İşsiz Olanlar İçin Öğrenim ve Katkı Kredi Borçları Ertelensin...

Sitemize gelen çok sayıda mesajdan işsiz olanların öğrenim ve katkı kredi borçlarını ödemede zorluk çektikleri bildirilmektedir. Zaten konuya ilişkin olarak Milli eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sayın Hasan Albayrak da bir düzenleme yapılabileceğini belirtmiştir. Ancak, yeterli kamuoyu oluşturulamadığı için konu hakkında düzenleme yapılmamıştır. Memurlar.net olarak konuya ilişkin sorununun çözümü açısından yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyor ve ilgili ziyaretçilerimize de, konuyu bir dilekçe ile ilgili makamlara iletmelerini öneriyoruz.

Haber Giriş : 17 Ocak 2005 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir yüksek öğretim kurumuna kayıtlı olup da kredi yurtlar kurumundan öğrenim ve katkı kredisi alan öğrencilerin kredi borçlarının hesaplanması ve geri ödeme planı 351 sayılı kanun ve katkı kredisi ile öğrenim kredisi yönetmeliklerinde yer alan hükümler doğrultusunda belirlenmektedir.

Kredi borcunun bazı şartlar altında ödemesinin ertelenmesi ancak mevzuat değişikliği yapılmak suretiyle gerçekleşecektir. Yapılacak bir yönetmelik değişikliği ile işsizlik, askerlik veya okulun zamanında bitirilmemesi gibi nedenlerle kredi borcunu geri ödemekte zorluk çekecek olan borçlulara durumlarını ispat etmek şartıyla belli bir süre daha tanınması mümkün olabilecektir. Nihayetinde gerekli yönetmelik değişikliği yönetim kurulu ve genel kurul kararıyla olmaktadır.

Bu çerçevede işsizlik, askerlik veya okulun zamanında bitirilmemesi gibi nedenlerle kredi borcunu ödemede sıkıntı çeken adayların Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü üzerinde kamuoyu baskısı oluşturması gerekmektedir.

İlgili tüm ziyaretçilerimizin en azından bir dilekçe ile konuyu Milli Eğitim Bakanına veya Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne iletmesi sorununun çözümüne katkıda bulunacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber