Öğretmen adaylarını siz bunalttınız Sayın Çubukçu!

Maliye Bakanlığının dayatması sonucunda, bir kamu personel rejimi projeksiyonu olmadan hayata geçirilen sözleşmeli öğretmen istihdamının ne derece sorunlu olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Gelen talepler doğrultusunda bir daha sözleşmeli öğretmen istihdamı yoluna başvurmayacağını belirten Sayın Çubukçu, tek başına almış olduğu bir kararla önce Şubat atamasını iptal etti ve tüm sorunlar buradan doğdu. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mart 2010 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008 ve 2009 KPSS puanlarını kullanarak, son bir umutla öğretmen olmak isteyenler, bir türlü mutlu olamıyor. Zira Sayın Çubukçu yanlış kararlar alıyor.

Sayın Çubukçu her yıl mutat olarak yapılan Şubat atamasını tek başına iptal etmişti. Sonra gelen talepler doğrultusunda, Şubat atamasını Hazirana kaydırdı. Ancak ötelenen bu sorun başka bir sorunu doğurdu. Haziran ayında kadrolu öğretmen alımı yapılacaktı ve bu da, sözleşmeli olarak çalışanların kadrolu öğretmen olacağı, dolaysıyla da yeni atamanın çok az olacağı anlamına gelmekteydi. Haliyle, ilk defa öğretmen olacak adaylar, Haziran'daki kadrolu öğretmen alımı sonrasında boşalacak kadrolara sözleşmeli alımı yapılmasını istemektedirler. Ancak bu talep Sayın Çubukçu tarafından yine anlamsız bir şekilde reddedilmektedir.

Madem ek alım olmayacaktı, neden Haziran ataması yapacağız dediniz Sayın Çubukçu?

Aldığınız her karar yeni bir bunalım doğruyor. Binlerce adayın kaderinin sizin iki dudağınıza bağlı olması çok acı bir durumdur. Sizden beklenen bu sorumluluğun farkına varmanızdır. Ancak siz sorunları çözmek yerine, sabitlendiğiniz fikirlerden taviz vermemeye şartlanmış durumdasınız.

Lütfen aldığınız her kararla, binlerce aday için hayat memat meslesi olan bir konuda, daha sorumlu kararlar alınız.

Sizden istenen çok şey değildir. Sizden istenen kimseyi kandırmamanızdır, dürüst olmanızdır. "Haziran'da 10 bin öğretmen alınacak" derken, bunun kamuoyunda nasıl anlaşıldığını siz de biliyorsunuz. Herkes "ilk defa" şeklinde algıladı. Olması istenen de buydu. Lütfen dürüst davranın ve bir kişiyi dahi olsa aldatmayın. Bir kişinin dahi umutlarıyla oynamayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber