Öğretmen olan eşlerin atamalarındaki sorular ve cevaplar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Haziran 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2009 yılındaki il dışı yer değiştirme işlemlerinde Öğretmen olan eşlerin atamalarındaki soru ve cevaplar.

S?1- Her ikisi de aynı ya da farklı ilde görev yapan öğretmen eşlerden zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan eşin bir ile atanması halinde diğer eş; eş durumu özründen il içi ya da iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunabilecekler midir?

C?1-Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu'nda yer alan takvimde belirtilen süreler içinde eş durumu özründen başvuruda bulunabilecek ve eşinin yanına yer değişikliği başvurusu adı geçen Kılavuz hükümleri çerçevesinde değerlendirilecektir. (Kılavuzun 4.1.6.maddesi)

S?2- Her ikisi de aynı ya da farklı ilde görev yapan ve zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan öğretmen eşlerden birisinin bir ile atanması halinde diğer eş; eş durumu özründen il içi ya da iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunabilecekler midir?

C?2- Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu'nda yer alan takvimde belirtilen süreler içinde eş durumu özründen başvuruda bulunabilecek ve eşinin yanına yer değişikliği başvurusu adı geçen Kılavuz hükümleri çerçevesinde değerlendirilecektir. (Kılavuzun 4.1.6.maddesi ile 4.1.7. maddesinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda. Burada eşlerden birisinin ataması yapılmıştır. Diğer eş atama başvurusunda bulunmuş aynı ile ataması yapılmamış olabilir veya hiç atanma isteğinde bulunmamış olabilir. Dolayısıyla eşinin yanına eş durumu özründen yer değişikliği isteğinde bulunabilecektir.)

S?3- Her ikisi de öğretmen olan eşlerden farklı illere atananlardan herhangi biri Göreve Başlamadan atamasını iptal ettirerek, eşinin yanına eş durumu özründen yer değişikliği isteğinde bulunabilecek midir?

C?3- Eşlerin farklı illere atanmaları hâlinde, eşinin atandığı ildeki eğitim kurumlarını isteyenler, görev yerinden ayrılmadan iptal isteğinde bulunabileceklerdir. Bu durumdaki öğretmenlerin iptal istekleri Bakanlığın Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Dairesi Başkanlığına teklif edilecek ve yaz tatili özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde eş durumu özründen il içi ya da iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir. (Kılavuzun 4.1.7.maddesi)

S?4- Her ikisi de öğretmen olan eşlerden farklı illere atananlardan ve atandıkları yerlere giderek göreve başlayanlardan Birisi, eşinin yanına eş durumu özründen yer değişikliği isteğinde bulunabilecek midir?

C?4- Farklı illere atanıp göreve başlayanlar, eşinin bulunduğu ildeki eğitim kurumlarına bir yıl geçmeden eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklardır. (Kılavuzun 4.1.7.maddesi)

Kılavuzun ilgili maddeleri

?4.1.6. Her ikisi de aynı ya da farklı ilde görev yapan öğretmen eşlerden yalnızca zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan eş gerekli şartları taşıması hâlinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamayan eşi ise isteğe bağlı yer değiştirme isteğinde bulunamayacak, Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu'nda yer alan takvimde belirtilen süreler içinde eş durumu özründen başvuruda bulunabilecek ve eşinin yanına yer değişikliği başvurusu adı geçen Kılavuz hükümleri çerçevesinde değerlendirilecektir.

4.1.7. Her ikisi de öğretmen olan eşlerden ikisinin de yer değiştirmek için gerekli şartları taşımaları kaydıyla aile bütünlüğünü de dikkate alarak tercihlerini aynı yere birlikte atanmalarını sağlayabilecek şekilde yapmaları gerekmektedir. Buna rağmen eşlerin farklı illere atanmaları hâlinde, eşinin atandığı ildeki eğitim kurumlarını isteyenler, görev yerinden ayrılmadan iptal isteğinde bulunabileceklerdir. Bu durumdaki öğretmenlerin iptal istekleri Bakanlığın Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Dairesi Başkanlığına teklif edilecek ve yaz tatili özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde eş durumu özründen il içi ya da iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.

Buna rağmen, farklı illere atanıp göreve başlayanlar, eşinin bulunduğu ildeki eğitim kurumlarına bir yıl geçmeden eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklardır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber