Genç hakim ve savcı adaylarının görev yerleri belli oldu/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2011 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

84 adli yargı hakim ve savcı adayı ile 27 idari yargı hakim adayının görev yerleri kurayla belli oldu. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki törene katılan Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, yargının iş yükünü azaltacak mevzuat hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, "Adli yargı için bin 100, idari yargı için de 100 hakim ve savcı alınacak" dedi.


Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, yeni hakim ve savcılara 'bağımsız ve tarafsız' olun çağrısı yaparak, "Şüphesiz ki hukuk devletinde yargı mensuplarından beklenen en önemli nitelik 'bağımsız ve tarafsız' olmalarıdır. Bu anlamda, hakim ve savcı arkadaşlarımızın, yasamaya, yürütmeye ve yargı içinden gelebilecek etki ve yönlendirmelere, toplumdaki güç odaklarına ve kişisel inanç ve kanaatlerine karşı bağımsız ve tarafsız olmaları gerekmektedir" dedi.

Meslek öncesi eğitim sürelerini başarıyla tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen 10. dönem 84 adli yargı ve savcı adayları ile 6. dönem 27 idari yargı hakim adaylarının 'ad çekme' töreni, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törende konuşan Adalet Bakanı Kahraman, genç yargı mensuplarına seslenerek, "Artık sizlerde saygın birer yargı mensubu oldunuz. Mesleğinizi en güzel şekliyle yapacağınızdan hiç kuşkum yoktur" dedi.

"Gözlerinize yansıyan heyecan ve dürüst kişilikleriniz bağımsız ve tarafsız yargının kökleşmesine, hızlı ve adil yargının tecellisine ve dolayısıyla da yargı camiamıza güç katacaktır" diyen Kahraman, "Sizlerin katılımı, adalet hizmetini sağlama görevini yerine getiren hakim ve cumhuriyet savcılarımıza şüphesiz güç katacaktır" diye konuştu.

Toplumların ayakta durmasını ve bir arada sorunsuz yaşamasını sağlayan en önemli faktörün adalet olduğunu vurgulayan Kahraman, 'Adalet mülkün temelidir' ifadesinin de bu yaklaşımın sonucu olarak ortaya çıktığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Meslek hayatınız boyunca, vicdanlarınızın doğal bir adalet terazisi olmasına özen göstermelisiniz. Yargının evrensel etik değerlerini oluşturan bağımsızlık, tarafsızlık, doğruluk ve tutarlılık, dürüstlük ile ehliyet ve liyakat ilkeleri meslek hayatınızda sizlere kılavuzluk edecektir. Şüphesiz ki hukuk devletinde yargı mensuplarından beklenen en önemli nitelik 'bağımsız ve tarafsız' olmalarıdır. Bu anlamda, hakim ve savcı arkadaşlarımızın, yasamaya, yürütmeye ve yargı içinden gelebilecek etki ve

yönlendirmelere, toplumdaki güç odaklarına ve kişisel inanç ve kanaatlerine karşı bağımsız ve tarafsız olmaları gerekmektedir. Biliyorum ki sizler, ülkemizin neresine giderseniz gidin, en iyi şekilde mesleklerinizi ifa edeceksiniz. Bununla ilgili en ufak bir kuşkum yok. Siz bu şekilde hazırlandığınız ve donanımlısınız."

Törende, dönem birincilerine yaptıkları konuşmanın ardından Bakan Kahraman ve diğer protokol tarafından plaket verildi. Daha sonra, bilgisayar ortamında yeni hakim ve savcı adaylarının görev yerleri belirlendi. Bu esnada, genç yargı mensupları büyük heyecan yaşarken, adaylar, yeni görev yerlerini cep telefonuyla sevdikleriyle paylaştılar. Bazı adaylar ise yeni görev yerlerini beraberinde getirdikleri haritadan incelerken, törene katılan aileler de, çocuklarının sevinçlerine ortak oldular.

Törene, Bakan Kahraman'ın yanısıra Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, YSK ve diğer yargı kurumlarının temsilcileri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber