Polis, kapkaç ve gaspı bitirdi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Temmuz 2009 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapkaç ve gasp dibe vurdu

Asayiş Daire Başkanlığı'nın verilerine göre İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere tüm metropollerde "kapkaç ve gasp" suçu azaldı. Suçların azalmasında "Güven Timleri" ile "Yıldırım Ekipler"in etkili olduğu öğrenildi

EVİN GÖKTAŞ/ ANKARA

İstanbul başta olmak üzere büyük kentlerde bir zamanlar "kapkaç ve gasp"tan geçilmez iken, şimdi bu suçlara çok ender rastlanmaya başlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'nın son altı aylık verilerine göre İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere metropollerde "kapkaç ve gasp" suçu yok denecek kadar azaldı. Polisin sokağa inmesi ile birlikte bu tür suçlarda büyük oranda düşüş kaydedildi.

Emniyet yetkilileri, TCK'daki cezası da son derece ağır olan bu suçların yok denecek kadar azalmasında, yaklaşık iki yıl önce hizmete sokulan "Güven Timleri" ile "Yıldırım Ekipler"in etkili olduğunu belirttiler. 21 Mayıs 2007'den itibaren İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 81 ilde "tebdil-i kıyafet" görev yapan özel polis ekipleri suçların azalmasında ciddi rol oynadılar.

YÜZDE 80 AZALMA SAĞLANDI

Türkiye genelinde 5 bin civarında olan "Güven Timleri" ile "Yıldırım Ekipleri", vatandaşa hayatı zehir eden suçluların korkulu rüyası haline geldiler. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın ilk olarak uygulamaya koyduğu proje çerçevesinde sokakta "tebdil-i kıyafet" görev yapan Güven Timleri ile Yıldırım Ekipleri, yaralanmalara hatta ölümlere dahi yol açan kapkaç olaylarında yüzde 80 oranında azalma sağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber