Türk Eğitim-Sen: YGS'yi iptal edersek, bunun çözümünü bulabiliriz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2011 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ÖSYM'nin savunmasını "ÖSYM'nin kendisinin de inanmadığı bir savunma" olarak niteleyerek, "Bugün YGS'yi iptal edersek, bunun çözümünü bulabiliriz. Ama yarın yüzlerce, binlerce mahkeme kararı çocukların haklı olduğu yönünde olursa, bu sonuçları ne ÖSYM, ne de bu ülkeyi yönetenler temizleyebilir" dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ÖSYM'nin şifre iddialarıyla ilgili savunmasında 1 milyon 700 bin öğrenciye gönderdiği mektuplardaki yazılım hatasından bahsetmediğini söyledi. ÖSYM'nin savunmasının savunma yapmak adına yapılmış bir savunma olduğunu iddia eden Koncuk, "ÖSYM'nin kendisinin de inanmadığı bir savunma yaptığını düşünüyorum" dedi.

10 binlerce öğrencinin itirazının henüz sonuçlanmadığını söyleyen Koncuk, "Bazı öğrencilerin ise itirazları kabul edildi. Bu bize şunu gösteriyor. ÖSYM, YGS sınavını yanlış bir yazılım programıyla yapmıştır. Bu durum kesinlik kazanırsa işin vahametini bile düşünmek bile istemiyorum" diye konuştu.

Bu süreçte en büyük olumsuz sonucun ÖSYM'ye açılacak olan şahsi davaların mahkemeler tarafından karara bağlanması sırasında yaşanacağını düşündüğünü belirten Koncuk, "Bugün YGS'yi iptal edersek, bunun çözümünü bulabiliriz. Ama yarın yüzlerce, binlerce mahkeme kararı çocukların haklı olduğu yönünde olursa, bu sonuçları ne ÖSYM, ne de bu ülkeyi yönetenler temizleyebilir" şeklinde konuştu.

"Yüksek Öğretime yerleştirmeler olduktan sonra, mahkemeler bu yönde bir karar verirse, işin içinden daha da çıkılmaz hale gelinir" diyen Koncuk şunları kaydetti:

"Bu günden tezi yok, bu YGS'nin ortadan kaldırılması lazım. Artık bu YGS bütün sonuçlarıyla milletin vicdanında bitmiş bir sınavdır. Mahkemenin de bu doğrultuda karar vereceğine inanıyorum."

Bir gazetecinin polislik sınavı başvurularının 3 gün sonra biteceğini hatırlatması üzerine ise Koncuk, "Bazı öğrenciler itiraz dilekçelerini verdi. Ve hala bu itirazlara cevap gelmedi. Bu durumda bu çocuklar iki kere mağdur olacak. Bir, LYS'ye giremeyecek, iki polislik sınavına giremeyecek. Yetkililere sesleniyorum. Polislik sınavının başvurularını bu çocuklar mağdur olmasın diye uzatmakta fayda var" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber