Asistan hekimlerin baretli eylemi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mayıs 2011 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asistanlar, acilde şiddete maruz kalan meslektaşlarına ?yaratıcı" eylemle destek verdi

İZMİR Tabip Odası (İTO) Asistan Hekim Komisyonu, ?Hekime yönelik şiddetiö ilginç ve yaratıcı bir eylemle protesto etti. Komisyon üyeleri, geçen hafta İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) Acil Servisi?nde bir hasta yakının şiddet, tehdit ve hakaretlerine maruz kaldıklarını öne süren biri kadın iki asistana destek için toplandı. Baret takıp, acildeki hekimlere baret armağan eden asistanlar, ?Acillerden başlayarak baretsiz çalışma koşulu kalmamış diğer hekim arkadaşlara bu tepkiyi ortaya koymak için baret dağıtma eylemi başlattığımızı duyuruyoruzö dedi.

İzmir Bozyaka EAH Acil Servis önünde gerçekleştirilen eyleme, eğitim ve üniversite hastanelerinde görev yapan İTO Asistan komisyonu üyeleri katıldı. Şiddete maruz kalıp şikayetçi olan Asistan Hekim Gizem Aydınok?un da yer aldığı eylemde, genç hekimlere Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi (SES) yönetici ve üyeleri de destek verdi. Hekimlerin baretsiz çalışamaz hale geldiğini belirtip eylemlerini baret takarak gerçekleştiren asistanlar adına Dr. Yoldaş Demirtaş açıklama yaptı. Hekimlerin can güvenliğinin olmadığı, özellikle acil servislerde çalışan hekimlerin can güvenliğinin tehlikede olduğunu öne süren Demirtaş, ?Bu tehlike defalarca ortaya konan üzücü örneklerle açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Hekimlere yönelen şiddet eylemleri hasta yakınları eli ile olabildiği gibi resmi kişilerce de olabiliyor. Bu noktada şiddet olaylarına tepkimizi koymak, bir sonra yaşanabilecek, başka bir hekim arkadaşımızın başına gelebilecek en ufak bir hamleyi önlemek için zorunludur. Olağan hale geldiği düşünülmeye başlanan hekime yönelik şiddete karşı her durumda tepki üreteceğimizi buradan herkese duyurmak isteriz. Asla kabullenilemeyecek bu olaylar karşısında susmamız imkansızdır. Hekimlere yönelen şiddetin mimarları bugün ülkemizde kelimenin tam anlamıyla ?canla başla? çalışan hekimlere ?çekin gidin? diyebilecek kadar pervasız davrandıkça, bu şiddetin bitmeyeceği açıktırö diye konuştu.

Dr. Demirtaş, her meslekte olduğu gibi sağlık çalışanlarının iş güvenliğinin sağlanmasının yöneticilerin sorumluluğunda olduğu, herhangi bir hekime yönelen şiddetten şiddeti uygulayan kadar bunu engelleme görevi olan yöneticelerin de sorumlu olduğunu öne sürdü. Dr. Demirtaş, açıklamayı şöyle sürdürdü:

?Halkımızı, kendisini iyi eden, sağlığına kavuşturan doktora karşı şiddet uygulama noktasına getiren, sağlık sisteminin yanlışlıklarla dolu olması ve bu sistemi yaratanların hekimleri açık hedef haline getirmesidir. Biz asistan hekimler olarak, acillerde çalışan meslektaşlarımızdan başlamak üzere, baretsiz çalışma koşulu kalmamış diğer hekim arkadaşlara bu tepkiyi ortaya koymak için baret dağıtma eylemi başlattığımızı duyuruyoruz. Hekimlere yönelen şiddete karşı bundan yöneticileri sorumlu tutacağımızı belirttik. Bir daha yaşanacak çirkin bir saldırı durumunda tepkimizin çok daha büyük olacağını bildiriyoruz.ö

Öte yandan başlarında baretlerle hekime yönelik şiddeti protesto eden asistan hekimler, geçen hafta şiddete maruz kalan meslektaşları Dr. Gizem Aydınok ile acilde çalışan diğer hekimlere baret armağan etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber