Polis müdürünün ?kelepir villası' elinden gidebilir

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Mart 2010 08:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tekirdağ'da, almak istediği villanın ihalesinde mevkisini kullanıp diğer katılımcıları engelleyen 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Alper Tunalıoğlu hakkında hem adli hem idari soruşturma açıldı. Soruşturma neticesinde ihale iptal edilebilir...

İŞadamI Necdet Kara'nın banka kredilerini ödeyememesi nedeniyle Tekirdağ'daki denize sıfır tripleks villası icradan satışa çıkarılmıştı. Villayı isteyen Tekirdağ Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli Alper Tunalıoğlu'nun diğer katılımcılar olan iki polis memurunu engelleyerek ihaleye tek başına girdiği ve 500 bin TL'lik villayı 85 bin TL'ye aldığı ortaya çıkmıştı.

Müdüre şikayet ettiler

İki polis memurunun Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek'e şikayeti üzerine, Tunalıoğlu hakkında idari soruşturma başlatıldı. Tunalıoğlu görevinden alınarak Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Bir süredir Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde ilçe emniyet müdürlüğü görevini yürüten Tunalıoğlu hakkında bir de adli soruşturma açıldı. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı Müdür Tunalıoğlu hakkındaki iddiaları araştırmak için bir savcı görevlendirdi. Savcının yaptığı ilk incelemede lüks villanın değerinin oldukça altında bir fiyata satışını tespit ettiği ve soruşturmayı bu yönde sürdürdüğü öğrenildi.

Polis Müdürü kendini savundu

Savcılıkta yapılacak soruşturmanın neticesine göre Müdür Tunalıoğlu hakkında ?Görevi kötüye kullanmak? suçundan dava açılabilecek. Yine soruşturmanın neticesine göre İcra Tektik Merci tarafından ihalenin iptal edilebileceği ve lüks tripleks villanın tekrar satışa çıkarılabileceği söyleniyor.

Bu arada VATAN'a konuşan Tunalıoğlu ?Haberde geçtiği gibi villayı aldığım doğrudur. Ancak ihaleye tek başıma girdiğim doğru değildir. Bahsedildiği gibi bir usulsüzlük yok? dedi.

Burak BİLGE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber