''Bre şerefsiz sen kendini sendikacımı sanıyorsun?'

Haber Giriş : 31 Aralık 2004 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, sivil toplum kuruluşlarından oluşan Emek Platformu'na üye bazı sendika yöneticileri hakkında söyledikleri ortalığı karıştıracak.

Akyıldız, ''Şerefsizliğe destek vermek üzere verilen ilanların altına imza atanlar şerefsizdir. Yalan ve haramın arkasında duranlara şerefsiz demeye devam edeceğim'' ifadesini kullandı.

Akyıldız, Kamu-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikaların yöneticileriyle birlikte Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Oktay Çakıroğlu'nu ziyaret etti. Akyıldız, basına kapalı yarım saat süren görüşme sonunda ziyarete ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Akyıldız, kurum personelinin işe geliş ve gidişiyle ilgili bir servis uygulamasının sona erdiğini, bu durumun da çalışanları mağdur ettiğini söyledi. 24 Ocak 2005 tarihinde yapılacak servis ihalesine kadar personelin Sıhhiye semtinden kaldırılan bir otobüsle işe geleceğini ifade eden Akyıldız, ''Başkan Çakıroğlu ile yaptığımız görüşmede bu mağduriyetin giderilmesi için gayret sarf edileceği ifade edildi. Kamu-Sen olarak verilen sözlerin arkasında durulmasını çok önemseriz'' dedi.

Akyıldız, 18 Aralık 2004 tarihinde Rize'de Emek Platformu'na üye bazı sendika yöneticileri için kullandığı 'şerefsizler' sözünün arkasında olduğunu söyledi. Kamu çalışanlarının haklarını siyasi iradeye karşı savunurken kendileri için, ''İçeride memur, dul ve yetimlerin haklarını talep etmiyorlar, zam istemiyorlar'' diyenler için 'şerefsiz' ifadesi kullandığını hatırlatan Akyıldız, ''Bu sözlerimize tepki gösterdiklerini duyuyoruz. Şerefsizliğe destek vermek üzere verilen ilanların altına imza atanlara aynı ifadeyi kullandığımızı belirtirken, yalan ve haramın arkasında duranlara şerefsiz demeye devam edeceğimizi açıklamak istiyorum'' diye konuştu.

Akyıldız, Güney Asya'da meydana gelen deprem ve tsunami afetinden sonra başlatılan kampanyaları desteklediklerini belirterek, ''Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun çağrısını yineliyoruz. Bizler acının ne demek olduğunu biliyoruz. Başlatılan yardım kampanyasını sonuna kadar destekliyoruz. Kurumlarımız bünyesinde kampanyayı yürüteceğiz. Umarım acı çeken insanların acısına ortak oluruz ve onların ıstıraplarını dindirmek için bizim de bir katkımız olur'' şeklinde konuştu.

Bircan Akyıldız, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda Enerji-Sen üyelerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

''Ben kamu çalışanlarının haklarını savunurken, basın karşısına çıkıp 'Bircan Akyıldız içerde memura, emekliye zam verilmemesi için konuşuyor' dediler. Böyle bir saçmalık olur mu? Böyle bir şerefsizlik olur mu? Şerefsizler için ilan veriliyor, bu sendikalar bunun altına imza atıyor. Basının karşısına çıkıp kendisine 'Bre şerefsiz sen kendini sendikacımı sanıyorsun?' dedim. Emek Platformu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üniter yapısının korunması konusunda taviz vermeyen unsurlardan oluşmalıdır. Ama içlerinde birileri Türkiye Cumhuriyeti'ni federe yapıya kavuşturmak için çaba harcamaktadır. Biz bu ciddiyetsizliğin yanında almayız.''

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber