Bakan Aydın: Başbakan ile görüştüm aday olmayacağım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2011 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile milletvekili aday adayı olmaması ile ilgili görüştüğünü belirterek, "Sayın Başbakanımız ile görüştüm. Konuştuk. Şükran borçluyum. O da peki hocam dedi. Yazı hayatına döneceğim." dedi.

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜKAM) tarafından düzenlenen 'Medeniyetler İttifakında Kadın' sempozyumuna katılan Mehmet Aydın, program başlamadan önce gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin, tekrar milletvekili aday adayı olmamasının sebebini sorması üzerine Bakan Aydın, şu cevabı verdi: "Sebebi vardı aslında. Sebebi kitap yazayım diye. Akademik hayata yeniden döneyim diye. Vakit kalsın diye. Öyle bir karara vardık. Ümit ediyorum planladığımı, düşündüğümü hemen seçimlerden sonra da başlayıp gerçekleştiririm. Amaç o zaten. 35-40 senedir üniversitede çalıştım, asıl mesleğim, siyaset meslek değildir. Siyaset bir hizmettir. Asıl mesleğim akademisyenlik. Felsefe hocasıyım ben. Tekrar hocalığa dönmüyorum. Yazı hayatına dönmek istiyorum. Zaten tam bir hızla başladığım dönemde siyasete yürüdüm. 8,5 sene olacak genel seçimler olduğundan beri bu hizmetteyim."

Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü vurgulayan Aydın, "Sayın Başbakanımız ile görüştüm, konuştuk. Şükran borçluyum. O da peki hocam dedi. İnşallah yazı hayatımıza başlayıp devam edeceğiz, mesele bu. Ara vermeyeceğim, bitiriyorum artık. Ara vermek ayrı. Bu, uzun zamandır düşündüğüm bir şeydi." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber