İnfaz koruma memuru naklen geçiş hakkını aldı

Antalya E Tipi Kapalı Cezaevinde görev yapan bir infaz koruma memuru uzun bir hak mücadelesinden sonra Antalya İl Özel İdaresine geçti. Jeoloji mühendisi olduğu için Adalet Bakanlığında yükselme imkanı olmayan davacı bu nedenle, aldığı eğitime uygun bir kamu kurumuna geçmek istemiştir. Ancak bu geçiş hiç de kolay olmamıştır. İşte idare mahkemesi, bölge idare mahkemesi ve Danıştay safhaları olan sürece ilişkin ayrıntılar...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ağustos 2009 20:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jeoloji mühendisliği mezunu olan ziyaretçimiz önce Antalya İl Özel İdaresine başvurmuş, Antalya İl Özel İdaresi naklen geçiş talebini uygun görünce Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden muvafakat istemiştir.

Muvafakat isteminin reddi üzerine idare mahkemesinde dava açılmıştır. Ancak idare mahkemesi aleyhte karar vermiş ve muvafakat verilmemesi işlemini hukuka uygun bulmuştur. Bunun üzerine dava temyiz edilmiş ve temyiz neticesinde Danıştay muvafakat verilmesi gerektiğine karar vermiştir.

Ancak Danıştay kararı sonrasında bu kez Antalya İl Özel İdaresi norm kadro yönetmeliği ve tüzel kişilikleri kaldırılan belde belediye personelinin il özel idarelerine devrini öngören 5747 sayılı Kanun nedeniyle, naklen alım işleminden vazgeçmiştir.

Ziyaretçimiz bu kez, alım işleminden vazgeçen işlemi dava etmiştir. Ancak Antalya 3. İdare Mahkemesi idareyi haklı bulmuştur. Bu kararda temyiz edilmiş ve temyiz sonrasında Antalya Bölge İdare Mahkemesi, Danıştay kararı sonrasında naklen alım işleminden vazgeçen Antalya İdare Mahkemesi kararının yürürlüğünü durdurmuştur.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber