İmam-Hatip Liselerine kimler müdür olarak atanabilir?

Haber Giriş : 02 Şubat 2010 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin İmam-Hatip Liselerine müdür olarak atanmalarında herhangi bir engel bulunmadığına dair görüş yazısı yayınladı

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden eğitim kurumu yöneticiliklerine başvuruda bulunanlar hakkında Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün görüş yazısı bildirmesine üzerine

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin İmam-Hatip Liselerine müdür olarak atanabilirler dedi.

Bakanlığın müdür atamalarına yönelik ?MEB Yönetici Atamada son gelişmeler? haberimizde yer verdiğimiz İmam Hatip Liseleri ile ilgili görüş yazılarında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin 7.maddesi 1.fıkrası (b) bendi hükümlerine göre hareket edilmesini istemişti bu bağlamda bu okullara meslek dersleri öğretmenleri müdür olarak atanabilecektir.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün görüş yazısına göre;

Yönetmeliğin; 7. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendinde; ?... Mesleki ve Teknik Eğitim okul ve kurum müdürlüklerine atanacaklarda atölye, laboratuvar ya da Meslek Dersleri Öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olmak.? hükmü yer almaktadır.

Bakanlığımıza Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen olarak atanacakların nitelikleri, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek Öğretim programlan ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 07.07.2009 tarih ve 80 sayılı karar eki çizelgede yer almaktadır.

Söz konusu çizelgede görüldüğü üzere Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenleri ile (İlköğretim Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği Bölümleri hariç) İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmenleri aynı kaynaktan (İlahiyat Fakültesi mezunlarınca) karşılanmaktadır. Bu nedenle Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenleri İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni olarak. Meslek Dersleri öğretmenleri de Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni olarak atanabilecek niteliktedirler.

Nitekim bu güne kadarki uygulamalarımızda İlahiyat Fakültesi mezunu olan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenleri İmam-Hatip Liselerine de yönetici olarak atanmışlardır,

Bu nedenle. İlahiyat Fakültesi mezunu Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenleri Yönetmeliğin 7. maddesinin1. Fıkrasının (b) bendindeki; ?... Meslek Dersleri Öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olma? hükmü kapsamında yer aldığından İmam-Hatip Liselerine müdür olarak atanmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber