Cumhurbaşkanı Gül: Üniversiteler bilim üretmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2011 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelerin birer lise gibi algılanmamasını isteyerek, tam tersine buraların bilim üreten ve ülkeye katkı koyan kurumlar haline gelmesi gerektiğini söyledi.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ege Üniversitesi(EÜ) 'nin İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma-Uygulama Merkezi Faz Araştırmalar Kliniği'nin (ARGEFAR) açılışını gerçekleştirdi.

Törende açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Türkiye ilaç endüstrisi ve pazarının 2023 yılında global dünyanın bir parçası haline geleceğini söyledi.

Daha sonra konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise üniversitelerin lise olmadığına, bilim üreten merkezler olduğuna dikkat çekti.

Ege Üniversitesi'nin 56. yıllık bir geçmişi bulunduğunu, kurumların yıllar geçtikçe ise kendilerini yenileme ihtiyacı hissettiklerini belirten Gül, "Üniversitelerimiz tabiki eğitim kurumlarıdır. Ama üniversite bir lisede değildir. Üniversite eğitimin yanında araştırma yapan, geliştirme yapan, bilim üreten müesselerdir. Bunları yaparken Türkiye gibi büyük bir ülkenin sadece başka ülkelerin geliştirdiği bilmi transfer eden, onların sadece ders kitaplarında okutan değil, bilmi insanlığa katkıda bulan ve bilim üreten bir ülke haline gelmesine çok önem veriyorum." dedi.

Türkiye'nin teknoloji transferi yerine teknoloji üreten bir ülke haline gelmesine çok önem verdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı, "Bunun için de kaynakların ona göre organize edilmesi, araştırma elemanlarının ona göre seçilmesi ve teşviklerin yapılması gerekir. Bunlar yapıldığı sürece üniversitelerde kendi içlerinde bir yarıştan çıkacak ve ülkeye de önemli katkıları olacaktır. Ege Üniversitesi'nden de beklediğim budur." şeklinde konuştu.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve kliniği yaptıran Mahmut Bilgiç birlikte kurdela keserek binayı hizmete açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber