MEB, eş durumu sorununu, il emrine görevlendirmeyle çözdü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ekim 2010 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 14714 sayılı ?öğretmenlerin görevlendirilmesi? konulu yazıları ile Zorunlu Yer Değiştirmeye Tabi Kamu Personelinin öğretmen eşlerini bu personelin görev yaptığı il emrine görevlendirdi.

Sorun Hâkim ve Savcıların yer değiştirmemesi nedeniyle oluşmuş, Zorunlu Yer Değiştirmeye Tabi Kamu Personelinin öğretmen eşleri; Yaz Dönemi Özür Grubu eş durumu özründen yer değiştirme isteğinde bulunamamışlardı.

Milli Eğitim Bakanlığı bu sorunu, öğretmenleri eşlerinin görev yapmış oldukları il emrine görevlendirerek çözdü.

Bu öğretmenler, eşinin görev yaptığı ile 2010?2011 eğitim öğretim yılı Yarıyıl Tatili Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme takvimimde belirtilen süre içerisinde, eş özründen yer değiştirme başvurusu yapacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 14714 sayılı ?öğretmenlerin görevlendirilmesi? konulu yazılarında; ?Zorunlu Yer Değiştirmeye Tabi Kamu Personeli olarak ilinize yer değiştirmek suretiyle ataması yapılanlardan eşleri öğretmen olanlar, 2010?2011 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatiline kadar ilgi onay ile geçici olarak İliniz emrinde görevlendirilmişlerdir.

Söz konusu öğretmenlerin görevlendirme süreleri ikinci kez uzatılmayacağından İl Milli Eğitim Müdürlüklerince eşinin görev yaptığı ile 2010?2011 eğitim öğretim yılı Yarıyıl Tatili Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme takvimimde belirtilen süre içerisinde, eş özründen yer değiştirme başvurusu yapabilecekleri hususunun ilgililere duyurulmasını rica ederim.? Açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber