MİT'e, Başbakan'a suikast sorusu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mart 2011 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon savcılarından Mehmet Ali Pekgüzel, Başbakanlık ve MİT'ten, Erdoğan'a suikast iddiasıyla ilgili yurtdışı bağlantılarının araştırılıp araştırılmadığını, araştırıldıysa sonucunun bildirilmesini istedi

Birinci ?Ergenekon? davasının savcılarından Mehmet Ali Pekgüzel, Başbakanlık ve MİT'e yazı yazılarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast iddiası konulu yazıda geçen yurt dışı irtibatları konusunda araştırma yapılıp yapılmadığının sorulmasını, yapılmışsa sonucunun bildirilmesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savcı Pekgüzel, sanık ve avukatların taleplerine ilişkin görüşünü açıkladı. Pekgüzel, sanık Mehmet Zekeriya Öztürk'ün talebi üzerine Genelkurmay, Emniyet, MİT ve Dışişleri Bakanlığına yazı yazılarak, Erdoğan'a suikast konulu aynı yazıda geçen Bulgaristan'da yaşayan albay konusunda bir bilgi bulunup bulunmadığının sorulmasını talep etti.

Davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne MİT'in gönderdiği yazıda, suikast ihbarıyla ilgili olarak kendilerine ulaşan bilgi notuna yer verilmişti. MİT tarafından ?kişiye özel? ibaresiyle 24 Temmuz 2007 tarihinde Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'na gönderilen ?Bilgi Notu?nda yer alan iddiaların bir bölümü şöyleydi:

?Kısıklı Caddesi'nde Başbakan'ın akrabalarının oturduğu caddede sarı renkli bir apartmanın bodrum katı (Ergenekon sanığı) emekli yüzbaşı Zekeriya Öztürk tarafından Erdoğan'a muhtemel bir eylem planlanmasına yönelik olarak kiralandı, yarım bodrum şeklindeki caddeye bakan kısmından iki tuğla çıkarıldı... Bu gruba emir veren kişi ise halen Bulgaristan'da yaşayan Türk asıllı emekli bir Albay... Bu grubun mensupları Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu şahısların adlarına kayıtlı telefonları kullanıyor. Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan da Bulgaristan'a bu albayı ziyaretinin akabinde mezkur eylemi gerçekleştirdi. Grubun Bulgaristan ile bağlantısını 'MİT Mete' lakaplı bir şahıs sağlıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber