleştirmenin ne zaman yapılacağı konusunda bilgi sahibi değildir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mayıs 2009 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAMUOYU BİLGİLENDİRMELİ

Kamudaki en önemli sorun şeffaflık olmayışı ve plansızlıktır. Bunun bedelini ise, en çok KPSS'ye giren adaylar çekmektedir.

KPSS'ye giren sayısı ÖSS'ye giren sayısını geçmesine rağmen ne medya mensupları ne de yöneticiler konuya yeterli ilgi göstermemektedir. Siyasilerin ilgisi ise sadece sorun yaratmaktadır. Konudan yeterince haberdar olmayan, KPSS-A nedir KPSS-B nedir gibi ayrımları tam olarak öğrenmeden basına demeç vermeye çalışan sayın Murat Başesgioğlu'nun açıklamaları, sorunlar için güzel bir örnekliktir.

Yine yerleştirme tarihleri hakkında bilgi vermek yerine "Bu yıl 100 bin personel alınacak" şeklinde hiç kimseye bir yararı olmayan ve tüm adayları gereksiz bir beklenti içine sokan siyasi açıklamalar umarız Sayın Başkanın döneminde de tekrar edilmez.

YARARLI OLMAYAN AÇIKLAMA YAPILMAMALI

KPSS adayları, "Bu yıl 100 bin personel alınacak" şeklinde ne anlam ifade ettiği belli olmayan bir açıklama yerine "Bu yıl şu unvanlardan ... sayıda personel alacağız. Personel alım takvimleri ise şu şekildedir:" gibi, söylendiği zaman adaylara yararlı olabilecek bir bilgilendirme beklemektedir.

Devlet Personel Başkanlığı, küresel krizin en şiddetli olduğu bugünlerde dahi, kamudaki istihdam alanlarına ilişkin hiçbir yararlı açıklama yapmamıştır. Yine umut ediyoruzki yeni Başkan bu konuda biraz daha aktif olur. Nihayetinde kamudaki istihdam da, istihdam pastasında önemli bir yer tutmaktadır ve küresel kriz döneminde kamuya olan yönelim artmıştır.

Bu çerçevede, KPSS giren ve kamuda işe girmek isteyen adayların beklentilerine ilişkin şu özet tespiti sayın Başkanın dikkatline sunuyoruz:

Bir adayın 2009 yılında ne zaman yerleştirme yapılacağını bilmek ve hayatını buna göre düzenlemek en doğal hakkıdır. Gerekli planlaması yapılarak, 2009 yılının hangi aylarında yerleştirme yapılacağı kamuoyuna açıklanmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber