Sahte doktor, yanlış teşhis, 1 ölüm

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2011 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Bağcılar'da yaklaşık 1,5 yıl önce yanlış teşhis ve tedavi sonucu hayatını kaybeden Semiha Önel ile ilgili iddianame hazırlandı.

Sahte doktor tarafından kanser tedavisi 5 ay geciktirilen Önel'in başvurduğu özel polikliniğin müdürü hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Olaydan sonra kayıplara karışan sahte doktorun aranmasına ise devam ediliyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre Semiha Önel, 2005 yılında sol göğsündeki şişlik sebebiyle özel bir polikliniğe başvurdu. Burada hekim olmadığı iddia edilen 'Saniye' adlı kişi tarafından muayene edildi. Bu şahıs, Önel'e böbreğinde kist ve sol göğsünde damar tıkanıklığı teşhisi koydu ve 5 ay süreyle değişik tedaviler uyguladı. İlaç tedavisi sonrasında Önel'in şikâyetlerinin geçmemesi üzerine 2006'da başka bir özel hastanede muayene gerçekleştirildi. Kontrolde Önel'in sol göğsünde kanser bulundu, kemoterapi tedavisine başlanıldı ve cerrahi müdahale yapıldı. Semiha Önel'in başvurduğu özel poliklinik, mamografi ve ultrasonografisinde kuvvetli kanser bulguları görülmesine rağmen gereksiz yere 5 ay tedaviyi geciktirdi. Bu sebeple Önel, 30 Kasım 2009 tarihinde hayatını kaybetti. İddianamede, doktor olduğu dahi tespit edilemeyen 'Saniye' adlı kişiden, polikliniğin mesul müdürü Adnan Memedoski'nin sorumlu olduğu ve 'taksirle adam öldürmek' suçundan 2 ile 6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi. Savcılık ayrıca, 'Saniye' adlı şahsın kimliğinin tespit edilememesi ve yakalanamaması sebebiyle dava zamanaşımına kadar aranması için şüpheli hakkındaki evrakın ayrılmasına karar verdi.

Yanlış tedaviye kurban giden Semiha Önel'in avukatı Zeki Bulgan, müvekkilinin ölmeden önce kendisine, "Bu davanın peşini bırakma." diye vasiyette bulunduğunu söyledi. Bulgan, "Semiha Hanım, bu davadan umudunu kesmişti. Ben de vasiyeti üzerine davayı devam ettiriyorum." diye konuştu. O dönemde olayın ortaya çıkmasının ardından suç duyurusunda bulunan ve bu sırada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Semiha Önel, kendisine tedavi uygulayan kişinin daha önce başka bir hastanede paspas yaptığını öğrendiğini söylemişti. Tarlalarını satarak tedavisini yaptırdığını, hiç parasının kalmadığını belirten Önel, "Ölümü bekliyorum." demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber