MEB Okul Yöneticiliği Sınavında üç yıl sorunu?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Eylül 2009 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB 31 Ekim'de Müdür yardımcılığı, 01 Kasım'da ise Müdürlük için seçme sınavı yapacak.

MEB'de çelişkiler zinciri? başlıklı yazımızda özellikle sözleşmeli öğretmenlikte geçen süreler ile asker öğretmenlikte geçen sürelerin hizmet ve puan hesabında yer almamasını ele almıştık.

Bugün yayımlanan "Eğitim kurumları müdür ve müdür yardımcılığı seçme sınavı kılavuzu"nda aynı durumun devam etmesinin yanı sıra teknik olarak başka bir yanlışlık daha yapılmaktadır. Kılavuzda yer alan;

"Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavına katılacak adaylar için Bakanlık kadrolarında eğitim öğretim sınıfında en az üç yıl kadrolu öğretmen olarak görev yapmış olma şartı ön görülmüştür. Bu sürenin hesaplanmasında özel öğretim okul ve kurumlarında öğretmenlikte, sözleşmeli öğretmenlikte, askerlikte ve asker öğretmenlikte geçen süreler ile her türlü aylıksız izinli olarak geçen süreler dikkate alınmayacaktır. Üç yıllık sürenin hesabında başvuru tarihinin son günü (09.10.2009) esas alınacaktır."

açıklamasına göre asker öğretmenlik, sözleşmeli öğretmenlik ve özel okullarda geçen öğretmenlik süreleri hizmetten sayılmamaktadır. Özel okul müdürlüğünün asil müdürlük olarak kabul edildiği bu yönetmelikte sözleşmeli, asker öğretmenlik ve özel okul öğretmenliğinin hiçbir değerinin olmaması çelişki değilse nedir? Kaldı ki daha önce de hatırlattığımız gibi kariyer sınavı için (uzman öğretmenlik) gerekli olan 7 yıllık hizmet süresi hesabında asker öğretmenliğin katılmamasının yargıdan döndüğü gerçeği ortada iken aynı hatada ısrarın anlamı nedir?

Konumuz bu olmamakla beraber kılavuzda yer alan başka bir sorunu ele alalım:

Yönetmeliğin 7.maddesindeki hükümler aynen şöyledir;

"Yönetici olarak atanacaklarda aranacak genel şartlar
MADDE 7 - (1) Yöneticilik görevlerine atanacaklarda aranılan genel şartlar şunlardır;
?
c) Bakanlık kadrolarında en az üç yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak, "

bu maddeye göre yönetici olabilmek için bakanlık kadrolarında 3 yıl öğretmenlik yapmış olmak şartı bulunmaktadır.

MEB'in yayımladığı kılavuzda ise ;
"Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavına katılacak adaylar için Bakanlık kadrolarında eğitim öğretim sınıfında en az üç yıl kadrolu öğretmen olarak görev yapmış olma şartı ön görülmüştür." denilmektedir.

Yönetmelikte yönetici olmak için konulan şart kılavuzda sınava girmek için karşımıza çıkmaktadır.

Düşünün ki kişi 10 Ekim 2009 da 3 yılını dolduruyorsa bu sınava giremeyecek ve yapılacak ilk sınava kadar atanma olanağı bulamayacaktır.

Oysa ki kişi yönetmeliğe göre sınava alınabilir kazandığı taktirde yöneticiliğe atanma olanağı 3 yılını doldurduktan sonra yapılan duyurularda sağlanabilirdi.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber