Adalet Bakanlığı, 2010 yılında komisyonlar arası tayin yapacak mı? (3)

Daha önce yayımlanılan 12.04.2010 tarihli (http://www.memurlar.net/haber/164519/) ve 12.05.2010 (http://www.memurlar.net/haber/166849/) tarihli yazılarımızda Adalet Bakanlığı'nın 2010 yılı içerisinde Komisyonlar arası tayin yapıp yapmayacağına, komisyonlar arası tayin yapacak ise bunu şartların gösterdiği duruma göre mi yoksa belli bir takvime göre mi yapacağına değinmiştik. Gerek 12.04.2010 tarihli gerekse 12.05.2010 tarihli yazılarımızdan sonra Bakanlıktan bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ağustos 2010 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adliye Personeli'nin içinde bulunduğu sorunların başında tayin konusu gelmektedir. Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin 22.Maddesinde tayin konusu şu şekilde yer almaktadır. Bu Yönetmelik kapsamındaki memurların unvan ve sınıf değişikliği olmaksızın naklen atanabilmeleri için;

a) Görev yaptıkları adalet komisyonları yetki alanı içerisinde en az iki yıl hizmet etmiş olmaları,

b) Atanmak istedikleri veya atanacakları yerlerde durumlarına uygun bir kadro ve ihtiyaç bulunması, gerekir.

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin 22.Maddesinde de açıklandığı gibi Adalet Personeli'nin naklen atanabilmeleri görev yaptığı yerde en az iki yıl çalışmış olmak ve atanmak istediği yerde atancağı duruma uygun kadro ve ihtiyacın bulunması şartı aranmaktadır. Naklen atanabilmek için gerekli şartları taşıyan Adalet Bakanlığı çalışanları naklen atanma talebinde bulunduğunda personel yetersizliğinden veya diğer sebeplerden dolayı talep ettiği yere naklen atanamamaktadır. Bu konuda Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün daha önce yaptığı komisyonlar arası naklen atanmak isteyenlere ilişkin uygulaması oldukça önemli bir uygulamadır ve bu uygulamanın devamı beklendiği gibi, bu uygulama ile bir çok Adalet Bakanlığı çalışanı tayin konusunda yaşanılan sıkıntıların giderilmesini beklemektedirler.

Naklen atanma şartını taşıyan gerek Adalet personeli gerekse diğer Adalet Bakanlığı çalışanları Adalet Bakanlığı'ndan komisyonlar arası naklen atanmaya ilişkin gerekli duyuruyu yapmalarını beklemektedirler.

Memurlar.Net Forum Bölümü Adalet Personeli Bölümü Editörü
' ÇOTANAK '

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber