İdari Mahkeme'den sağlıkçıya eğitim müjdesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2011 12:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Zonguldak İdare Mahkemesi, sağlık kurumları işletmeciliği ön lisans programını bitiren sözleşmeli sağlık çalışanı için işletme bölümünü sağlıkla ilgili bir üst öğrenim kabul etti.

Türk Sağlık Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak Çaycuma Devlet Hastanesi'nde sözleşmeli olarak çalışan acil tıp teknisyeni Koray Bayramoğlu, mezun olduğu işletme bölümünün sağlıkla ilgili bir üst öğrenim sayılarak maaş ve döner sermayesinin arttırılması için başvurdu. Talebinin reddedilmesi üzerine, Türk Sağlık-Sen, üyesi Bayramoğlu adına Zonguldak İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Sendika, mahkemenin Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun açık öğretim fakültesi işletme bölümünü sağlık kurumları işletmeciliğinin bir üst öğrenimi saydığına dikkat çektiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

?Kararda sağlıkla ilgili bir üst öğrenim sayılan sağlık kurumları işletmeciliğinin sağlıkla ilgili bir üst öğrenim olduğu ifade edilerek İşletme bölümünün sağlık kurumları işletmeciliğini bitirenler için sağlıkla ilgili bir üst öğrenim sayılması gerektiğine dikkat çekildi. İdarenin personelin maaş ve döner sermayesinde yeniden düzenleme yapması gerektiği ifade edildi. Bu bölümü bitiren sağlık çalışanı için mesleki bir üst öğrenim saymayan idarenin işleminin hukuka aykırı olduğu belirtilerek iptal edildi. Mahkeme tarafından davacı sağlık çalışanının başvuru tarihinden itibaren hak ettiği maaş ve döner sermaye farklarının yasal faizi ile birlikte ödenmesine hükmedildi.?

Karara ilişkin bir değerlendirmede bulunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Sağlık Bakanlığı mahkeme kararı çerçevesinde bir an önce düzenleme yapmalıdır. Bu durumdaki tüm sağlık çalışanları dava açmadan bu hakka sahip olmaları sağlanmalı, mağduriyetin önüne geçilmelidir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber