Kozinoğlu: Çakıcı'yı da Yalçın'ı da tanımıyorum

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Mart 2011 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon tutuklusu MİT'çi Kozinoğlu, Odatv'nin patronu Soner Yalçın'ı da Yargıtay'da dosyasını takip ederken yakalandığı Çakıcı'yı da tanımadığını, kimseye bilgi-belge sızdırmadığını savundu

KEMAL GÜMÜŞ İSTANBUL

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü idiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında ?Örgütün Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) içindeki en önemli bağlantısı? olduğu iddia edilen Kaşif Kozinoğlu, ?silahlı terör örgütüne üye olmak' ve ?devletin kozmik belgelerini ele geçirip - sızdırmak? iddiasıyla tutuklandı. MİT mensubu Kozinoğlu, hakkındaki tüm iddiaları reddederken, Soner Yalçın ile Alaattin Çakıcı'yı da tanımadığını öne sürdü.

HİÇBİR GAZETECİYİ VE YALÇIN'I TANIMAM

Odatv çevresindeki ikinci dalga Ergenekon operasyonunda hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra Afganistan'dan askeri kargo uçağıyla getirilerek MİT tarafından savcılığa teslim edilen Kaşif Kozinoğlu, önce Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından yaklaşık 1.5 saat sorgulandı. Kozinoğlu savcılık ifadesinde, hiçbir gazeteci ile ilişkisinin olmadığını, Odatv'nin sahibi ve Hürriyet gazetesi yazarı Soner Yalçın'ı tanımadığını iddia etti.

BELGE SIZDIRMADIM, ÇAKICI'YI DA BİLMEM

MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun, kozmik belgeleri sızdırdığına yönelik iddiaları da reddettiği öğrenildi. Kozinoğlu'nun ?Ben devlet görevlisiyim, devletin hiçbir belge ve bilgisini sızdırmadım? şeklinde ifade verdiği belirtildi. Kozinoğlu, Yargıtay'daki davasını takip ederken teknik takibe takılıp 5 ay hapis cezası yediği yeraltı dünyasının ünlü ismi Alaaddin Çakıcı'yı da tanımadığını savundu.

O KOZMİK BELGELERİ AÇIKLAYAMADI

Odatv'de ele geçirilen MİT'e ait gizli belgelerden haberi olmadığını savunan MİT'çi Kozinoğlu'nun, bir harddiskte ele geçirilen ?Koz.doc' isimli belgedeki gizli bilgilerin oraya nasıl gittiğini açıklayamadığı öğrenildi. ?Koz.doc' isimli belgedeki ?Rusya ve Özbekistan'daki cemaat operasyonları hakkında Kozinoğlu'ndan gelen belgeleri mutlaka gündeme taşıyalım. Kozinoğlu'ndan gelen diğer belgeleri de değerlendirelim? notu dikkat çekmişti.

AK PARTİLİ FİŞLEMELERİ SORULMADI

Yine Odatv'de yapılan aramalarda AK Partililer hakkında hazırlanmış istihbarat notları da bulunmuştu. Ancak savcılık sorgusu sırasında Kozinoğlu'na bu konuda soru yöneltilmediği öğrenildi.

Nedim Şener de Soner'i tanımamıştı

Odatv merkezli Ergenekon operasyonları kapsamında Kozinoğlu ile aynı dalgada gözaltına alınıp tutuklanan Nedim Şener de savcılıkta verdiği ifadede ?Soner Yalçın ve Odatv ekibini

tanımıyorum, hiç görüşmedim? demişti. Ancak mahkeme kararıyla yapılan teknik takip sırasında Şener ile Soner yalçın'ın yaptıkları telefon görüşmeleri ortaya çıkmıştı. Şener'in bir görüşmede Soner Yalçın'dan cep telefonu yerine konuyabilecek sabit bir numara istemesi dikkat çekmişti.

Skandalların adamı oldu

? Ergenekon tutuklu şüphelisi MİT'çi Kaşif Kozinoğlu, hep skandallarla gündeme gelen bir isimdi. Binbaşı rütbesiyle Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde hizmet veren ve adı Gaffar Okan suikasti ve Güçlükonak Katliamı'na karışan Muharebe Arama Kurtarma Birliği'nin (MAK) kuruculuğunu yapan Kozinoğlu 1994'te bu görevini Ergenekon tutuklu sanığı emekli Albay Levent Göktaş'a devretmişti.

Binbaşı rütbesiyle emekli olan ve MİT'te çalışmaya başlayan Kozinoğlu'nun ismi ilk kez 6 yıl önce dönemin Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya ile Alaattin Çakıcı'nın davasının Çakıcı lehine sonuçlanması için yaptığı görüşme ile gündeme geldi. Bu olayda ?çeteye yardım ve yataklık' suçundan 5 ay hapis cezası alan Kozinoğlu'nun ismi Susurluk Skandalı'nda da gündeme geldi.

Kozinoğlu'nun adının karıştığı bir başka skandal ise MİT-Yargıtay-Mafya üçgeninde yaşanan skandal sırasında ortaya çıktı. Kozinoğlu'nun MİT'te yükselmek için teşkilata verdiği diplomanın sahte olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber