Türk Eğitim-Sen şube başkanına ilginç ceza

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Mayıs 2011 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Türk Eğitim-Sen Boyabat Şube Başkanı Özcan Bolat'a, internet üzerinde süren tartışmaya yaptığı yorumların hakaret içerdiği gerekçesiyle, bir ay alkollü eğlence yerlerine girmeme cezası verildi

Sinop Sulh Ceza Mahkemesi, örneğine pek rastlanmayan ilginç bir karara imza attı. Mahkeme, Türk Eğitim-Sen Boyabat Şube Başkanı Özcan Bolat'ı, bir internet sitesinde yazdığı yorumlarda hakaret suçu işlediği gerekçesiyle "Bir ay süreyle alkollü satış yapılan eğlence yerlerine girmeme" cezasına çarptırdı. SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün elde ettiği belgelere göre ilginç olay şöyle gerçekleşti: Eğitim-Bir- Sen Sinop Şube Başkanı Mustafa Aslan ile Türk Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen, sendikalarına ait sitelerde birbirleri hakkında hakaretamiz ifadelerin yer aldığı yazılar yayınladı. Yazılarda, "Durumun aşağılığı düşünceleri de aşağılık yapar", "zırvanın tevil götürmeyeceği", "riyakârlığına bürünüp", "Köpekler havlamazsa ne olur" gibi ifadeler kullanıldı. Bunun üzerine Turgay Şen, Mustafa Aslan'dan, Mustafa Aslan ise hem Turgay Şen, hem de Özcan Bulut'tan şikâyetçi oldu. Sinop Sulh Ceza Mahkemesi, görülen dava sonucunda Turgay Şen ve Mustafa Aslan'ın beraatına karar verirken, olaya sonradan yorumcu olarak dâhil olan Özcan Bulut'u ilginç bir cezaya çarptırdı. Bulut'un bir ay süreyle Sinop'taki alkollü satış yapılan eğlence yerlerine girmekten men edilmesine karar verildi.

'SUÇLA CEZA İLİŞKİLİ OLMALI'

İlginç karar, içki kullanmayan Özcan Bolat'ı da şaşırttı. SABAH'a konuşan Bolat şaşkınlığını "Ben zaten içki kullanan bir insan değilim. O açıdan ortada bir sorun yok. Ama neden böyle bir ceza verme ihtiyacı duydular, onu anlamadım" şeklinde dile getirdi. Hukukçular da bu tür bir cezanın örneğine pek rastlanmayan bir içtihat oluşturacağı görüşünde. Suçla ceza arasında ilişki olması gerektiğini belirten hukukçulara göre, örneğin alkol alıp eşini döven birine, eşine alkolle yaklaşmama cezası verilmesi mantıklı, ancak hakaret suçuna alkol cezası verilmesi illiyet bağı açısından anlaşılmaz nitelikte. Buna örnek olarak da eşine karşı şiddet uyguladığı ileri sürülen eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlu Berk Çiller'in, alkol ve uyuşturucu madde alarak eşine yaklaşmama cezasına çarptırılması gösteriliyor.

NAZİF KARAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber