Celal Bayar ve Hakkari Üniversitesi'nde eylem/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mart 2011 15:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNDE EYLEM

CELAL Bayar Üniversitesi?nin Muradiye yerleşkesinde eğitim gören öğrenciler 4 liralık minibüs ücretini protesto ettiler. Kampüsün önünde beş dakika oturma eylemi yapan öğrenciler, ardından Muradiye beldesine yürüdüler.CBÜ Muradiye yerleşkesindeki fakültelerde okuyan öğrenciler ulaşım sağlayan minibüslere ödedikleri yol parasının çok olduğu ve kapalı durak bulunmadığı gerekçeleriyle eylem yaptı. Yaklaşık 500 kişilik kızlı erkekli öğrenci grubu önce minibüslerin park ettiği kampusteki alana gelip basın bildirisi okudu. Ellerinde pankartlarla gelen öğrenciler adına bildiriyi Gıda Mühendisliği Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Cem Ekici okudu. Ekici, ülkenin gelecek aydınlık yüzlerini temsil eden gençler olarak yaşadıkları ortamı daha da yaşanası hale getirmek için toplandıklarını belirtti. Ekici, ?Bizler ülkemizin zorlaşan ekonomik koşulları altında yaşam mücadelesi verirken, eğitim ve öğretim hayatımıza ulaşmakta zorluk çekiyoruz. Üniversitelerin asıl görevi biz gençlere nitelikli, bilimsel, ulaşılabilir bir eğitim ve öğretim vererek hayata ve topluma hazırlamaktır. Oysa bizlerin geleceği giderek ticarileşen eğitim çarkına feda edilmektedir. Eğitim hayatımıza, yaklaşık yarım saat süren Manisa?dan Muradiye?ye geliş gidiş 4 lira ulaşım ücreti zorluk çıkartmaktadır. Minibüsler dolmadan kalkmamaktadır. Yaz ve kış aylarında kapalı bir mekanımız olmadığı için minibüsleri güneş veya yağmur, kar atında beklemekteyizö dedi. Daha önce yaptıkları eylemlere ve verdikleri dilekçelere sesisiz kalan rektörlüğü kınadıklarını kaydeden Ekici, ?Bizim sorunlarımızı belediye ve valiliğe havale edip, elinden bir şey gelmediğini ifade eden rektörlüğümüzün, biz eyleme hazırlık yaparken kimliklerimizi özel güvenlik birimlerine toplatmasını kınıyoruz. Pahalı ve sorunlu ulaşım bir an önce çözülmeli, yemek ücretleri acilen düzeltilmelidirö dedi.

Öğrenciler daha sonra kampusün önünde beş dakika oturma eylemi yaptı, ardından Muradiye beldesine kadar yürüdü.


HAKKARİ ÜNİVERSİTESİNDE YEMEK PROTESTOSU

HAKKARİ Üniversitesi Öğrenci Konyesi üyesi bir grup öğrenci, okul yemekhanesinde fiyatların yüksek olduğunu gerekçe göstererrek eylem yaptı. Dışarda aldıkları peynir ekmek ve ekmek arası dönerleri arkadaşlarıyla paylaşıp yiyen öğrenciler, porotestolarını halay çekerek sürdürdü.

Yemek fiyatlarını yüksek olduğunu gerekçe gösteren yaklaşık 100 öğrenci, Hakkari Meslek Yüksekokulu önünde biraraya gelerek basın açıklaması yaptı. Öğrencir adına açıklama yapan Hakkari Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Ferhat Eren, Üniversitelerin eğitim yuvası olduğunu, öğrencileri köleleştirme yuvası olmadığını söyledi. Eren, "Diğer illerdeki Üniversitelerde yemek fiyatları 1 ile 1,5 TL arasında olmasına rağmen Hakkari Üniveristesinde daha önce ,1 lira 75 kuruş olan olan yemek fayatları 2 liraya yükselmesi öğrencileri zor durumda bırakıyor. Üniversite yönetiminin bu uygulamaya son verilmesini bekliyoruz. Yemek fiyatlarındaki artış düzeltilinceye kadar yemek boykotumuz devam edevektir" dedi

Yemek boykotu yapan öğrenciler, dışardan getirdikleri ekmek arası döner , peynir ve ekmekleri arkadaşlarıyla paylaşıp yedikten sonra Kürtçe şarkılar eşliğinde bir süre halay çektikten sonra sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber