Sınıf öğretmenine taciz davası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Mart 2011 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'daki Gülgün - Nihat Ömür İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni 51 yaşındaki İsmet O. hakkında, 3 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunup, bir erkek öğrencisini de şiddet uygulayarak yaraladığı gerekçesiyle dava açıldı.

Gülgün- Nihat Ömür İlköğretim Okulu'na 1.5 yıl önce atanan 4/A sınıf öğretmeni İsmet O.'nın kız öğrencilerinden F.İ. (12), Ş.C. (11) ve D.A. (11) ile erkek öğrenci K.O (11), aileleriyle birlikte 30 Kasım 2010 tarihinde polise başvurarak öğretmen hakkında şikayetçi oldu.

Kız öğrenciler Ş.C., F.İ. ve D.A. ifadelerinde, öğretmenleri İsmet O.'nun kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. Erkek öğrenci K.O. ise öğretmeninin kendisini küçük düşürücü sözler söyleyerek sınıfta dövdüğünü ileri sürdü.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Gülay Kandemir'in hazırladığı iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı. İddianamede, öğretmen İ.O.'nun şikayetlerden sonra yapılan soruşturma ile ilk aşamada Kepez İlçe Kaymakamlığı tarafından görevden el çektirildiğine dikkat çekilerek, "Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden alınan rapora göre çocukların ruh sağlığının bozulduğu, sık sık darp edilen K.O. isimli öğrencinin ise aynı gün yapılan muayenesinde basit tıbbi müdahaleyle giderilir şekilde yaralandığı tespit edildi" denildi. İddianamede, İsmet O.'nun suçlamaları reddettiği, eğitimin bir parçası olarak çocuklara sevgiyle yaklaştığını ve bunun yanlış anlaşıldığını ileri sürdüğü belirtildi.

Savcı Kandemir, öğretmen İsmet O. hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamasından 3 kez ayrı ayrı 3'er yıldan 8'er yıla kadar hapis ve 'yaralama' suçlamasından da 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Öğretmen İsmet O.'nun tutuksuz yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber