Bankacı kadının zimmeti 3 milyon 750 bin lira

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 16:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ANTALYA'da, çalıştığı bankanın 4 milyon 193 bin lirasını aldığı ileri sürülen ve ortadan kaybolduktan 8 gün sonra İzmir'de polise teslim olan bankacı F.E. ve eşi S.E.'nin müşteri hesaplarından çaldıkları paranın 3 milyon 750 bin lira olduğu belirlendi.

Bir bankada müşteri ilişkileri yöneticiliği yapan 35 yaşındaki F.E., geçen yıl 11 Kasım günü ABD'de yaşayan bir müşterinin bankaya gelmesinin ardından rahatsızlandığını öne sürerek bankadan ayrıldı. Yakınları, 4 gün boyunca kendisinden haber alamadıkları bankacı F.E ve eşi 37 yaşındaki S.E. için polise kayıp başvurusunda bulundu. Antalya polisi olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, F.E.'nin çalıştığı bankada da inceleme yapıldı. İncelemenin ardından F.E.'nin işlem yaptığı hesapların birinden 1 milyon 357 bin doların çekilerek zimmete geçirildiği, bu hesabın ABD'de yaşayan Türk müşteri M.T.'ye ait olduğu belirlendi.

MÜŞTERİYİ GÖRÜNCE ŞUBEYİ TERK ETMİŞ

Parasını çekmek için 11 Kasım günü bankaya gelen M.T.'yi gören F.E.'nin de bu nedenle rahatsızlanmış gibi yaparak şubeden ayrıldığı ortaya çıktı. Bankacı F.E. ve birlikte kaçtığı eşi S.E., 8 gün sonra İzmir'de polise teslim oldu. Antalya'da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan çift için savcılık, ?Nitelikli dolandırıcılık' ve ?para aklama' suçlamalarından toplam 12'şer yıla kadar hapis cezası istedi.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 5'inci duruşmada emekli bankacı, emekli müfettiş ve muhasebecilerden oluşan bağımsız bilirkişiler tarafından zimmet raporu okundu. Buna göre F.E.'nin hesabına geçirdiği zimmetin bankanın çıkardığı gibi 4 milyon 193 bin lira değil, 3 milyon 750 bin lira olduğu belirlendi.

Bankacı kadın ve eşinin avukatları, bilirkişi raporlarını incelemek için süre istedi. Mahkeme çiftin tahliye taleplerini redderek duruşmayı 15 Aralık tarihine erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber