Sözleşmeli öğretmenlere il emri verilmedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2010 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Sözleşmeli öğretmenler il emri istiyor? haberimizde konuyu ayrıntısı ile ele almamıza ve Mili Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçunun; ?en son eş durumundan il emrine tayin hakkı verdik kadrolu öğretmenlere, tabi sözleşmeli öğretmenlerin böyle bir hakkı yok. Şimdi haklı olarak soruyorlar, onlar aile de biz değil miyiz? Onlar anne baba biz değil miyiz? Dolayısıyla haklılar bu itirazlarının da ortadan kaldırılması için sözleşmeli öğretmenlerin eş durumundan haklarını sağlayacak bir düzenleme yapıyoruz. Her ilde sözleşmeli öğretmenlerin belli kadrolarını açık bırakmak suretiyle il emrine tayin suretiyle kadrolularda çözdüğümüz şekliyle çözmeye çalışacağız? diyerek söz vermesine rağmen, bugün yayınlanan 2010 Yılı öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme kılavuzunda Sözleşmeli öğretmenlere il emri hakkı verilmedi.

2010 Yılı öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme kılavuzundaki;

Kadrolu öğretmenlerin yer değiştirmeleri,

Yarıyıl tatilinin son günü olan 07 Şubat 2010 tarihi itibarıyla öğretmenlikte ve Devlet memurluğunda adaylığı kaldırılan/kaldırılacak kadrolu öğretmenler özür durumlarından dolayı yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

Özür durumundan yer değiştirmek isteyenler, alanında ilan edilen eğitim kurumlarından en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebileceklerdir.

Yer değiştirmek isteyenler öncelikle tercih ettikleri eğitim kurumlarına, tercih ettikleri eğitim kurumlarına atanamadıkları takdirde ilan edilenlerden aynı ilde boş kalan diğer eğitim kurumlarına atanmak için 26'ncı tercihi işaretleyebileceklerdir.

Hizmet puanı üstünlüğü esasına göre alanında ilan edilen norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarından birine atanamayanlar, alanında ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına hizmet puanı üstünlüğü esasına göre dağıtılmak üzere 27'nci tercih olarak il emrini isteyebileceklerdir.

Yukarıda anlatılanlara rağmen yer değiştirme istekleri yerine getirilemeyen öğretmenler; takip eden yer değiştirme dönemlerinde isteğe bağlı ya da özür durumundan tekrar başvuru yapabilecekleri gibi yürürlükteki Yönetmeliğin 40'ıncı maddesi kapsamında aylıksız (ücretsiz) izinli sayılma isteğinde de bulunabileceklerdir.

Sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirmeleri;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında görevlendirilen ve göreve başlama tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini Yarıyıl tatilinin son günü olan 07 Şubat 2010 tarihine göre tamamlayan/tamamlayacak sözleşmeli öğretmenler de kadrolu öğretmenlerden sağlık ve eş durumu için aranılan koşulları belgelendirmeleri ve boş pozisyon bulunması kaydıyla, alanlarında en az 15 saat ders yükü ya da sınıf bulunan eğitim kurumlarından il içinde ya da iller arasında yer değiştirmek için en fazla 25 eğitim kurumu tercih edebileceklerdir.

Yer değiştirmek isteyenler öncelikle tercihlerine, tercihlerine görevlendirilemedikleri takdirde bulunması durumunda boş kalan/boşalacak diğer eğitim kurumlarına görevlendirilmek için 26'ncı tercihi işaretleyebileceklerdir.

Görevlendirilme işlemleri, hizmet puanı üstünlüğü, hizmet puanının eşit olması hâlinde ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında geçirilen hizmet süresi üstünlüğü, eşitliğin bozulmaması durumunda ise bilgisayar kurası ile yapılacaktır.

Not: Hizmet puanı ve hizmet süresinin hesaplanmasında, yarıyıl tatilinin son günü dikkate alınır.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber