Kart çetesi, polisleri de dolandırmış/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2011 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternet bankacılığı üzerinden işlem yapan banka müşterilerinin hesap bilgilerine ulaşan suç örgütü, aralarında terörle mücadele şubesinde çalışan polis memurlarının da bulunduğu yaklaşık 500 kişiyi dolandırdı. İstanbul polisinin 4 aylık çalışmasıyla yakalanan 5 şüphelinin telefonla arayarak hesap sahiplerinin kart ve şifre bilgilerini aldıkları ve telefonda ikna kabiliyetlerinin yüksek olduğu belirtildi.

Banka hesaplarına bağlı kartlardaki usulsüz harcamalar nedeniyle polise ulaştırılan şikâyetlerde müşterilerden habersiz şekilde hesapların boşaltıldığı belirlendi. İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin 4 ay önce başlattıkları soruşturmada konunun Şanlıurfa ile bağlantılı olduğu ve bazı kişilerin banka müşterilerinin bilgilerine ulaştıktan sonra telefonla irtibata geçtikleri ortaya çıktı.

Banka müşterilerini telefonla arayan zanlıların bazı bilgileri okuduktan sonra cep telefonlarına gelen SMS bilgilerine bile ulaştıkları belirlendi. Kendilerini Bilişim Şube'de ya da Terörle Mücadele Şubesi'nde çalışan polisler, ya da banka görevlisi olarak tanıtan kişilerin gerekli bilgileri aldıkları ortaya çıktı.

Polis memurlarının bile dolandırıldığı olayı araştıran polisin ulaştığı bilgilere göre zanlıların özellikle telefonda ikna edici şekilde davrandıkları ve bunun karşı tarafta güven hissi uyandırdığı belirlendi. Banka müşterileri arasında yer alan kadınları, şebeke içinde yer alan kadın zanlının aradığı belirtilen çetenin bu yöntemle yaklaşık 500 kişinin hesabını boşaltıldığı tespit edildi. Telefonla aranarak dolandırılan kişiler arasında terörle mücadele şube müdürülğünde çalışan polislerin de bulunduğu ve konuştukları kişilerin dolandırıcı olduklarını farketmedikleri belirlendi.

İstanbul ve Şanlıurfa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla aralarında şebeke lideri Y.A'nın da bulunduğu 5 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Zanlıların emniyet çıkışında kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarına saldırmaya çalışması dikkat çekti.

TELEFONLA ARAYANLARA BANKA BİLGİLERİNİZİ VERMEYİN

Telefonla arayarak kimlik ya da kart bilgisi isteyenlere bilgilerin verilmemesi uyarısını yapan polis yetkilileri, bankalar tarafından gönderilen bilgilendirici SMS'lerin başka kişilerle paylaşılmamasını istedi.

Sanal ortamda yapılan alışverişlerde şifrelerin ele geçirilebileceğinin unutulmamasını isteyen polis yetkilileri, internette arama yaparken aranılan güvenilir sitenin adının tam olarak yazılması ve bu sitelerin güvenilir olanlar arasından seçilmesi istendi. Polisin, banka müşterilerini ?sadece emniyete davet? amaçlı aradığı ve bu gibi bilgileri asla telefonda istemediği hatırlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber