Sigara yasağından taviz yok 4 bin görevli, denetime çıkıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Temmuz 2009 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, 19 Temmuz'da başlayacak olan 'kapalı alanlarda sigara içme yasağı'nın üzerinde önemle duruyor. Bakanlık, yasağı 4 bin 167 kişi ile denetleyecek.

İllerde tütün kontrol kurulları çerçevesinde ceza kesecek bin 571 ekip oluşturuldu. Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, gerekirse bu sayının daha da artırılabileceğini vurguladı. Uygulamada taviz vermeyeceklerini belirten Çom, yasağa vatandaşların sahip çıkmasının önemine işaret etti. Tiryakilerden de destek beklediklerinin altını çizen Genel Müdür, "Yumuşama, sulandırma beklentisi içinde olanlar varsa, bu beklentilerini kaldırsınlar." dedi.

Yasağa destek veren çok sayıda kişi bulunduğunu, bunlardan bazılarının da tiryakiler olduğunu ifade eden genel müdür, şunları söyledi: "Biz tiryakileri, kendilerini düşünmediği kadar düşünüyoruz. Tiryaki olmayan kişileri de bilgilendirmemiz lazım. Evinde sigara içenin çocuğu, günde 5 tane sigara içmiş gibi oluyor. 5 yaşındaki bir çocuk, günde zorla 5 sigara içer mi? Ama evde sigara içmek ile aynı şeyi yapıyor. Eşi sigara içen kadınlarda akciğer kanseri, içmeyenlere göre 3 kat daha fazla." Çom, geçen yıl uygulamaya konulan yasak sonucunda 100 kişiden 7'sinin sigarayı bıraktığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber