Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencisinden robot projesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2011 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü birinci sınıf öğrencisi Cemil Düdük, sanayide ve özellikle de taşımacılıkta insan gücüne ihtiyaç duymadan kullanılabilecek 'Otonom Robot Prototip' isimli robot geliştirdi.

Geliştirilen robot prototipi siyah düzlem üzerine çizilen beyaz çizgileri takip eden ışık algılayıcı sensör yardımıyla yönünü buluyor. Üniversiteli öğrenci yaptığı çalışmayı olanak bulup geliştirebilmesi halinde, bu örnek robotun endüstride, sanayide ve özellikle de taşımacılıkta kullanılabileceğini, sensörü sayesinde de insan gücüne ihtiyaç duymadan kullanılabileceğini belirtti.

'Soyka' ismini verdiği robotuyla, ODTÜ tarafından düzenlenen 'Robot Günleri' yarışmasına katılacağını söyleyen Cemil Düdük, Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç'e vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti. Ankara'da düzenlenecek olan Robot Günleri'ne gitmeden önce Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç'i ziyaret eden ve çalışması hakkında bilgi verip destek isteyen öğrenciyi kutlayan Rektör Güvenç, bu örnek çalışması için destek vereceklerini söyleyerek, robot yarışmasında başarılar diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber