Başçavuş'a iki ayrı soruşturma

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Mart 2011 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Foça'da iflasını isteyen şirketi incelemeye giden bilirkişi heyeti bir yolsuzluk ağıyla karşılaştı. Komando okulunun yakıt tedarikçisi şirketin maaşa bağladığı başçavuşun kasasından el bombası çıktı

ZAFER KÜTÜK

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nı sarsan olay edinilen bilgiye göre Hancı Petrol isimli bir işyerinin iflasını bildirmesi üzerine ortaya çıktı. Ticaret Mahkemesi tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti yolsuzluk, rüşvet ve denetimlerin göstermelik yapıldığına dair çok sayıda bulgu elde etti. Hancı Petrol'ün ortaklarından Taner Yılmaz'ın Manisa yolunda Saygınlar Petrol ismiyle farklı bir şirket işlettiği belirlendi. Bu şirketten Yılmaz'ın jandarmaya periyodik olarak rüşvet verdiği belirlendi. Saygınlar'ın Foça Jandarma Komanda Okul Komutanlığı'nın yakıt tedarikçisi olduğu belirlendi.

ÇOCUĞUNUN OKUL MASRAFI ŞİRKETTEN

Rüşvet ilişkilerinde ulaşılan isim birlik saymanlığında mal sorumlusu olarak görev yapan Kıdemli Başçavuş K.A. oldu. Yapılan teknik takipte K.A. ile Taner Yılmaz arasındaki ilişkiler ortaya çıkartıldı. K.A.'nın rüşvet aldığı Taner Yılmaz'ın şirketinde eşini çalışıyormuş gibi gösterip sigorta primlerini yatırttığı, ayrıca başçavuşun çocuğunun eğitim masraflarının bir kısmını bu firmadan temin ettiği belirlendi. K.A., 22 Şubat tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MÜHİMMAT SORUŞTURMASI DA AÇILDI

İkinci skandal ise K.A.'nın tutuklanmasının ardından kendisine zimmetli kasa açıldığında ortaya çıktı. Kıdemli Başçavuş K.A.'nın ailesinin ?kasada ziynet eşyalarımız var almak istiyoruz? şeklindeki talebi üzerine kasa heyet huzurunda açıldı. Altın ve takıların alınması üzerine açılan kasadan ayrıca 6 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet el bombası ve çok sayıda mermi çıktı. Mühimmatlarla ilgili olarak ikinci bir soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber