2009-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 10 bini sözleşmeli, 5 bini kadrolu toplam 15 bin öğretmen kadrosuna yapacağı atamalar için başvurular başladı. MEB, 2008 ve 2009 KPSS10 puan üstünlüğü esasına göre 10 bin sözleşmeli ve 5 bin kadrolu öğretmen ataması gerçekleştirecek.Başvurular 11 Eylül 2009 tarihinde sona erecek. Elektronik başvuru formunun doldurulmasından sonra adayların onay işlemleri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde yapılacak. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kontenjan ve taban puanlar
2009-2 Öğretmenlik için başvuru sayfaları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ağustos 2009 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 10 bini sözleşmeli, 5 bini kadrolu toplam 15 bin öğretmen kadrosuna yapacağı atamalar için başvurular başladı.

MEB, 2008 ve 2009 KPSS10 puan üstünlüğü esasına göre 10 bin sözleşmeli ve 5 bin kadrolu öğretmen ataması gerçekleştirecek.Başvurular 11 Eylül 2009 tarihinde sona erecek.

Elektronik başvuru formunun doldurulmasından sonra adayların onay işlemleri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde yapılacak.

Atamalar, 14 Eylül 2009 tarihinde bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek ve aynı gün Bakanlığın internet sayfasından duyurulacak.

2009-2 öğretmenlik için başvuru ve atama klavuzu yayımlandı


Başvuru formu ve atama klavuzu için tıklayınız


ELEKTRONİK BASVURU FORMUNU DOLDURMADAN ÖNCE BASVURU VE ATAMA KILAVUZUNU DİKKATLİCE OKUYUNUZ. TÜM BİLGİ BASLIKLARININ TAM VE DOĞRU OLARAK DOLDURUP DOLDURMADIĞINIZI KONTROL EDİNİZ.

BASVURU SÜRESİ 31 Ağustos - 11 Eylül 2009
ATAMA TARİHİ 14 Eylül 2009
GEÇERLİ SINAV SONUÇLARI 2008 ve 2009 KPSSP10

ELEKTRONİK BASVURU FORMUNUN DOLDURULMASINDAN SONRA ONAY İSLEMLERİ İL VE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERDNDE YAPILACAKTIR.

2009?2 ATAMA DÖNEMİ ÖĞRETMENLİK İÇİN ELEKTRONİK BASVURU FORMUNUN İNTERNET ADRESİ http://personel.meb.gov.tr

TALİM VE TERBİYE KURULU BASKANLIĞININ İNTERNET ADRESİ (80 sayılı Karar ve eki Çizelge) http://ttkb.meb.gov.tr

2009?2 Öğretmenlik İçin Basvuru ve Atama Kılavuzu, Bakanlık Makamı'nın 31 / 08 / 2009 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.10.03- 447 / 73896 sayılı talimatı gereğince uygulamaya konulmustur.

Saygıdeğer Öğretmen Adayı;

Çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Uluslararası rekabette bilgi ve teknolojiden en iyi sekilde yararlananların ilk sıralarda yarıstığı bilinmektedir. Bu nedenle, gelismis teknolojinin en son yeniliklerini siz değerli öğretmenlerimizin hizmetine sunmaktan, is ve islemlerin yürütülmesindeki zaman ve kaynak israfının önlenmesine yönelik tedbirleri sizinle paylasmaktan mutluluk duyuyoruz.

Bakanlığımızca 2003 yılında baslatılan projenin devamı olarak, 2005?2 atama döneminden itibaren öğretmenlerimizin atama ve yer değistirme islemlerini eğitim kurumları bazında yapılmaya baslanmıstır. Bu amaçla, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değistirme Yönetmeliği yeniden hazırlanarak 04.03.2006 tarihinde yürürlüğe konulmustur. Aradan geçen dört yıllık uygulama sonucunda, söz konusu Yönetmeliği günümüzün ihtiyaçlarına göre güncelleme çalısmalarına devam edilmektedir. Yönetmelikteki hükümlerin uygulamada karsılasılan sorunlarını gidermenin önemli bir baslangıç olduğunun bilincindeyiz. Basvuruların elektronik ortamda, alanlar bazında eğitim kurumları tercihinde bulunularak alınması, ilk atama biçiminde KPSS puanı, diğer atama biçimlerinde hizmet süresi üstünlüğü esas alınarak atama veya yer değistirme isteklerinin norm kadro ölçütünde gerçeklestirilmis olması hem il millî eğitim müdürlüklerimizin görev yerlerini belirlemede yasadıkları sıkıntıları, hem de öğretmenlerimizin konuya iliskin endiselerini gidermis, seffaf ve adilane bir uygulamayı sürdürmek ve de gelistirmek istiyoruz.

Sizlere verdiğimiz her türlü hizmet, bugünümüze ve geleceğimize yapılan en büyük yatırımdır. Bunun için de basvuru ve yer değistirme islemlerini sizler için daha da kolay hâle getirdik. Hem zamandan, hem de basvuru sürecinde gereken evrak yükünden sizleri kurtardık. 2009-1 atama döneminden itibaren ilk defa İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinden mezun olan öğretmen adaylarının mezuniyet bilgileri elektronik basvuru formuna otomatik olarak yansıtılmıstır. Basvuru ekranlarına kimlik, KPSS puanını, elektronik ortamda bilgi paylasımı kapsamında YÖK ve üniversitelerle yapılan çalısmalarımız sonucunda YÖK'ün hazırlanmıs olduğu veri tabanına islenmis olan üniversitelerden mezun olanların mezuniyet bilgileri 2009-2 atama döneminde yansıtılacaktır. Bunlardan basvuru esnasında diploma ya da mezuniyet belgesi istenilmeyecektir. Ayrıca, bu atama döneminde basvuru esnasında sağlık, askerlik ve adli sicil durumuna iliskin beyan esası getirilmistir. Adaylar, bu belgeleri toplamak için günlerce uğrasmak zorunda kalmadan en kısa sürede basvurusunu yapabileceklerdir.

Ülkemizi belirli alanlarda temsil etmis ve basarılı olmus millî sporcuların ilgili mevzuatında belirtilen hükümler çerçevesinde sınavsız olarak Beden Eğitimi alanına kadrolu öğretmenliğe basvuru islemleri de elektronik ortamda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile isbirliği yapılarak gerçeklestirilmektedir.

Bizim amacımız sizlere objektif ve kaliteli hizmet vermektir. Bu amaçla her yıl daha fazla öğretmen adayımızı istihdam etmek için çalısıyoruz. Kadrolu öğretmenlerle ihtiyacı karsılayamadığımız durumlarda sözlesmeli öğretmen istihdam edilmesine yönelik çalısmalarımız 2006?2007 eğitim-öğretim yılı itibarıyla sistemimize girmis ve toplamda 60.000 sözlesmeli öğretmenin istihdamına ulasılmıs olacaktır. Ayrıca, hâlen sözlesmeli öğretmen olarak fiilen görev yapanlardan zorunlu çalısma sürelerini tamamlayanların bir takvim çerçevesinde kadrolu öğretmenliğe geçirilme çalısmalarımız da hızla devam etmektedir.

Kadrolu ve sözlesmeli öğretmenlik basvuruları yanında, 2009-2 atama dönemiyle birlikte ilk defa Okul Öncesi Öğretmenliği alanında 17.000 kadrosuz usta öğreticinin basvuruları elektronik ortamda alınacak, görev yapılacak eğitim kurumu adaylarca tercih edilmek suretiyle belirlenecek ve görevlendirmeler bilgisayar ortamında gerçeklestirilecektir.

Bu kılavuz, sizlere öğretmenliğe ilk adım için yol gösterici olacaktır. Öğretmenliğe adım attığınız günden itibaren is ve islemlerle ilgili yol göstericilerin önemini daha da iyi anlayacaksınız.

Bundan böyle Millî Eğitim teskilatının yorulmaz, kırılmaz, fedakâr ve idealist üyeleri olacağınızdan kuskumuz yoktur. Bu düsünceyle geleceğin bilgi toplumunu ve çağdas Türkiye'sini olusturacak siz değerli genç ve dinamik beyinlerine ve bireylerine olan güvenimiz tamdır.

Geleceğin güvencesi eğitimle, eğitim ise sizlerle mümkün olacaktır. Türkiye'nin geleceği sizlerin vereceği eğitimle sekillenecektir. Öğretmenlik mesleğiniz yasama biçiminiz olsun. Hepinize basarılar dilerim.

27 / 08 / 2009

GENEL AÇIKLAMALAR

2.1. Bu kılavuz, öğretmenlik için aranan genel ve özel sartlar, basvuru, tercihler ve atamaya iliskin esas ve usullerin belirlenmesi amacıyla hazırlanmıs olup içerik olarak basvuru, atama, göreve baslama is ve islemleri ile eklerden olusmaktadır. Bu süreçler alt baslıklar hâlinde ayrıntılı olarak açıklanmıstır. PDF formatındaki kılavuz http://personel.meb.gov.tr internet adresinden indirilebileceği gibi konu baslıkları seçilerek ayrıntılı açıklamaya ulasılabilecektir.

2.2. Bir önceki atama dönemine ait basvuruların geçerlilik süresi, 2009-2 atama dönemine ait duyuru tarihinde sona ermistir. Atanamayan adayların gerekli sartları tasımaları hâlinde yeniden basvuruda bulunmaları gerekmektedir.

2.3. Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında hâlen sözlesmeli öğretmen olarak görev yapanlar, gerekli sartları tasımaları kaydıyla ilk atama kapsamında kadrolu öğretmenlik için basvuruda bulunabileceklerdir. Kadrolu öğretmenliğe atanamayanlar, bulundukları eğitim kurumundaki görevlerine devam edeceklerdir.

2.4. Atandığı takdirde iki aylık yasal süre içinde göreve baslayabilecek durumda olup hâlen silâhaltında bulunanlar ile atamanın yapılacağı tarihten sonraki celp dönemlerinde sevke tabi olanlar basvuruda bulunabileceklerdir. Sevke tabi olduğu celp döneminde askere gitmeyerek bakaya kalanlar ise haklarında kovusturmaya yer olmadığına dair mahkeme kararı ya da savcılık belgesiyle basvuruda bulunabileceklerdir.

Adaylar, askerlikle ilgili durumlarını EK-5/c dilekçe örneği ile basvuru esnasında beyan edeceklerdir. Bunlardan ataması gerçeklesenler, 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nda belirtilen yasal süre içinde göreve baslayacaklardır. Yasal süre içinde göreve baslamayanların atamalarının iptal teklifleri süresi içinde Bakanlığa yapılacaktır.

2.5. Adaylar, adli sicil durumlarını EK-5/d dilekçe örneği ile basvuru esnasında beyan edeceklerdir.

2.6. Sözlesmeli öğretmenler göreve baslama tarihi itibarıyla görevlendirildiği ilde bir yıllık görev süresini tamamlamadıkça, ilk defa kadrolu aday öğretmen olarak atananlar, atama sırasında ve Devlet memurluğunda ve öğretmenlikte adaylıkları kaldırılıncaya kadar özür durumuna bağlı olarak yer değistirme isteğinde bulunamayacaklardır.

2.7. Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu millî sporcularımızdan; Olimpiyat Oyunları, Parolimpik Oyunları, Üniversiad Oyunları, Akdeniz Oyunları ile Dünya Askeri Oyunlarında ferdi ve takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenler, Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler, gençler ve ümitler kategorilerinde Dünya ve Avrupa sampiyonaları ile Uluslararası Askeri Sporlar Konseyince yapılan Dünya ve Avrupa sampiyonlarında ilk üç dereceye girenler ile belirtilen yarısmaların takım sporlarında en az on kez ülkemizi temsil ederek millî sporcu belgesi almıs olanlar, KPSS sartı aranmaksızın basvuru yapabileceklerdir. Bu kapsamdaki basvurular, elektronik ortamda alınacak, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Bakanlıkça elektronik ortamda onaylandıktan sonra değerlendirmeye alınacaktır. Basvuruların son günlere bırakılmaması hususu adayların yararına olacağından özellikle basvuru ve onay süresine dikkat edilmesi gerekmektedir.

2.8. Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, 21/05/1999 tarih ve 99-64 sayılı Hacettepe Üniversitesi Senato Kararı ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programı ile es değer sayılmıstır. Bu nedenle söz konusu karardan önce yüksekokula kayıt yaptırıp mezun olanlar Beden Eğitimi Öğretmenliğine basvuru yapabileceklerdir.

2.9. Kamu kurum ve kuruluslarında hâlen aday veya asıl Devlet memuru olarak görev yapanlar ile bu görevden adaylığı kaldırıldıktan sonra ayrılmıs olanlar; hizmet süresi üstünlüğü esasına göre kurumlar arası / açıktan atama biçimi ya da geçerli olan KPSSP10 sonucuna göre ilk atama biçimiyle basvuru yapabileceklerdir. Bunlardan hâlen Devlet memuru olarak görev yapanlardan KPSS sonucuna göre basvuru yapacak olanlar, basvuru esnasında EK-5/a ve EK-5/b ile görevli oldukları kurumun muvafakat vermeye yetkili amirinden onaylı muvafakat almak durumundadırlar.

2.10. Okul Öncesi Öğretmenliğine kaynak yüksek öğretim programlarından mezun olanlar; tercihlerini kadrolu öğretmenlik, sözlesmeli öğretmenlik ve usta öğreticilik için kullanabileceklerdir. Usta öğreticilik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/C maddesi kapsamında olup eğitim ve öğretim yılı ile sınırlıdır. Kadrosuz usta öğretici olarak görevlendirilenler, kadrolu ya da sözlesmeli öğretmenliğe atanıncaya/görevlendirilinceye kadar bulundukları eğitim kurumundaki görevlerine iliskin sözlesmeleri her eğitim-öğretim yılı basında yenilenecektir. Usta öğreticiler, bağımsız anaokullarında haftalık 40 ders saati üzerinden ortalama 1.087 TL, eğitim kurumlarının bünyesinde bulunan ana sınıflarında ise haftalık 30 ders saati üzerinden ortalama 815 TL ücret almaktadırlar.

2.11. Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara Dliskin Yönetmeliğin ?Gerçeğe aykırı belge verilmesi veya beyanda bulunulması? baslıklı bölümün 9'uncu maddesine göre, gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında Bakanlığımızca yasal islem yapılacağı hususunun basvuru sahiplerince bilinmesi gerekmektedir.

2.12. Bu kılavuzda yapılan açıklamalara ek olarak basvuru süresi içinde olabilecek değisiklikler ile uygulamalara yönelik açıklamalar Personel Genel Müdürlüğünce, Bakanlığın http://personel.meb.gov.tr internet adresinde basvuru süresince duyurulacağından ilgililerce takip edilmesi gerekmektedir.

3. ÖĞRETMENLİK İÇİN ARANILAN GENEL VE ÖZEL SARTLAR

3.1. Türk vatandası olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandasları için Türkiye Cumhuriyeti vatandası olma sartı aranmayacaktır),

3.2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

3.3. Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmis olsa bile; kasten islenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramıs olsa bile devletin güvenliğine karsı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin isleyisine karsı suçlar, millî savunmaya karsı suçlar, devlet sırlarına karsı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüsvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıstırma, edimin ifasına fesat karıstırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

3.4. Mezun olduğu yükseköğretim programının Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine iliskin kararlarına göre atanacağı alana uygun olmak,

3.5. Öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren tür ve derecede bir ceza almamıs olmak, adlî sicil kaydı bulunanlar ile islediği suçlardan dolayı görevine son verilenler bakımından ise Sicil Kaydı Dnceleme Komisyonunca atanması uygun bulunmak,

3.6. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 94'üncü maddesine göre Devlet memurluğundan çekilmis olan ve çekilmis sayılanlarda, aynı Kanunun 97'nci maddesinde belirtilen bekleme süresini basvuruların son günü itibarıyla doldurmus olmak,

3.7. Açıktan Atama biçimiyle atanacaklar bakımından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92'nci maddesine göre Devlet memurluğundan iki defadan fazla olmamak üzere kendi istekleriyle çekilmis olmak veya çekilmis sayılmak,

3.8. Öğretmenliğe daha önce ilk defa, açıktan atama veya kurumlar arası biçimiyle atandığı hâlde görevine baslamamıs olanlarda, atandığı tarihe göre basvuruların son günü itibarıyla en az bir yıllık bekleme süresini doldurmus olmak,

3.9. Bakanlık ile Yükseköğretim Kurulu isbirliği çerçevesinde açılan Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon, Dlköğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifikası ve Dngilizce öğretmenliği için Dngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini basarıyla tamamlamıs olmak,

3.10. Pedagojik formasyon ya da Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans belgesi olmayan adaylarda, atanacağı alanın taban puanı ve üzerinde puan almıs olmak sartıyla Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSSP10)'nda 75 ve daha yukarı puan almıs olmak,

3.11. Yurt dısındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar bakımından, öğreniminin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği yapılmıs olmak,

3.12. Sağlık yönünden Türkiye'nin her bölge ve iklim sartlarında öğretmenlik görevini yapmasına engel bir hali olmamak,

3.13. Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından basvuruların ilk günü itibarıyla 40 yasından gün almamıs olmak (31.08.1970 ve daha sonra doğumlu olmak),

3.14. Adaylık dönemi içinde sağlık durumu hariç, görevine son verilenlerden, görevden ayrıldığı tarihten baslamak üzere son basvuru tarihine göre üç yılını doldurmus olmak,

3.15. İlk defa öğretmenliğe atanacaklarda; 2008 ve 2009 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nda KPSSP10 puan türüne göre atanmak istediği alan için belirlenen taban puan ve üzeri puan almıs olmak,

3.16. Askerlik hizmetini tamamlamıs, bu hizmetten muaf olmak ya da askerde olup terhis olacaklar ile bakaya kalanlardan kovusturmaya yer olmadığına dair mahkeme kararı bulunmak,

3.17. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamak (Açıktan ve Açıktan Dlk Atama biçimleriyle basvuracaklardan; 31/12/1969 ve öncesi doğumlulardan Sosyal Güvenlik Kurumundan (Devredilen T.C. Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) emekli olmadığını belgelendireceklerdir).

4. BASVURU ÇESİTLERİ

4.1. KADROLU ÖĞRETMENLİĞE BASVURU VE ATAMA

4.1.1. İlk Atama;

Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nda alanlara göre belirlenen taban puan ve üzeri puan almıs olmak sartıyla;

a) Öğretmenlik görevine ilk defa atanmak üzere basvuranlar,

b) Özel öğretim kurumlarında görevli olup resmî eğitim kurumlarına ilk defa atanmak isteyenler,

c) Vakıf veya özel üniversitelerde öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve arastırma görevlileri,

d) Hâlen Devlet memuru olarak çalısanlar, Devlet memuriyetinin adaylık devresinde görevinden ayrılan ya da görevine son verilenler ile bu görevlerinden kendi istekleri ile ayrılmıs olanlardan, yasal bekleme süresini doldurmus olanlar,

e) Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında çalısanlar dâhil kamu kurum ve kuruluslarında kanun veya kanun hükmünde kararnameler kapsamında sözlesmeli personel statüsünde çalısanlar bu kapsamda basvuruda bulunacaklardır.

İlk Atama biçimiyle basvuracaklar, KPSSP10 puan türü esas alınarak puan üstünlüğüne göre değerlendirileceklerdir. Birden fazla sınava katılan adayların (2008 ve 2009), yüksek olan KPSSP10 puanları basvuru formuna otomatik olarak yansıtılmıstır. Lisans düzeyindeki öğrenimlerinin son sınıfından önce ara sınıf öğrencisi iken lisans mezunu gibi KPSS'ye girenlerin sınav sonucu geçersizdir. Yüksek olması nedeniyle ara sınıf öğrencisi iken girilen sınav sonucu, basvuru formuna yansıtılmıs ise elektronik basvuru formundaki KPSS puanı baslıklı seçenek üzerinden adaylar kendileri değisiklik yapabileceklerdir. Bu değisikliği yapmayanların basvurusu değerlendirmeye alınmayacak, atanmıs olsalar bile atamaları geçersiz sayılarak iptal edilecektir.

Dlk Atama kapsamında basvuruda bulunacaklarda, basvuruların ilk günü itibarıyla 40 yasından gün almamıs olmak (31.08.1970 ve daha sonra doğumlu olmak) sartı aranır.

4.1.2. Açıktan Atama;

Kamu kurum ve kuruluslarında 657 sayılı Kanuna tabi olarak eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı öğretmen kadrolarında adaylıkları kaldırıldıktan sonra görevinden ayrılmıs olanlar ile yükseköğretim kurumlarında öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve arastırma görevlisi olarak en az iki yıl süreyle çalıstıktan sonra görevinden ayrılmıs olanlar, açıktan atama kapsamında kadrolu öğretmenlik için basvuruda bulunabileceklerdir.

İki ve üç yıllık Eğitim Enstitüsü, Eğitim Yüksekokulu, Eğitim ön lisans veya lisans mezunlarının açıktan atama basvuruları kabul edilecektir.

Öğretmen lisesi ve ilköğretmen okulu mezunlarının açıktan atama basvuruları kabul edilmeyecektir.

Açıktan atanacaklar, öğretmenlikten ayrılmıs oldukları alanlarda basvuruda bulunabileceklerdir. Bu nedenle Açıktan Atama biçimiyle basvuranlardan, Bakanlıkça düzenlenmis en son atama kararnamesinin bir örneği istenecektir. Kararnamesi bulunmayan Okul Öncesi Öğretmenliği / Çocuk Gelisimi ve Eğitimi Öğretmenliği ile Sınıf Öğretmenleri için onaylı atama üst yazısı veya onay listenin ilgili sayfasının fotokopisi geçerli olacaktır.

Açıktan Atama biçimiyle basvuracak adaylar, öğretmenlikte geçen hizmet süresi öncelikli olmak üzere Devlet memurluğunda geçirilen hizmet süresi esas alınarak değerlendirilecektir. Bunun dısındaki aylıksız izinde geçirilen süreler dikkate alınmayacaktır.

Kamu üniversitelerinde, öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve arastırma görevlisi olarak geçirilen hizmet süreleri öğretmenlikten sayılacaktır. Ancak özel ve vakıf üniversiteleri dâhil özel öğretim kurumlarında, vekil öğretmenlikte, ücretli öğretmenlikte, sözlesmeli öğretmenlikte ve kısmî zamanlı geçici öğreticilikte geçirilen süreler, öğretmenlikte geçen hizmet süresi hesabında dikkate alınmayacaktır. Basvuru formu doldurulurken, bu duruma özellikle dikkat edilmesi adayların yararlarına olacaktır.

Hizmet süresini fazla gösteren ya da memuriyette geçen hizmet süresini öğretmenlikte geçmis gibi gösteren adayların basvuruları geçersiz sayılacaktır. Bu sürenin eksik yazılması ya da öğretmenlik yerine memuriyette geçmis gibi gösterilmesi durumunda ise adayın beyanı esas alınacaktır.

Açıktan atama kapsamında basvuruda bulunacaklarda, 40 yasından gün almamıs olmak, KPSS'ye katılmak ve pedagojik formasyon belgesine sahip olmak sartları aranmaz.

4.1.3. Açıktan İlk Atama;

Kamu kurum ve kuruluslarında 657 sayılı Kanuna tabi olarak eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı dısındaki diğer hizmet sınıflarında adaylıkları kaldırıldıktan sonra memurluktan ayrılmıs olanlar, bu kapsamda kadrolu öğretmenlik için basvuruda bulunacaklardır.

Açıktan ilk Atama biçimiyle yapılacak basvurular, Devlet memurluğunda geçirilen hizmet süresi esas alınarak değerlendirilecektir. Bunun dısındaki aylıksız izinde geçirilen süreler dikkate alınmayacaktır.

Açıktan ilk Atama kapsamında basvuruda bulunacaklarda, basvuruların ilk günü itibarıyla 40 yasından gün almamıs olmak (31.08.1970 ve daha sonra doğumlu olmak) sartı aranır.

4.1.4. Kurumlar Arası ilk Atama;

Kamu kurum ve kuruluslarında 657 sayılı Kanuna tabi olarak memurlukta adaylıkları kaldırılmıs olup hâlen görev yapanlar, bu atama biçimiyle basvuruda bulunabileceklerdir.

Kurumlar Arası ilk Atama biçimiyle yapılan basvurular, Devlet memurluğunda geçirilen hizmet süresi esas alınarak değerlendirilecektir. Bunun dısındaki aylıksız izinde geçirilen süreler ile vekil olarak geçirilen süreler dikkate alınmayacaktır.

Bunlardan kurum muvafakati, basvuru onay asamasında isteneceğinden Elektronik Basvuru Formu doldurulduktan sonra çıktısının alınarak EK-5'teki yazı örneği ile birlikte görevli bulunulan kurumun muvafakat vermeye yetkili amirine onaylatılması gerekmektedir. Kurumlar arası geçisi, atama yetkili amirlerince uygun görülenler, basvurularını onaylatabileceklerdir.

Kurumlar arası ilk atama kapsamında basvuruda bulunacaklarda, basvuruların ilk günü itibarıyla 40 yasından gün almamıs olmak (31.08.1970 ve daha sonra doğumlu olmak) sartı aranır.

4.1.5. Kurumlar Arası Yeniden Atama;

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında veya diğer kamu kurum ve kuruluslarında öğretmenlikte adaylığı kaldırılmıs olup hâlen diğer kamu kurum ve kuruluslarında eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında ya da diğer hizmet sınıflarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak çalısanlar ile kamu üniversitelerinde hâlen öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve arastırma görevlisi olarak en az iki yıl süreyle görev yapanlar, kurumlar arası yeniden atama biçimiyle basvuruda bulunacaklardır.

Kurumlar Arası Yeniden Atama biçimiyle yapılan basvurular, öğretmenlikte geçen hizmet süresi öncelikli olmak üzere Devlet memurluğunda geçirilen hizmet süresi esas alınarak değerlendirilecektir. Bunun dısındaki aylıksız izinde geçirilen süreler ile vekil olarak geçirilen süreler dikkate alınmayacaktır. Hizmet süresinin hesaplanmasında basvuruların son günü dikkate alınacaktır.

Bunlardan kurum muvafakati, basvuru onay asamasında isteneceğinden Elektronik Basvuru Formu doldurulduktan sonra çıktısının alınarak EK-5'teki yazı örneği ile birlikte görevli bulunulan kurumun muvafakat vermeye yetkili amirine onaylatılması gerekmektedir. Kurumlar arası geçisi, atama yetkili amirlerince uygun görülenler, basvurularını onaylatabileceklerdir.

Kurumlar arası yeniden atama kapsamında basvuruda bulunacaklarda, 40 yasından gün almamıs olmak, KPSS'ye katılmak ve pedagojik formasyon belgesine sahip olmak sartları aranmaz.

4.1.6. Millî Sporcuların Beden Eğitimi Öğretmenliğine Atanması;

Asağıda belirtilen uluslar arası yarısmalardan;

a) Olimpiyat Oyunları, Parolimpik Oyunları, Üniversiad Oyunları, Akdeniz Oyunları ile Dünya Askeri Oyunlarında ferdi ve takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenler,

b) Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler, gençler ve ümitler kategorilerinde Dünya ve Avrupa sampiyonaları ile Uluslararası Askeri Sporlar Konseyince yapılan Dünya ve Avrupa sampiyonlarında ilk üç dereceye girenler,

c) (a) ve (b) bentlerinde belirtilen yarısmaların takım sporlarında en az on kez ülkemizi temsil ederek millî sporcu belgesi almıs olanlar,

Öğrenim ve diğer sartları karsılamaları halinde KPSS sartı aranmaksızın Beden Eğitimi Öğretmenliği için basvuruda bulunabileceklerdir. Bu kapsamdaki basvurular, belirtilen internet adresindeki millî sporcu ekranından alınacaktır. Basvuru onayı öncelikle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde yetki verilmis bulunan birimce elektronik ortamda yapılacaktır. Burada uygun bulunan ve elektronik ortamda onaylanmıs olan basvurular, elektronik basvuru formunda aday tarafından seçilmis olan il millî eğitim müdürlüğündeki onay bürosunun onay ekranına yansıyacaktır. Buralara, belgeler ile birlikte sahsen ya da vekâlet verilecek kisi tarafından basvurulacaktır. Yapılacak belge kontrolünden sonra uygun görülenler elektronik ortamda onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır. Millî sporcuların basvurularına iliskin islem süreci ilk defa atama kapsamında basvuracak adaylarda olduğu gibi yürütülecektir.

4.2. SÖZLESMELİ ÖĞRETMENLİĞE BASVURU VE GÖREVLENDİRME

Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için ÖSYM tarafından yapılan (2008-2009) Kamu Personel Seçme Sınavı'nda alanlar bazında belirlenen taban puanı ve üzerinde puan almıs olmak sartıyla;

1) İlk defa öğretmen olacaklar,

2) Aday ya da asıl olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak hâlen görev yapanlar,

3) Aday veya asıl Devlet Memuru iken (Kadrolu öğretmenlik dâhil) bu görevlerinden istifa edenler,

4) Kamu kurum ve kuruluslarında kanun veya kanun hükmünde kararnameler kapsamında sözlesmeli çalısanlar,

5) Sözlesmeli öğretmen olarak görevlendirilenlerden; göreve baslamayanlar görevlendirildiği, göreve basladıktan sonra ayrılanlar ise ayrıldığı tarihten itibaren 1 (bir) yılını dolduranlar,

6) Hâlen silâh altında olanlar basvuru yapabileceklerdir.

Sözlesmeli öğretmenliğe görevlendirilenler, yasal süre içinde göreve baslamak zorundadırlar. Yasal süre içinde görevine baslamayanlar, görevlendirildikleri tarih itibarıyla bir yıl bekleme süresini doldurmadan tekrar basvuru yapamayacaklardır. Bu durumda olanların basvuru durumunu ve tercihlerini daha dikkatli değerlendirmeleri gerekmektedir. Basvuranların görevlendirmeleri, KPSSP10 puan üstünlüğü esasına göre değerlendirilecektir.

5. ÖĞRETMENLİĞE KAYNAK PROGRAMLAR

5.1. Yurt İçi Programlar

Yükseköğretim kurumlarının hangi programlarından mezun olanların, hangi alanların öğretmenliğine atanabilecekleri Talim ve Terbiye Kurulunun 07/07/2009 tarih ve 80 sayılı Kararı ve eki Çizelgeyle belirlenmistir. Bu nedenle basvuruda bulunacak adayların, hangi alanın öğretmenliğine atanabilecekleri bakımından bu çizelgeyi dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Ayrıca, Talim ve Terbiye Kurulu kararları ile yargı kararlarına dayalı olarak, asağıda belirtilen yükseköğretim programlarından mezun olanlar, bu alanlara kaynak olarak gösterilen yükseköğretim programlarından mezun olanlar ile birlikte değerlendirilmek üzere aynı öncelikte basvuruda bulunabileceklerdir.

Buna göre;

a) Beden Eğitimi Öğretmenliğine;

- Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulundan 21/05/1999 tarihinden önce mezun olanlar ile bu tarih itibarıyla kayıtlı olup mezun olanlar,

- Yurt içindeki tüm üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarından 08/12/1999 tarihinden önce mezun olanlar ile belirtilen tarih itibarıyla söz konusu okullarda kayıtlı olup mezun olanlardan, pedagojik formasyonu bulunanlar,

b) Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine;

- Talim ve Terbiye Kurulunun 119 sayılı Karar eki çizelgesinde 133 sayılı Karar ile uygulamadan kaldırılmıs olan; Ds Eğitimi (Ds ve Teknik), Ds Eğitimi (Ev Ekonomisi) ve Ds Eğitimi (Ticaret) alanlarına kaynak olarak gösterilen yüksek öğretim programlarında 12/05/2006 tarihinden önce mezun olanlar ile bu tarih itibarıyla kayıtlı olup mezun olanlar.

İs Eğitimi (İs ve Teknik / Ev Ekonomisi / Ticaret) alanlarının mezunu olup Teknoloji ve Tasarım alanına basvuranlar, kaynak program mezunları ile aynı öncelikte değerlendirilecektir.

c) Bilgisayar Öğretmenliğine;

Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberlesme Öğretmenliği programlarından mezun olanların,

d) İngilizce Öğretmenliğine;

-Yabancı dille öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarının Talim ve Terbiye Kurulunun 119 sayılı Karar eki çizelgede yer verilen lisans düzeyinde Dngilizce öğretim yapan bölümlerinden mezun olanların,

-Ek çizelgede herhangi bir alan öğretmenliğine kaynak olarak gösterilen programlarından mezun olup ?Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı(KPDS)?nda (B) ve daha yukarı düzeyde puan alanların

ilgi (i) Kararın Geçici 3'üncü maddesine göre basvuruları alınacaktır. Bu kapsamda basvuranlar, kaynak program mezunu potansiyel adaylardan ihtiyaç karsılanamadığı takdirde kaynak okul mezunlarının atanmalarından sonra değerlendirilecektir.

Eğitim Fakülteleri dâhil Dlgi (i) Karar eki çizelgeye göre yabancı dille (Dngilizce) öğretim yapan yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ile KPDS'den B ve daha yukarı düzeyde puan almıs olup Dngilizce öğretmenliği için basvuracaklardan, ?İngilizce Öğretmenliği Sertifikası? istenecektir. Bu belgeye sahip olmayan adaylar, KPSS'den 75 ve üzeri puan almıs olsalar bile basvuruları kabul edilmeyecektir.

Bu programlar; Bakanlığımızın http://personel.meb.gov.tr internet adresindeki ?Kimler Öğretmen Olabilir? / Ek Çizelge? bölümü ile ?Alanlara Kaynak Olan Yükseköğretim Programları? bölümlerinde detaylı olarak verilmistir.

Bu programların atama öncelikleri ve pedagojik formasyon sartları yukarıda belirtilen adresteki kaynak okul çizelgesinde gösterilmistir.

5.2. Yurt Dısı Programlar

Yurt dısı yükseköğretim kurumlarından mezun adayların atanacağı alana kaynak olarak gösterilen yurt içi yükseköğretim programına denkliğinin Yükseköğretim Kurulunca belirlenmis olması gerekmektedir.

Denklik belgesinde, ?Öğretmen atamalarında geçersizdir.? veya ?Öğretmenlik meslek bilgisi sınavına tabidir.? serhi bulunanların öğretmenliğe basvuruları kabul edilmeyecektir.

Bu belge, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mezunlarından istenmeyecektir.

6. PEDAGOJİK FORMASYON

Pedagojik formasyon; Bakanlığımız ile Yükseköğretim Kurulu isbirliğiyle yurt içi üniversitelerce öğretmenlik meslek bilgisi alanında düzenlenen belgelerdir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve yurt dısı üniversitelerden alınan belgeler, Yükseköğretim Kurulu Baskanlığınca denklik yapılmadığı sürece kabul edilmemektedir. Ayrıca, lisans mezunu olmadan önce meslek yüksekokullarında öğrenim görenlerin bu sürede aldıkları pedagojik formasyon belgeleri geçersizdir.

Geçerli kabul edilen belgeler;

a) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Belgesi,

b) 21 kredilik Pedagojik Formasyon Belgesi (1993?1994 öğretim yılı ve daha öncesinde düzenlenen 18 ve üstü kredilik belgeler kabul edilecektir.),

c) 31 kredilik Dngilizce Öğretmenliği Sertifikası,

d) 33 kredilik Dlköğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifikası.

Bunlardan ingilizce Öğretmenliği Sertifikası yalnızca ingilizce Öğretmenliğine basvuranlar bakımından geçerlidir. Sınıf Öğretmenliği Sertifikası ise sınıf öğretmenliği hariç diğer tüm alan öğretmenliği basvurularında geçerlidir.

Eğitim fakültesi mezunları, özel okul ve resmî eğitim kurumlarında öğretmenlikte adaylığı kaldırılmıs olanlar ile üniversitelerde (vakıf ve özel üniversiteler hariç) en az iki yıl süreyle öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve arastırma görevlisi olarak çalısmıs olanlardan, yukarıda sayılan belgeler istenmeyecektir.

7. BASVURU, TERCİHLER VE ONAY İSLEMLERİ

7.1. Basvurular

7.1.1. Öğretmenlik basvuruları, 31Ağustos-11 Eylül 2009 tarihleri arasında il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde olusturulacak basvuru onay bürolarında kabul edilecektir.

Öğretmenlik için basvuruda bulunacaklar, basvurularını 31Ağustos-11 Eylül 2009 tarihleri arasında herhangi bir bilgisayardan http://personel.meb.gov.tr internet adresindeki Elektronik Basvuru Formu'nu kullanarak yapacaklardır. Basvurunun geçerlilik kazanabilmesi için bilgisayar aracılığıyla doldurulacak formun ?Basvuru Onay Bürolarında? mutlaka onaylatılması gereklidir.

Adayların basvurularını onaylatmak için asağıda belirtilen belgelerin asılları veya noter onaylı örnekleri ile birlikte sahsen basvurmaları gerekmektedir. Belgelerin birer örnekleri il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce onaylanıp alınarak, asılları adaylara geri verilecektir. Sahsen basvuru yapamayacak durumda olanlar, noter aracılığıyla vekâlet vereceği kisi vasıtasıyla basvurabileceklerdir.

7.1.2. Basvuru formu üzerinde beyan edilen bilgilerden sadece adaylar sorumlu olacaktır. Bu nedenle kılavuz dikkatli bir sekilde okunduktan sonra elektronik basvuru formunun doldurması gerekmektedir. Basvuru ve onay süresi dolduktan sonra adayların itirazı ya da düzeltme talepleri dikkate alınmayacaktır.

7.1.3. Basvuru formuna adayların, kimlik bilgileri ile KPSSP10 puan türü yansıtılmıstır. Adaylar form üzerinde, atama biçimlerini, alanlarını, mezun oldukları yükseköğretim programlarını, basvuruyu onaylatacağı il/ilçeyi ve tercihlerini seçtikten sonra adres bilgilerini gireceklerdir.

7.1.4. Açıktan ve kurumlar arası atama biçimleriyle basvuracak olanlar, basvurularını 81 il millî eğitim müdürlüklerine yapacaklardır. Adaylar; atama biçimlerini, alanlarını, mezun oldukları yükseköğretim programlarını, basvuruyu onaylatacağı il, tercihleri ve adres bilgilerine ilave olarak hizmet süresi bilgilerini de gireceklerdir.

7.1.5. Aday tarafından girilmesi gereken kısımlar bos bırakıldığı takdirde sistem basvuruyu kaydetmeyecektir.

7.2. Basvuruda istenecek Belgeler

Adayların basvuruda ve göreve baslamada, istenen belgelerin asılları veya noter onaylı örnekleri ile birlikte basvurmaları gerekmektedir. Belgelerin asılları adaylara geri verilerek il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanmıs birer örnekleri teslim alınacaktır.

7.2.1. Basvuru Esnasında istenecek Belgeler:

a) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı örneği (Öğrenim bilgileri elektronik basvuru formuna otomatik olarak yansımayan adaylardan),

b) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans veya Pedagojik Formasyon Belgesi,

c) Diploma Denklik Belgesi,

d) Felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji aldığına, Sosyoloji bölümü mezunlarından ise 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belge (Bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz),

e) EK-5/d Adli Sicil Durum Beyanı ile adli sicil kaydı bulunanlardan Sabıka Sorgulama Belgesi,

f) Açıktan Atama ve Kurumlar Arası Atama biçimleriyle basvuracaklardan, en son çalıstığı kurumdan alacağı Hizmet Belgesi (Belge üzerinde görevden ayrılma nedeni açıkça belirtilecektir.),

g) Açıktan Atama biçimiyle basvuracaklardan, Bakanlıkça düzenlenmis en son atama kararname örneği (Kararnamesi bulunmayan Okul Öncesi Öğretmenliği / Çocuk Gelisimi ve Eğitimi Öğretmenleri ile Sınıf Öğretmenleri için onaylı atama üst yazısı veya listenin ilgili sayfası istenecektir.),

h) Açıktan ve Açıktan Dlk Atama biçimleri ile basvuracaklardan, Sosyal Güvenlik Kurumundan (Devredilen Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) emekli olmadığına iliskin belge,

i) Kamu kurum ve kuruluslarında hâlen aday ya da asıl Devlet memuru olarak çalısanlardan KPSSP10 sonucuna göre İlk Atama biçimiyle basvuracaklardan Muvafakat Belgesi (EK-5/b),

j) Kurumlar Arası Atama biçimiyle basvuracaklardan Muvafakat Belgesi,

k) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları ile Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulundan mezun olanlardan programa kayıt tarihini gösteren belge istenecektir (Mezuniyet belgesinde kayıt tarihi yazılı olanlardan ayrıca belge istenmeyecektir.),

l) EK-5/c Askerlik Durum Beyanı ile bakaya kalanlardan ?Kovusturmaya yer olmadığına dair? mahkeme kararı.

7.3. Sözlesmeli Öğretmenlerin Basvuruları

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında hâlen sözlesmeli öğretmen olarak görev yapanlar, gerekli sartları tasımaları kaydıyla ilk atama kapsamında kadrolu öğretmenlik için basvuruda bulunabileceklerdir. Kadrolu öğretmenliğe atanamayanların bulundukları eğitim kurumundaki görevleri ve sözlesmeleri devam edecektir.

Sözlesmeli öğretmenlerden kadrolu öğretmenliğe atananlar, atandıkları ilde göreve baslamak zorunda olduklarından görevli oldukları eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğü ile yapılan sözlesmeleri feshedilecektir.

7.4. Tercihler

Öğretmenlik için basvuruda bulunacaklar, Elektronik Basvuru Formu'na yansıtılacak olan eğitim kurumları arasından en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu tercih edebileceklerdir. Tercihler, sözlesmeli ve kadrolu öğretmen ataması/görevlendirmesi yapılacak eğitim kurumları arasından aynı ilden veya farklı illerden istenilen öncelikte seçilebilecektir.

Tercih dısı seçenek olarak;

a) ?Tercihlerim dısındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.?

b) ?Tercihlerim dısındaki eğitim kurumlarına sadece kadrolu atanmak istiyorum.?

c) ?Tercihlerim dısındaki eğitim kurumlarına kadrolu/sözlesmeli olarak atanmak/görevlendirilmek istiyorum.?

seçeneklerinden birinin tercih edilmesi zorunludur.

Tercihlerine atanamayan adaylardan, tercih dısı seçenek olarak (a) seçeneğini tercih edenler, bos kalan eğitim kurumları için tekrar değerlendirmeye alınmayacaklardır. (b) seçeneğini tercih edenler, sadece kadrolu öğretmen kontenjanı verilen eğitim kurumları için kura ile değerlendirmeye alınacak, (c) seçeneğini tercih eden adaylar ise Bakanlıkça belirlenecek eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak/görevlendirilmek üzere değerlendirmeye alınacaklardır.

Sözlesmeli öğretmenler görev yaptıkları eğitim kurumlarını, alanlarında bulundukları il için kontenjan verilmis olması kaydıyla sadece kendi seçenekleri arasında görebileceklerdir. İsterlerse 20 eğitim kurumu arasında, kendi okullarını da tercih edebileceklerdir. Hâlen sözlesmeli öğretmenlerin görev yaptığı eğitim kurumları, diğer adaylara tercih olarak sunulmayacaktır.

İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunlarının tercihlerinde kurum türü sınırlaması bulunduğundan, bu durumdaki aday öğretmenler sadece ilköğretim okullarını tercih edebileceklerdir.

Okul Öncesi Öğretmenliğine kaynak yüksek öğretim programlarından mezun olanlar; tercihlerini kadrolu öğretmenlik, sözlesmeli öğretmenlik basvurusu yanında ayrı bir basvuru ekranından kadrosuz usta öğreticilik için tercihte bulunabileceklerdir. Kadrosuz usta öğreticiliğe basvuru yapacak olan aday öğretmenlerce ?Tercih dısı seçenek? olarak;

a)?Tercihlerim dısındaki eğitim kurumlarına görevlendirilmek istiyorum.?

b)?Tercihlerim dısındaki eğitim kurumlarına görevlendirilmek istemiyorum.?

seçeneklerinden birinin tercih edilmesi zorunludur.

Basvuru bürolarında yapılacak olan onay isleminden sonra (hatalı basvurular hariç) tercihlerde değisiklik yapılamayacağından, tercihlerin dikkatli yapılması gerekmektedir.

7.5. Basvuru Formunun Doldurulması

Elektronik Basvuru Formunun doldurulmasına iliskin islem basamakları;

7.5.1. internet bağlantısı bulunan herhangi bir bilgisayardan http://personel.meb.gov.tr internet adresine giriniz.

7.5.2. Sayfada, Elektronik Basvuru Formuna ulasmanız için 3 farklı link bulunacaktır: ?ilk Atama Basvuru Dslemleri?, ?Açıktan Atama ve Açıktan Dlk Atama Basvuru islemleri?, ?Kurumlar Arası Yeniden Atama ve Kurumlar Arası İlk Atama Basvuru islemleri? linklerinden size uygun olan birisini tıklayınız.

7.5.3. Karsınıza, Elektronik Basvuru Formu giris ekranı gelecektir. Giris ekranındaki uyarıları dikkatli bir sekilde okuyunuz. T.C. Kimlik Numaranızı ilgili kutuya yazdıktan sonra atanmak istediğiniz alanı seçerek ?Giris? tusuna tıklayınız. Resimli ?Elektronik Basvuru Formu? ekranı gelecektir. Dlk atama basvuru ekranında bulunan KPSSP10 puanı ise ÖSYM'den elektronik ortamda alınarak sisteme yansıtılmıstır. Tüm basvuru ekranlarındaki kimlik bilgileri ise İçisleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaslık Dsleri Genel Müdürlüğü veri tabanından alınmaktadır.

2) KKTC vatandasları, basvuru girisi sırasında ekranda ?Dçisleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaslık Dsleri Genel Müdürlüğü veri tabanında, girilen T.C. Kimlik Numarasına ait kayıt bulunmuyor!? uyarısı ile karsılasacaktır. Bu adayların Dçisleri Bakanlığı veri tabanında kayıtları bulunmaması nedeniyle Elektronik Basvuru Ekranına kimlik bilgileri yansıtılamamıstır. Bilgilerin güncellenmesi için; EK-4 dilekçe örneğinin doldurularak, Personel Genel Müdürlüğü Bilisim Hizmetleri Dairesi Baskanlığına faks yoluyla (0 312 419 52 51) gönderilmesi gerekmektedir. Adaylar, yapılacak düzeltme islemi sonrasında, ÖSYM'ce verilen on basamaklı rakam dizisinin basına 9 (dokuz) yazmak suretiyle basvuru ekranına ulasabileceklerdir.

3) İlk Atama basvuru ekranında; ?Basvuruya esas puanınız seçmis olduğunuz alan için belirlenen taban puanın altında!? uyarısı gelen adayların seçilen alana, basvuru hakları bulunmamaktadır.

4) Dlk Atama basvuru ekranında; ?Bakanlıkça ilan edilen yıllara ait KPSSP10 puanı bulunmuyor!? uyarısı gelen adayların, KPSS sonuç belgelerindeki diğer puan türleri, öğretmenlik için geçersiz olduğundan basvuru hakları bulunmamaktadır.

ÖSYM basvuru formunda (KPSS) T.C. Kimlik Numarasını hatalı kodlayan adayların giris ekranında da aynı uyarı mesajı gelecektir. Bu adaylar ile KPSS Sonuç Belgesi'ndeki bilgilerinde yanlıslık bulunan adaylar, ÖSYM'ye basvurarak yaptıracağı düzeltme isleminden sonra düzenlenen yeni belge ile birlikte EK-4 dilekçe örneği doldurularak, Personel Genel Müdürlüğü Bilisim Hizmetleri Dairesi Baskanlığına bizzat veya vekilleri aracılığıyla basvurmaları gerekmektedir.

5) Ataması yapılan adaylar, bağlı oldukları Askerlik Subesinden temin edilecekleri Askerlik Durum Belgesi ile bakaya kalanlardan tahkikata yer olmadığına iliskin mahkeme kararının bir örneğini atandıkları il millî eğitim müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

6) Basvuru ekranında;

a) ?Basvuru hakkınız bulunmamaktadır!(Kayıtlarda son (bir) yıllık süre içerisinde atandığınız / görevlendirildiğiniz tespit edilmistir!)?,

b) ?Basvuru hakkınız bulunmamaktadır!(Yasal 1 yıllık bekleme süresini doldurmadığınız tespit edilmistir!)?

c) ?Basvuru hakkınız bulunmamaktadır!(Yasal 6 aylık bekleme süresini doldurmadığınız tespit edilmistir!)?

d) ?Basvuru hakkınız bulunmamaktadır! (Daha önce memuriyet hizmetinizin olduğu tespit edilmistir!)?,

e) ?Basvuru hakkınız bulunmamaktadır! (Bakanlık kadrolarına daha önce ilk atama biçimi dısında atandığınız tespit edilmistir!)?,

f) ?Basvuru hakkınız bulunmamaktadır! (Bakanlık kadrolarında adaylığınızın kaldırıldığı tespit edilmistir!)?,

g) ?Basvuru hakkınız bulunmamaktadır! (Bakanlık kadrolarından diğer kamu kurumlarına naklen atandığınız tespit edilmistir!)?,

h) ?Basvuru hakkınız bulunmamaktadır! (Bakanlık kadrolarında hâlen kadrolu olarak çalısmakta olduğunuz tespit edilmistir!)?,

i) ?Basvuru hakkınız bulunmamaktadır! (Bakanlık sözlesmeli öğretmenlik görevinden ayrıldıktan sonra 1 yıllık bekleme süresini doldurmadığınız tespit edilmistir!)?,

uyarıları gelecektir.

Bu tür uyarı gelen ve uyarının yanlıs olduğunu iddia eden adayların basvuru ekranına yansıyan uyarının incelenebilmesi ve basvuru ekranının aktif hâle getirilebilmesi için EK-4 dilekçe örneğini doldurarak, Personel Genel Müdürlüğünün Öğretmen Atama ve Yer Değistirme Dairesi Baskanlığının EK-3'te belirtilen iletisim adreslerinden ilgili olanlara e-posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir.

7) Geçerli KPSSP10 puanının sınava girilen yılı, adaylarca basvuru ekranında tercih edilerek belirtilecektir. Lisans öğrenimlerinin son sınıfından önce ara sınıf öğrencisi iken girdikleri sınav sonucu basvuru formuna yansımıs olan adaylar, bu sınav sonucu geçersiz sayıldığından, geçerli sonucun yılını dikkat ederek tercih etmeleri gerekecektir. Aksi hâlde basvuru değerlendirmeye alınmayacak, atanmıs olsalar bile atamaları geçersiz sayılarak iptal edilecektir.

Lisans öğreniminin son sınıfında öğrenci iken sınava girenlerden mezun olamayanların bu sınav sonuçları geçerlidir. Ancak, mezun olunan yükseköğretim kurumundan alınacak, içeriğinde ???/?? eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumdadır? ifadesinin bulunduğu belgenin onay bürosuna teslim edilmesi gerekmektedir.

8) Elektronik Basvuru Formunda Mezun Olduğunuz Yükseköğretim Programı, seçmis olduğunuz alan karsılığında TTK'nin 80 sayılı Karar eki Çizelge'de yer verilen bölümlere uygun olarak Bakanlığımız veri tabanında kayıtlı bulunan bilgilere göre listelenmektedir. Üniversitelerin mezuniyet belgelerinde mezun olunan programlara iliskin yıllar itibarıyla farklı isimler kullanmaları listede benzer isimde birçok program adının yer almasına neden olmustur. Listede yer alan okullardan mezuniyet belgenize uygun olanını seçmeniz gerekmektedir.

Mezun olduğunuz yükseköğretim programı atanacağınız alana kaynak olduğu hâlde listelenen programlar arasında yer almıyor ise diploma / mezuniyet belgesi örneğiniz ile birlikte EK-4 dilekçe örneğinin doldurularak, Personel Genel Müdürlüğünün Öğretmen Atama ve Yer Değistirme Dairesi Baskanlığının EK-3'te belirtilen Denetleme, Değerlendirme ve Planlama Subesinin (Modüller) iletisim adreslerine e-posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir. Gönderilen belgenin yapılan inceleme sonucu TTK'nin 119 sayılı Karar eki Çizelge'de yer verilen bölümlere uygunluğu tespit edilmesi hâlinde ?Alanlara Kaynak Olan Yükseköğretim Programları? listesine ilave edilecektir.

Açıktan Atama ve Kurumlar Arası Yeniden Atama biçimiyle basvuruda bulunacak adaylardan, Mezun Olduğu Yükseköğretim Programı, seçmis olduğunuz alana artık kaynak teskil etmiyor ise mevcut listede yer almayacaktır. Bu adaylar listeden ?Diğer Program Girisi?ni seçtiklerinde açılacak olan ilgili kutuya, Mezun Olduğu Yükseköğretim Programının tam adını yazmaları gerekmektedir.

Öğrenim bilgileri YÖK'ün hazırlanmıs olduğu veri tabanına islenmis olan üniversitelerden mezun olanların mezuniyet bilgileri, elektronik basvuru formuna otomatik olarak yansıtılmıstır. Bunlardan basvuru asamasında lisans öğrenimine ait diploma örneği istenmeyecektir. Ancak, diploma ya da mezuniyet belgesindeki bilgileri ile elektronik basvuru formuna yansıtılan bilgileri örtüsmeyen adaylar, bu bölümde yer alan isaret kutucuğunu isaretlemek suretiyle diğer adaylar gibi mezun olunacak yüksek öğretim programları arasından seçim yapılacaktır. Bu sekilde değisiklik yapanlar mezuniyet durumunu belgelendireceklerdir.

9) Elektronik Basvuru Formunda Mezun Olduğunuz Yükseköğretim Kurumundan almıs olduğunuz mezuniyet belgesinde yer alan mezuniyet tarihi ile belge sayının girilmesi zorunludur. Belgede sayı alanı bos olan adayların, ekranda ilgili alana 0 (sıfır) yazması gerekmektedir.

10) Eğitim Fakültesi dısındaki okullardan mezun olmus Pedagojik Formasyon belgesine sahip olan adayların, belge tarih ve sayısını girmeleri zorunludur. Lisans diplomalarında ?Pedagojik Formasyon Görmüstür.? ifadesi bulunan adayların diploma tarih ve sayısını yazmaları gerekmektedir. Pedagojik Formasyon Belgesinde sayı alanı bos olan adayların, ekranda ilgili alana 0 (sıfır) girmeleri gerekmektedir.

Pedagojik formasyon sartı aranan yükseköğretim programlarından mezun adayların basvuru sayfasında, ?Pedagojik formasyon belgesi var? kutusu bulunacaktır. Belgesi bulunanların, bu bölümü çek ettikten sonra ilgili kısımlara belgenin tarih ve sayısını girmeleri, belgesi bulunmayanların ise bu kutuyu bos bırakarak basvurularını kaydetmeleri gereklidir. Bu sekilde islem yapılarak Pedagojik formasyonu bulunmayan adayların atama önceliği belirlenecektir.

11) Basvurunuzu sadece ?Basvuruyu Onaylatacağınız İl? alanında seçmis olduğunuz ilin basvuru bürolarında onaylatabilirsiniz. Formu farklı bir ilde onaylatmak isterseniz Elektronik Basvuru Formunda Onay Dlini değistirmeniz gerekmektedir.

12) Adres bilgilerinin, mahalle, sokak, numara, semt/ilçe, il ve posta kodu yazılmak suretiyle tam olarak girilmesi zorunludur. Ayrıca telefon numaranız ile e-posta adresinizi de ilgili alanlara yazabilirsiniz.

13) Açıktan Atama ve Kurumlar Arası Yeniden Atama biçimleriyle basvuruda bulunacak adaylar, öğretmenlikte geçen süreleri ve varsa memurlukta geçen süreleri (Gün / Ay / Yıl) olarak, Açıktan Dlk Atama ve Kurumlar Arası İlk Atama biçimleriyle basvuracak olanlar, memurlukta geçen süreleri (Gün / Ay / Yıl) olarak ilgili alanlara yazacaklardır.

14) Tercihte bulunurken, önce ?İller? sütunundaki basvuru alanınıza açık olan illerden biri seçilmelidir. Daha sonra ?İlçe/Kurumlar? sütununda listelenen eğitim kurumlarından istediğiniz eğitim kurumunu seçebilirsiniz. Tercihlerinizin tümünü kontenjan ölçüsünde aynı ilden yapabileceğiniz gibi farklı illerden istediğiniz sırada yapabilirsiniz. Bu sekilde toplam 20 (yirmi) eğitim kurumu tercih etme hakkına sahipsiniz (Kontenjanı 20 (yirmi) sayısının altındaki alanlarda sadece kontenjan sayısı kadar tercih yapılabilir.). Diğer seçenekleri Kılavuzun 7.4'üncü maddesindeki ?Tercihler? baslıklı kısımda yapılan açıklamalar doğrultusunda doldurunuz.

15) Formdaki bilgilerinizi kontrol ettikten sonra ?Kaydet? butonunu tıklayarak basvuru formunu doldurma islemini tamamlamıs olacaksınız. Ancak formda girilmesi zorunlu alanlarda eksiklik olması hâlinde ekrana yansıyacak hatalarınıza iliskin uyarı mesajlarını dikkate alarak formdaki hatalı bilgileri düzeltmeniz gerekmektedir.

16) İlk Defa Atama, Açıktan Atama biçimlerine göre basvuran adaylar, Elektronik Basvuru Formuna girilen bilgileri gösterir bilgisayar çıktısı (rapor) alınamayacaktır. Bilgisayar çıktısı, basvuru onay bürolarında onaylama islemi sonucunda verilecektir. Kurumlar Arası Atama biçimiyle basvuranlar, muvafakat belgesi yerine basvuru çıktısını onay bürosuna gitmeden önce alabileceklerdir.

17) Formda fotoğrafları bulunmayan adayların fotoğrafları, basvuru bürolarında onaylama islemi sırasında forma yansıtılacaktır. Bu adayların fotoğraflarını tarayıcı aracılığıyla 5KB geçmemek üzere disket / CD'ye aktararak basvuru bürolarına gitmeleri veya bu islemin onay bürosunda yapılabilmesi için yanlarında fotoğraf bulundurmaları gerekmektedir.

18) Elektronik Basvuru Formundaki bilgilerinizi basvuru bürolarına onaylatmadan önce istediğiniz sekilde düzeltme yapabilirsiniz. Onay isleminden sonra form üzerinde düzeltme söz konusu değildir. Belgeye dayalı geçerli bir mazeretle (tercih değisikliği hariç) Elektronik Basvuru Formunuzu onaylayan görevli personel tarafından basvurunuz iptal edilebilecektir. Bu takdirde basvurunuzu yeniden yapmanız gerekmektedir.

19) Beden Eğitimi alanına sınavsız olarak atanacak olan millî sporcuların basvuruları; T.C. Kimlik No ve alan seçimi yapılarak girilecek ekranda diğer öğretmen adaylarının yaptığı islemler yanında ayrıca ?Millî Sporcuların Basvuru Bilgileri? bölümü mevcuttur. Bu bölümde yer alan ?Uluslar Arası Yarısma?, ?Olimpik Brans?, ?Kategori?, ?Müsabaka Türü?, ?Derecesi? ve ?Millî Olus Sayısı? baslıklarının altındaki seçeneklerden durumlarına uygun birisi tercih edilmek suretiyle tamamlanacaktır.

7.6. Basvuru Büroları

İl millî eğitim müdürlüklerinde; ilk atama, açıktan atama, kurumlar arası atama, millî sporcular, sözlesmeli öğretmenlik ve kadrosuz usta öğreticilik basvuruları, ilçe millî eğitim müdürlüklerinde ise; ilk atama, sözlesmeli öğretmenlik ve kadrosuz usta öğreticilik basvuruları alınacaktır. Ayrıca, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde olusturulacak basvuru onay bürosunda, Beden Eğitimi öğretmenliği için basvuran millî sporcuların millîlik durumlarının mevzuata uygunluğu denetlenecektir.

Basvuruların alınacağı il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde, atamalardan sorumlu il millî eğitim müdür yardımcısı veya il/ilçe sube müdürü baskanlığında; atama, özlük ve bilgi islem bölümlerinde görevli, ihtiyacı karsılayacak sayıda yetkin personelden ?Basvuru Onay Komisyonu? olusturulacaktır. Bu komisyonda yer alacak personel, basvuru ve onay islemleri için belirlenen masalarda görevlendirilecektir.

Basvuru bürosuna gelen adaylar, ilgili onay masasına yönlendirilecektir. Gerekli önlemler il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince alınacaktır.

Basvuru onay bürolarındaki görevlilerce çözümlenemeyen konular ile uygulamada tereddüt edilen hususlar hakkında Bakanlık ve tasra teskilatı arasında bilgi alısverisini sağlayan ?PGM Dnsan Kaynakları Forumu? kullanılacaktır. Bakanlığa iletilecek soru / sorunlara verilecek cevaplar çevirim içi olarak izlenebilecek, bu sayede uygulamadaki birlikteliğin devamı sağlanacaktır.

7.6.1. Basvuru Bürolarında Yapılacak İs ve İslemler

1. Adayın kimlik belgesi, vekâletname ile gelenlerin vekâletname ve kimlik belgesi, büro görevlilerince kontrol edildikten sonra, Elektronik Basvuru Formu'nun onaylama islemine iliskin Onay Modülü'ne girilecektir. Adayın basvuru formunda beyan ettiği bilgiler ile ibraz edilen belgelerin uygunluğuna ve basvuru sartlarını tasıyıp tasımadığına özellikle dikkat edilecektir. Bu bilgilerin uygunluğu hâlinde basvuru onay islemine devam edilecektir.

2. Adayın mezuniyet belgesinin tarih ve sayısının girilmesi zorunludur. Belgede sayı bölümünün bos olması durumunda, ekranda ilgili bölüme 0 (sıfır) yazılması gerekmektedir. Girmis olduğunuz tarih ve sayı bilgileri ile adayın girdiği bilgiler arasında farklılık bulunması durumunda kaydetme islemi sırasında uyarı mesajı gelecektir. Bu durumda aday giris ekranı ile onay ekranındaki bilgilerin uygunluğu sağlanmalıdır.

3. Onay Modülü'nde, adayın seçmis olduğu Yükseköğretim Programı için gerekli olan belgeler ile açıklamaları içeren uyarı alanları bulunmaktadır. Bu alanların isaretlenmesi zorunludur. Bu islem Bakanlığın onay yetkili kullanıcısı tarafından uyarıların okunduğu anlamını tasır. Evrak incelemesi sırasında isaretlemis olduğunuz uyarılara dikkat ediniz.

4. Adayların mezuniyet tarihleri ile ekrana yansıtılan KPSS tarihleri karsılastırılacaktır. Sınava girdiği tarihten sonra mezun olmus adaylarca, mezun olduğu yükseköğretim kurumundan alacağı ???/?? eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumdadır? ifadesinin bulunduğu belgenin onay bürosuna teslim edilmesi gerekmektedir.

5. Adayın Elektronik Basvuru Formu'nda seçmis olduğu Yükseköğretim Programı, Eğitim Fakültesi dısındaki bir program ise onay ekranınıza ?Pedagojik Formasyon Belgesi Var Mı?? sorusu gelecektir. Belgesini ibraz eden adaylar için bu alanın isaretlenerek belge tarih ve sayısının girilmesi zorunludur. Bazı lisans diplomalarının arkasında ?Pedagojik Formasyon Görmüstür.? ifadesi bulunanlar, öğrenim gördükleri yüksek öğretim kurumlarından pedagojik formasyon derslerini aldığını ve bu derslerin kredilerini gösterir yazılı belge alacaklardır. Bu durumda ilgili alanlara alınan bu belgenin tarih ve sayısının yazılması gerekmektedir. Pedagojik Formasyon Belgesinde belge sayısının olmaması durumunda ekranda sayı alanına 0 (sıfır) girilecektir. Girmis olduğunuz tarih ve sayı bilgileri ile adayın girdiği bilgiler arasında farklılık bulunması durumunda kaydetme islemi sırasında uyarı mesajı gelecektir. Bu durumda aday giris ekranı ile onay ekranındaki bilgilerin uygunluğu sağlanmalıdır.

6. Kamu kurum ve kuruluslarında aday ya da asıl Devlet memuru olarak görev yapanlardan KPSSP10 sonucuna göre basvuru yapacak olanlardan, muvafakat verildiğine iliskin EK-5/b belgesinin onay kısmı kontrol edilecektir.

7. Açıktan, Açıktan İlk, Kurumlar Arası İlk, Kurumlar Arası Yeniden Atama biçimleriyle öğretmenliğe basvuran adayların, öncelikte durumuna uygun atama biçimiyle basvuruda bulunup bulunmadıklarının kontrol edilmesi gereklidir. Tanımlar, kılavuzun 8, 9 ve 10'uncu sayfalarında yer alan 4'üncü maddede baslıklar hâlinde açıklanmıstır. Hatalı atama biçimiyle basvuru formunu doldurmus adayların onay islemi yapılmayacak, yeniden giris yapmaları sağlanacaktır.

8. Bu adayların, hizmet belgeleri dikkatle incelenerek adayın derece ve kademesi, memuriyetteki ve öğretmenlikteki hizmet süreleri, görevden ayrılıs nedenine göre yasal bekleme süresini doldurup doldurmadığına dikkat edilecektir. Ancak, 2547 sayılı Kanuna tabi olarak üniversitelerde görevli iken ayrılanlarda 6 aylık bekleme süresi aranmayacaktır. Bunlara ait belgeler basvuru onayı süreci içinde elektronik ortamda Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama ve Yer Değistirme Dairesi Baskanlığının illere göre belirlenmis e-posta adreslerine gönderilecektir.

9. Elektronik Basvuru Formunda fotoğrafı bulunmayan adayların, fotoğraflarının forma yansıtılması gerekmektedir. Bu adayların fotoğraflarının, tarayıcı aracılığıyla 5KB geçmemek üzere taranarak onay islemi sürecinde forma aktarılması sağlanacaktır.

10. Onaylama islemi sonuçlandıktan sonra basvuru formunun iki adet çıktısı alınarak nüshalarıyla birlikte adaya veya vekâlet verilen kisiye imzalatılacaktır. Onaylanan basvuru formunun bir nüshası belge asılları ile birlikte adaya geri verilecek, diğer nüshasına bu belgelerin birer fotokopisi ilistirilmek suretiyle iki yıl süreyle muhafaza edilecektir.

11. Kurumlar Arası Atama biçimiyle basvuran adaylar, çalıstıkları kurumlardan muvafakat aldıklarına dair imzalı ve onaylı bilgisayar çıktısını (rapor) beyan etmek zorundadır. Bu tür basvurular kurum muvafakati verilmis ise onaylanacaktır. Muvafakat yerine geçen belge aslı onaylandıktan sonra adaya, diğer belge asıllarıyla birlikte geri verilecektir. Fotokopileri yukarıda belirtildiği sekilde muhafaza edilecektir.

12. Onaylanmıs basvuru formunu yanlıs doldurduğunu (tercihleri hariç) sonradan beyan ederek yanlıslığın düzeltilmesini basvuru süresi içinde yazılı olarak isteyen adayların basvuruları, belgeleri yeniden incelenmek suretiyle isteğinin uygunluğu hâlinde iptal edilerek yeniden basvuruda bulunması sağlanacaktır.

7.6.2. Onay Sürecine İliskin Uyarılar

1. Basvuru onay sürecine iliskin is ve islemlerden, il/ilçe millî eğitim müdürleri dâhil olmak üzere basvuru onay komisyonunda görevli il millî eğitim müdür yardımcısı veya il/ilçe sube müdürü ile görevli personel birlikte sorumlu olacaktır.

2. Lisans öğrenimlerinin son sınıfından önce ara sınıf öğrencisi iken girilen KPSSP10 sonuçları geçersizdir.

3. Onay islemi sırasında geçerliliği hususunda tereddüt edilen belgeler tarayıcıdan geçirilerek Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama ve Yer Değistirme Dairesi Baskanlığına e-posta ekinde gönderilecektir. Dlgili dairece yapılacak değerlendirme sonucuna göre islem yapılacaktır.

4. Bedensel engelli adayların basvuruları da, diğer adaylarda olduğu gibi gerekli sartları tasımaları hâlinde kabul edilerek onaylanacaktır.

5. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48/A?5 maddesinde sayılan suçlardan hükümlü olup daha sonra mahkeme kararıyla adli sicilinden bu cezası silinmis olanların basvuruları kabul edilmeyecektir.

6. Açıktan Atama ve Kurumlar Arası Atama biçimleriyle basvuru yapacakların Diploma, Hizmet Belgesi ve Kararnamesi taranarak en az 50 KB, en fazla 135 KB olacak sekilde Basvuru Onay Modülü'ndeki Açıktan Atama baslığı altındaki Evrak Dslemleri bölümünden, Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama ve Yer Değistirme Dairesi Baskanlığına gönderildikten ve Bakanlıkça onaylandıktan sonra onay islemi tamamlanmıs olacaktır.

7. Kamu kurum ve kuruluslarında aday ya da asıl Devlet memuru olarak görev yapanlar ile bu görevlerinden ayrılmıs olup KPSSP10 sonucuna göre basvuru yapacak olanlardan, muvafakat verildiğine iliskin EK-5/b belgesinin onay kısmı kontrol edilecektir.

8. Beden Eğitimi öğretmenliği için basvuran millî sporcuların, millîlik durumlarıyla ilgili bilgi ve belgelerinin mevzuata uygunluğu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde olusturulacak basvuru onay bürosunda değerlendirilecektir. Uygun olanların basvurusu onaylandıktan sonra elektronik basvuru formunda aday tarafından seçilen il millî eğitim müdürlüğünün basvuru onay ekranına yansıyacaktır. KPSS belgesi hariç ilk atama kapsamında basvuran diğer adaylardan istenilen tüm belgeler millî sporculardan da istenecek ve bu belgeler incelendikten sonra uygun görülmesi hâlinde basvuru onaylanacaktır. Elektronik basvuru formunda beyan edilen millîlik bilgilerinin doğruluğu konusundaki sorumluluk, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde olusturulan onay bürosuna aittir. Bu nedenle millî sporculardan basvuru sırasında millî sporculuğuna iliskin belge istenmeyecektir.

9. Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu mezunu olup Beden Eğitimi öğretmenliğine basvuracak olanların 21/05/1999 tarihinden önce mezun olduklarına veya bu tarih itibarıyla kayıt yaptırmıs olmalarına dikkat edilecektir.

10. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarından mezun olanlarda, 08/12/1999 tarihinden önce mezun olup olmadığı ya da belirtilen tarih itibarıyla söz konusu okullara kayıt yaptırmıs olduklarına dikkat edilecektir.

7.6.3. Basvuruların Geçersiz Sayılacağı Durumlar

1. Elektronik Basvuru Formu dısında dilekçe ile yapılan basvurular,

2. Basvuru takvimi dısındaki basvurular,

3. İl/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanmamıs basvurular,

4. Geçersiz KPPSP10 puanı ile (ara sınıf öğrencilerinin puanları) yapılan basvurular,

5. Atama alanı ve biçimini yanlıs seçenlerin basvuruları,

7. Atama önceliğini etkileyecek sekilde mezun olduğu yükseköğretim programını yanlıs seçenlerin basvuruları,

8. Hizmet sürelerini fazla gösterenler ile memurlukta geçen hizmet sürelerini öğretmenlikte geçmis gibi gösterenlerin basvuruları geçersiz sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır.

Bu bağlamda; basvuru sartlarını tasımadığı hâlde gerçeğe aykırı belge düzenleyerek, beyanda bulunarak ya da evrakta tahrifat yaparak basvuruda bulunanlar ile gerçek durumunu gizleyerek basvuruda bulunanların, basvuruları geçersiz sayılacaktır. Atama yapılmıs olsa bile atamaları iptal edilerek, haklarında ilgili Cumhuriyet Bassavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır.

8. ATAMA / GÖREVLENDİRME

Basvurusu kabul edilen adaylar, asağıda belirtilen öncelik sırasıyla değerlendirileceklerdir:

a) Kaynak program mezunları,

b) Kaynak dısı program mezunları,

c) Atanacağı alanın taban puanı üzerinde puanı olması kosuyla KPSSP10'dan 75 ve üzeri puan alan Pedagojik Formasyonu ya da Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programlarından birini tamamlamamıs adaylar.

8.1. İlk Atama

İlk Atama kapsamındaki basvurular, Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan alınan KPSSP10 türüne göre puan üstünlüğü esas alınarak değerlendirilecektir. Puan esitliği hâlinde Kamu Personel Seçme Sınavı Eğitim Bilimleri testindeki doğru cevap sayısına, esitliğin devam etmesi hâlinde genel kültür ve genel yetenek testlerindeki toplam doğru cevap sayısına, bununla da esitliğin bozulmaması durumunda bilgisayar kurasına basvurulur.

Sözlesmeli öğretmenlerin görev yaptıkları eğitim kurumlarına kadrolu öğretmen olarak atanabilmesi; alanlarında bulundukları il için kontenjan ayrılmıs, 20 tercihi içinde yer verilmis ve KPSSP10 puanının ayrılan kontenjana atanacak adayların minimum puanının üzerinde olması kaydıyla mümkün olabilecektir.

8.2. Açıktan ve Kurumlar Arası Atama

Açıktan Atama, Açıktan ilk Atama, Kurumlar Arası Yeniden Atama ve Kurumlar Arası ilk Atama biçimindeki basvurular, öğretmenlikte geçen hizmet süresi öncelikli olmak üzere memuriyetteki hizmet süresi üstünlüğüne göre değerlendirilecektir.

Esitlik hâlinde ise göreve baslama tarihi esas alınacaktır. Esitliğin bozulmaması durumunda bilgisayar kurasıyla atama yapılacaktır.

8.3. Sözlesmeli Öğretmenliğe Görevlendirme

Sözlesmeli öğretmenliğe görevlendirme kapsamındaki basvurular, Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan alınan KPSSP10 türüne göre puan üstünlüğü esas alınarak değerlendirilecektir. Puan esitliği hâlinde Kamu Personel Seçme Sınavı Eğitim Bilimleri testindeki doğru cevap sayısına, esitliğin devam etmesi hâlinde genel kültür ve genel yetenek testlerindeki toplam doğru cevap sayısına, bununla da esitliğin bozulmaması durumunda bilgisayar kurasına basvurulur.

8.4. Millî Sporcuların Atamaları

Bu kapsamdaki basvurular, asağıda belirtilen sıralı önceliğe göre değerlendirilecektir.

1. Olimpiyat Oyunları, Parolimpik Oyunları birincisi

2. Olimpiyat Oyunları, Parolimpik Oyunları ikincisi

3. Olimpiyat Oyunları, Parolimpik Oyunları üçüncüsü

4. Dünya Sampiyonası birinci, ikinci ve üçüncüsü

5. Avrupa Sampiyonası birinci, ikinci ve üçüncüsü

6. Dünya Askeri Oyunları birinci, ikinci ve üçüncüsü

7. Üniversiad Oyunları birinci, ikinci ve üçüncüsü

8. Askeri Dünya Sampiyonası birinci, ikinci ve üçüncüsü

9. Akdeniz Oyunları birinci, ikinci ve üçüncüsü

10. Askeri Avrupa Sampiyonası birinci, ikinci ve üçüncüsü

11. Sampiyonalarda, takım sporlarında en az on kez millî olanlar

Belirtilen basarı durumlarında esitlik hâlinde, önce mezun olana bununda esit olması hâlinde yası büyük olana öncelik verilecektir.

8.5. Kadrosuz Usta Öğreticiliğe Görevlendirme

Okul Öncesi Öğretmenliği alanında usta öğreticiliğe görevlendirme kapsamındaki basvurular, Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan alınan KPSSP10 türüne göre puan üstünlüğü esas alınarak değerlendirilecektir. Görevlendirme; öncelikle tercih edilmis olan eğitim kurumlarına, buralara görevlendirme yapılamadığı takdirde ise tercih dısı seçeneği dikkate alınarak birinci hizmet bölgesinden baslanılmak üzere bilgisayar kurasıyla yapılacaktır. Puan esitliği hâlinde Kamu Personel Seçme Sınavı Eğitim Bilimleri testindeki doğru cevap sayısına, esitliğin devam etmesi hâlinde genel kültür ve genel yetenek testlerindeki toplam doğru cevap sayısına, bununla da esitliğin bozulmaması durumunda bilgisayar kurasına basvurulur.

9. ATAMALARIN DUYURULMASI, TEBLİGAT VE GÖREVE BASLAMA

Kadrolu öğretmen olarak atananların atama kararnameleri ile sözlesmeli öğretmenlere ait görevlendirme onay belgeleri PDF formatında il millî eğitim müdürlüklerine internet aracılığıyla gönderilecektir. Kadrolu ve sözlesmeli öğretmen olarak atanmıs bütün adayların adreslerine, görevlerine baslamaları için 7201 sayılı Tebligat Kanunu'na göre tebligat yapılarak, tebliğ tarihinden itibaren yasal 15 günlük süre içerisinde göreve baslamaları gerektiği bildirilecektir.

Tebligatı beklemeksizin göreve baslamak isteyen kadrolu ve sözlesmeli öğretmenler, atama sonuçlarının duyurulduğu tarihten itibaren atandıkları/görevlendirildikleri il millî eğitim müdürlüklerine basvurmak suretiyle göreve baslayabileceklerdir.

Sözlesmeli öğretmen olarak görevli iken kadrolu öğretmenliğe atanmıs olanlara tebligatlar, bulundukları eğitim kurumu müdürlüklerine yapılacaktır. Bu durumdaki sözlesmeli öğretmenler, bulundukları eğitim kurumu müdürlüklerine dilekçe ile basvuru yaparak kadrolu öğretmen olarak atanmaları nedeniyle sözlesmelerinin feshini isteyeceklerdir. Dstemeleri hâlinde göreve baslama esnasında gerekli olan ve hâlen geçerliliği bulunan belgelerin birer örneği dosyalarında bırakılmak kaydıyla asılları öğretmene teslim edilecek, dosyaları da en kısa sürede atandıkları il millî eğitim müdürlüğüne gönderilecektir.

Sözlesmeli öğretmenlerin SSK primleri ile aylıkları pesin olarak ödendiğinden, ödemelerin iadesi islemlerine maruz kalınmaması açısından ödenmis sigorta priminin son günü itibarıyla ilisikleri kesilecektir.

Göreve baslayacak adaylardan, bu kılavuzun ?Adaylardan istenecek Belgeler? baslıklı 7.2'nci maddesinde belirtilen belgeler istenecektir. Belgeler üzerinde yapılacak inceleme sonucunda, sabıka sorgulama belgesinde ?Adli sicil kaydı vardır.? ibaresi bulunanlara ait belgeler Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama ve Yer Değistirme Dairesi Baskanlığına gönderilecektir. Bu adaylar hakkında Bakanlıkta olusturulacak Sicil Kaydını Dnceleme Komisyonunun vereceği karar doğrultusunda islem yapılacaktır.

9.1. Göreve Baslama Esnasında istenecek Belgeler:

Basvuruda istenen belgelerle birlikte;

a) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı örneği,

b) KPSSP10 sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı,

c) Son altı ay içinde çekilmis üç adet vesikalık fotoğraf,

d) Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair Sağlık Durumu Beyanı (EK-6),

e) Onaylı Elektronik Basvuru Formu,

f) Mal Bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),

g) Bağlı olduğu Askerlik Subesinden alınmıs Askerlik Durum Belgesi,

h) Millî Sporcu Belgesi (Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden ya da ilgili federasyonlardan alınacak).

9.2. Göreve Baslamayanlar Hakkında Yapılacak Dslemler

Öğretmen olarak ataması yapılanlardan basvurusunda belirtilen adrese 7201 sayılı Tebligat Kanunu uyarınca tebligat yapıldığı hâlde yasal süre içinde göreve baslamayanların atama islemi, 657 sayılı Kanunun 62 ve 63'üncü maddeleri gereğince iptal edilecektir. Bu durumda olanların, atandıkları tarihten itibaren 1 yıl dolmadan yeniden öğretmenlik basvuruları kabul edilmeyecektir.

2009?2 ATAMA DÖNEMİ TAKVİMİ

2009?2 ATAMA DÖNEMİNDE ATAMA YAPILACAK ALANLAR İLE BASVURUYA ESAS OLACAK TABAN PUAN ve KONTENJAN ÇiZELGESİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber