SHÇEK: Yuvaları eleştirenler, hiç yuvaya gitmeden afaki açıklama yapmıştır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2011 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, bugün bir gazetede çıkan kurumla ilgili bilgilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. SHÇEK'in Sayıştay tarafından denetlendiğini kaydeden Barış, ?Bizim çocuk evlerimiz, sevgi evlerimiz, çocuk yuvalarımız ve yetiştirme yurtlarımız gelişmiş ülke düzeyi seviyesini yakalamıştır. Ama bu açıklamayı yapan insanlar sevgi evlerimize yuvalarımıza hiç gitmeden afaki açıklama yapmışlardır.? dedi.

Kurum Genel Müdürü İsmail Barış, bir gazetede SHÇEK ile ilgili röportaj yayınlandığını belirterek, ?Açıklamaların neresini doğrultayım, gerçekten zorlanıyorum... Sayıştay denetimi yapılmıyor gibi yanlış, saçma bir ifadeyle karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı. Kurumun Sayıştay tarafından denetlendiğini vurgulayan Barış, röportajı veren kişinin yurtların halinin çok kötü olduğuna dair açıklamasına sert tepki gösterdi. Barış, şöyle devam etti: ?Bizim çocuk evlerimiz, sevgi evlerimiz, çocuk yuvalarımız ve yetiştirme yurtlarımız gelişmiş ülke düzeyi seviyesini yakalamıştır. Ama bu açıklamayı yapan insanlar sevgi evlerimize yuvalarımıza hiç gitmeden afaki açıklama yapmışlardır.?

ÇOCUKLARA YAPTIĞIMIZ HARCAMA KALEM KALEM MEVCUT

Röportajda ortaya konulan stratejik plan hakkında ilgi veren Barış, ?Stratejik plan esas itibariyle kurumların 5 yıllık hedeflerini içeren planlardır. Stratejik planımıza uygun tüm çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Plan hedeflerimizi de yakalıyoruz. Çocuklarımız için harcanan kaynağın kalem kalem dökümü elimizde mevcuttur ve bunu kamuoyuyla zaten paylaşıyoruz. Ve çocuklarımız için özellikle anne baba aile şefkatinden mahrum kalmışlığı unutturmak için sosyal devlet olarak en güzel en kaliteli hizmeti gerçekleştirmeye çalışıyoruz.? diye konuştu.

GAZETE VE RÖPORTAJI VERENE DAVA AÇILACAK

Çocuklar için 4 bin lira harcanmasının bir hedef olduğun kaydeden Barış, bu harcamanın içinde sabit yatırım, personel maaşı ve diğer kalemler bulunduğu bilgisini verdi. 4 bin liranın nerelere harcandığının her türlü ayrıntısının ellerinde mevcut olduğunu kaydeden Barış, ?Liseyi bitirenler dershaneye gönderiyoruz. Ata binmekten, ekstrime, yüzmeye, güreşe, futbola, bale, tiyatro gibi birçok sporlarla ilgileniyorlar. Birçok çocuğumuz da ulusal ve uluslar arası müsabakalarda şampiyonluklar kazanmaktadırlar. İsteyen bütün çocuklarımız her yıl bir haftadan az olmamak kaydıyla tatile gitmektedir.? şeklinde konuştu.

Barış, bu röportajı veren hoca hanımı, gazeteyi ve yazıyı yazanı, SHÇEK ve şahısları ilzam edici ifadelerinden dolayı mahkemeye vereceklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber