Bakan Akdağ, YÖK Başkanı Özcan'a 'tam gün yasası' konusunda cevap verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2011 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanı Akdağ, YÖK Başkanı Özcan'ın tam gün yasası ile aykırı açıklamalar yapmasını eleştirerek, ''YÖK Başkanın tam gün yasası ile açıklamaları kuşkusuz basın üzerinden değil karşılıklı görüşerek yapalım'' dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İran Sağlık Bakanı Merziye Vahid Destcerdi'yi makamında kabul etti. Bakan Akdağ ve konuk Bakan Destcerdi ikili görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına çıktı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ konuşmasında İran ve Türkiye'nin ilaç enstitüsü alanında ilaç harcamaları ile gelecek planlamaı yaptıklarını belirterek İran ile Türkiye'nin doktor ve bilim atamaları ile birlikte her iki ülkenin kendi alanlarında tecrübelerini geliştireceklerini kaydetti. Bakan Akdağ, yaz mevsiminin

başında Türkiye ile İran arasında sağlık haftası planlama yapacaklarını söyledi.

İran Sağlık Bakanı Merziye Vahid Destcerdi ise konuşmasında iki ülkenin sağlık alanında büyük işler başardığını anlatarak, Türkiye'nin sağlık alanında ilerlemelerini takip ettiklerini ifade etti. Türkiye'de 8 yıl içinde halkın sağlık alanında memmuniyetinin artmış olduğunu kaydeden Bakan Destcerdi, şaunları söyledi:

''İran'da Türkiye'de olduğu gibi aile hekimliği büyük ilerleme ile devam ediyor. İlaçların yüzde 96'sını ülkemizde üretiyoruz. İran'da teknoljik ilaca yatırım yaptık. Tekrar söylemek gerekirse Türkiye Cumhuriyeti sağlık alanında büyük başarılara ev sahipliği yaptı.''

Bir gazeteci'nin, ''Türkiye'de doktor sıkıntısı var, İran'da da bu sıkıntı varmı?' şeklindeki soruya, Bakan Destcerdi, '' Doktor eksikliği Global bir eksiklik. Doktorların mesleği zor bir meslek. Doktorlar hastaların şikayetleri ile maruz kalıyor. Devletin politikası geliri kontrol altına almak ile şikayetle karşılanıyor. Bu sıkıntı bütün ülkelerin sorunudur' 'diye konuştu.

'İthal doktor getirilmesi ile ilgili İran'dan getirilmesi söz konusu olabilir mi?' sorusuna Bakan Akdağ, '' İthal kelimesini insan için kullanmamak gerek. Çözüm olarak kendi gençlerimizi Türkiye'de yetiştirmekten geçiyor. Türkiye'ye yurtdışından yetişmiş iyi eğitim almış hekimler gelebilir. Bu hekimler İranlı, ABD'li, Almanyalı, Suriyeli olabilir yeterki iyi yetişmiş olsunlar'' dedi.

İran'da sigara yasağı nasıl işliyor?' sorusuna, Bakan Destcerdi şunları kaydetti:

"İran meclisinde 12 senedir yasağı kanunlaştırdık. Sizin gibi sayılı ülkelerden kanun geliştirildi. Her yıl İran meclisi sigara yasağı ile belli cezalar belirleniyor. Bu konuda hedeflenen noktaya vardık. Sigara yasağı konusunda belirlenen hedefe ulaşmak için çalışma proğramı gerçekleştirdik.''

Bir gazeteci'nin Japonya'da nükleer sızıntı ile Türkiye'ye ne gibi zararı olabilir?' sorusuna, Akdağ, '' Türkiye açısından her hangi bir risk sözkonusu değil. Japonya'nın komşu ülkeleri önlem alması gerekir'' şeklinde cevap verdi.

'İBRAHİM TATLISES'İN SAĞLIK DURUMU'

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in sağlık durumu ile ilgili soruya, Bakan Akdağ, '' Tatlıses'in sağlık durumun takip ediyorum. Sağlık bilgilerini doktorlardan almak gerekir'' dedi.

Konuk Bakan'a İranlı spiker'in Tatlıses'in ağlaması ile ilgili soruya espirili yant verdi. Bakan Merziye Vahid Destcerdi, ''Tatlıses'e üzgünüz. O spiker İran'lı değildir. Türk halkının üzüntülerini paylaşıyoruz'' dedi.

Tam gün yasası ile YÖK Başkanı Özcan'ın açıklamalarının sorulması üzerine Bakan Akdağ, ''YÖK Başkanın tam gün yasası ile açıklamaları kuşkusuz basın üzerinden değil karşılıklı görüşerek yapalım. Üniversitelerde ikili çalışmaları verimli görüyorum. Sayın Başkanla görürüz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber