İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çanakkale'de Aylıkla Ödülle İlgili İptal kararı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ekim 2009 01:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'de 2008 yılı Aylıkla Ödül Komisyonu ile ilgili açılan davayı davacı Mehat OĞRAL kazandı. Aynı zamanda bir ilköğretim okulunda müdür olan OĞRAL'ın Bayramiç İlçesi 2008 yılı aylıkla ödüllendirme ilçe komisyonunun MEB Personelinin Aylıkla Ödüllendirilmelerine İlişkin Yönerge'ye aykırı oluşturulduğuna ve iptaline ilişkin dilekçesi idare tarafından reddedilmiş ve bunun üzerine konuyu yargıya taşımıştı.

Yönergenin konu ile ilgili:

?Madde 9-İlçe değerlendirme komisyonu;ilçe milli eğitim müdürünün başkanlığında ve ilçe milli eğitim müdürünün uygun göreceği bir şube müdürü,valilikçe görevlendirilecek bir ilköğretim müfettişi,okul türlerine göre okul müdürlerinin kendi aralarından seçecekleri birer temsilci,ilçeden seçilen yılın öğretmeni ile diğer eğitim kurumları yöneticilerinin kendi aralarından seçecekleri bir temsilciden oluşur.?

Hükmü gereği komisyonda okul türüne göre okul müdürlerinin kendi aralarında seçecekleri üyelerin görev yapması gerekirken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kendi belirlediği komisyon üyelerine Kaymakamlıktan olur alarak bu komisyonu oluşturmuştur.

İdare, savunmasında her yıl okul müdürlerinin dönüşümlü olarak komisyonda görev yaptıklarını belirtmişse de mahkeme böyle bir uygulamanın olamayacağına ilgili yönergeye aykırı olduğuna hükmetmiştir.

Birçok il ve ilçede de yapılan bu tür uygulamalara emsal oluşturacak nitelikteki bu karardan sonra;

2008 yılı Aylıkla Ödüllendirme İlçe Komisyonu iptal edildiğinden onların almış oldukları tüm kararlar da iptal edilmelidir.

Bu durumda 2008 yılında Bayramiç İlçesinde verilen aylıkla ödüllendirmelerin iptali ile karşı karşıya kalınmıştır.

Son yıllarda aylıkla ödüllendirmelerde ayyuka çıkan adam kayırmacılıklara ilişkin iddiaların tecellisine neden olan bu tür uygulamaların hukuka aykırılığı yargı kararıyla tescillendiğinden bundan sonraki süreçte konu ile ilgili olarak hukuka aykırı olan ya da ?sırayla yapıyorduk? gibi mevzuatta bulunmayan uydurma kurallarla bu tür işlemlerin yapılmaması gerektiği gerçeği bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber