Öğrencilere, Nasrettin Hoca ve Keloğlan figürlü çanta dağıtıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2009 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaptırdığı Nasrettin Hoca ve Keloğlan figürlerinin yer aldığı çanta ve yakaları ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.

Plevne Özel İdare ve Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, son yıllarda öğrencilerin okul araç ve gereçlerinde yabancı hayali kahramanları içeren resim ve figürlerin kullanımında artış olması üzerine Nasrettin Hoca ve Keloğlan gibi Türk milli kahramanlarının figürlerinin yer aldığı çalışma başlattıklarını söyledi.

Öğrencilerin, genellikle çizgi film karakteri olan hayali kahramanlar aracılığıyla kültür istilasına maruz kaldığını, bu sorunu çözmek için çeşitli girişimler yaptıklarını belirten Ceylan, ilk etapta söz konusu resim ve figürlerin bulunduğu okul araç ve gereçlerini yasakladık. Ancak, yasak kesin çözüm olmadıklarını vurgulayarak, " Bunun üzerine çocuklara milli kültürü ve milli kahramanları sevdirecek projeler geliştirdik. Şuan ki hayata geçirdiğimiz proje bunlardan birisi." diye konuştu.

Ceylan, ilk olarak Eskişehirspor forması ve kramponu giyen Nasrettin Hoca ve Keloğlan tasarladıklarını belirterek, bunları çanta, yaka ve çıkartmalarda faaliyete geçirdiklerini dile getirdi.

Ceylan, şöyle devam etti: "Çantanın üzerinde Nasrettin Hoca ve Eskişehirspor amblemi var. Nasrettin Hoca'nın üzerinde de Eskişehirspor forması var. Yakalarda yine Keloğlan ve Nasrettin Hoca amblemi mevcut. Maksadımız bu güzelliğin olabilirliğini göstermekti, biz bunu gösterdik. Çocuklarımız bir hayal âleminde yaşıyorlardı. Bu hayal âlemi de bize ait değildi. Madem biz Milli Eğitim Bakanlığıyız, eğitimimizin her yönüyle milli olmasına özel bir önem göstermeliyiz. Zaten bu bize kanunla verilmiş bir görevdir. Biz de kendi görevimizi yapıyoruz."

Söz konusu ürünlerden ilk etapta bir sponsor desteğiyle bin adet imal ettiklerini ve bu ürünleri de kenar mahallelerdeki okullarda eğitim gören ve ihtiyaç sahibi çocuklara ücretsiz olarak dağıtmaya karar verdiklerini ifade eden Ceylan, " Ürünlerle ilgili olumlu tepkiler aldık. Bu ürünlerden çoğalttıkça öncelikle olarak ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına dağıtacağız. Şuanda bunun burada startını veriyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmanın adından Ceylan, kız öğrencilere üzerlerinde Keloğlan ve Nasrettin Hoca figürlerinin bulunduğu yakaları, erkek öğrencilere ise çantaları hediye etti.

Ceylan, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aldıkları hediyeler karşısında bir hayli mutlu oldukları gözlenen öğrenciler, Nasrettin Hoca ve Keloğlanlı çanta ve yakaları çok beğendiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber