Evlat edinmek için evlilik şart değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2009 23:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, evli olmayanların evlat edinemeyeceği kanısının doğru olmadığını bildirdi ve "30 yaşını aşmış bekar kişiler, evlat edinme başvurusu yapabiliyor" dedi.

Yasal düzenlemelerin bekarlara da evlat edinme hakkı tanıdığına işaret eden Barış, buna göre, 30 yaşını aşan herkesin evlat edinmek için kuruma başvurabileceğini vurgulayarak, diğer şartların uygun olması halinde kurum bakımı altındaki çocukların bu kişilere verildiğini söyledi. Barış şöyle dedi:

"30 yaşını doldurmuş evli birinin tek başına evlat edinebilmesi için ise eşinin rızası gerekiyor. Ancak rıza istenecek eşin ayırt etme gücünden sürekli yoksunluğunun ya da 2 yıldan daha uzun süredir gaip olmasının veyahut eşlerin 2 yılı aşkın süredir ayrı evlerde yaşadığının mahkeme kararıyla tespit edildiği durumlarda eş tek başına evlat edinebiliyor.

Eşlerden birinin, diğerinin önceki evliliğinden olan çocuğunu evlat edinebilmesi için de evliliğin en az 2 yıl sürmüş olması şartı aranıyor."

İsmail Barış, genç çiftlerin de evlat edinebileceğini belirterek, evlilikleri 5 yılı aşan çiftlerin 30 yaşına gelmeden evlat edinmek için başvurabileceğine işaretle, "5 yıldır evli ise 24 yaşındaki bir çift bile evlat edinebiliyor. Bunun için yasal bir kısıtlama yok" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber